16 Sep 13:24 Kristersson försvarar M:s kritiserade barnförslag

”Föräldrar ska inte få göra barn kriminella”. Så skriver M-ledaren Ulf Kristersson på Aftonbladets debattsida om sitt kritiserade förslag om att göra det lättare att omhänderta barn till kriminella. Kristersson förtydligar en del detaljer i förslaget, som fått hård kritik från flera håll. Det handlar om att åklagare ska får rätt att fatta beslut om omhändertaganden och att staten tydliggör att fler barn i ”allvarliga riskmiljöer” ska omhändertas samt står för större del av kostnaderna. ”Signalen till föräldrar måste vara tydlig att staten står på barnens sida och är beredd att gripa in om föräldrar inte tar sitt eget ansvar.”
omni.se

16 Sep 08:04 150 kvadratmeter stort hus i Glumslöv sålt för 6 020 000 kronor

De har tagit över fastigheten på adressen Sigyngården 14.
HD Landskrona - HD:s lagfartsrobot

16 Sep 13:47 Landslaget vill knäböja: "Viktigt för oss"

Fotbollslandslaget vill sluta upp bakom "Black Lives Matter"-rörelsen. Inför EM-kvalet mot Ungern planerar man att gå ner på knä mot rasism. – Alla människor ska behandlas lika, och det vill vi vara tydliga med som landslag, säger Sveriges lagkapten Caroline Seger.
SvD Sport

16 Sep 13:46 Landslaget vill knäböja: ”Viktigt för oss”

Vill sluta upp bakom "Black Lives Matter"-rörelsen. Vill gå ner på knä mot rasism.
HD Sport - TT
© Fareed Khan/AP

16 Sep 21:11 Pakistan utreder 50 piloter för brott

Detta efter ett tidigare avslöjande om att 262 av 860 piloter i landet inte tagit sin flygexamen.
DN Världen - Clas Svahn

16 Sep 19:13 Reseförbud kan sätta stopp för tävling i Sverige

Inreseförbudet för icke nödvändiga resor till Sverige från flera länder innebär problem för arrangörerna av världscupen i skidskytte i Östersund. Nu hoppas de på ett undantag, annars står hela tävlingen på spel, rapporterar TT. – Vi måste få ett undantag från inreseförbudet för de internationella deltagare som har här att göra i sin profession: aktiva, ledare, kanske något tv-team, de som sätter upp tidtagning, antidopningsgänget, säger Patrik Jemteborn, chef för världscupen i Östersund, till TT. Internationella förbundet IBU planerar att reducera antalet arrangörer som en följd av pandemin.
omni.se
© Henrik Montgomery/TT

16 Sep 16:14 Natur & Kultur först att bli klimatneutralt

Företag är landets första klimatneutrala. Ska nu börja kompensera för utsläppen.
DN Kultur - Johanna Färlin

16 Sep 13:15 Stal frimärken och Mao-skrift för miljarder

En fräck inbrottstjuv i Hongkong har lyckats komma över frimärken och kalligrafi för miljardbelopp, enligt en poliskälla. Tjuven slog till mot den kinesiske samlaren Fu Chunxiaos lägenhet i Kowloon. På två timmar hade hen länsat våningen på värdeföremål
HD Världen - TT

16 Sep 12:19 SHL-säsongen utan publik kan leda till stora förluster

SHL-säsongen blir ekonomiskt osäker på grund av stora förluster i intäkter, visar en undersökning som SVT Sport har genomfört. Antalet värvningar har minskat och tio av 14 SHL-lag har sänkt sin spelarbudget. Den stora ekonomiska förlusten är matchdagsintäkter. Om inte publik kan släppas in på matcherna kan det bli miljonförluster. – Jag skulle säga att man går in säsongen med blandade känslor, säger Joakim Eriksson, Djurgårdens sportchef.
omni.se

16 Sep 07:00 Utan MP kan vi bli ett föredöme i klimatpolitiken

Det är inte kommunikationen det brister i när det gäller Miljöpartiet, utan politiken. Ju förr partiet slutar ha inflytande över frågor som gäller miljö och klimat, desto bättre.
SvD Ledare

16 Sep 07:42 Handelsbanken lägger ner hälften av kontoren

Handelsbanken varslar 1000 anställda samtidigt som de lägger ner hälften av sina bankkontor, skriver banken i ett pressmeddelande.
Expressen Nyheter - Johan Bratell
 
Visa mer nyheter