16 Sep 10:54 Osäker framtid för skånska bankkontor

”Oroliga och ledsna medlemmar”.
HD Näringsliv - Albert Capuder

16 Sep 18:55 Pennsylvania kan bli delstaten som avgör valet

Pennsylvania har seglat upp som den delstat som är mest sannolik att avgöra hela presidentvalet i höst. Det skriver statistiksajten Fivethirtyeight. Enligt sajtens uträkningar har Donald Trump 84 procents chans att vinna hela presidentvalet om han vinner i delstaten. För Joe Bidens del är motsvarande siffra 96 procent. Att Pennsylvania blir den avgörande delstaten hör inte till vanligheterna. Innan Trump vann knappt där år 2016 så hade delstaten röstat på den demokratiske kandidaten i sex raka presidentval. Utvecklingen i Pennsylvania speglar en större trend. Vita arbetarklassväljare, som tidigare räknats till demokraternas kärntrupper, har i allt större utsträckning rört sig mot republikanerna.
omni.se

16 Sep 14:14 Landslaget vill knäböja för ”Black Lives Matter”

Fotbollslandslaget planerar att knäböja för att visa solidaritet med rörelsen ”Black Lives Matter”, rapporterar TT. Danska landslaget gick ut med att de vill visa sitt stöd, och svenskarna vill ta efter i de två kommande EM-kvalmatcherna. – Alla människor ska behandlas lika, och det vill vi vara tydliga med som landslag, säger Sveriges lagkapten Caroline Seger. ”Black Lives Matter” är en protest mot polisbrutalitet och rasism.
omni.se
© Eva Tedesjö

16 Sep 14:56 Arbetsgivaravgiften för unga sänks kraftigt

Sänks med nio miljarder nästa år • Lööf: ”Handlar om att ge Sverige en ekonomisk nystart.”
DN Sverige - ['Hans Olsson', 'Eva Tedesjö']

16 Sep 13:15 Stal frimärken och Mao-skrift för miljarder

En fräck inbrottstjuv i Hongkong har lyckats komma över frimärken och kalligrafi för miljardbelopp, enligt en poliskälla. Tjuven slog till mot den kinesiske samlaren Fu Chunxiaos lägenhet i Kowloon. På två timmar hade hen länsat våningen på värdeföremål
HD Världen - TT

16 Sep 07:36 Handelsbanken slaktar kontor – tusen får gå

Förklaring: Kundernas digitalisering.
HD Näringsliv - TT

16 Sep 19:22 Fler covid-smittade på skånska sjukhus

Antalet covid-19 fall som vårdas på skånska sjukhus har de senaste dagarna ökat något för varje dag. Även antalet personer som vårdas på intensiven ökar. Ansvariga inom Region Skåne anser dock fortfarande att läget är stabilt.
Expressen Kvällsposten - Lars-Olof Stromberg

16 Sep 13:24 Kristersson försvarar M:s kritiserade barnförslag

”Föräldrar ska inte få göra barn kriminella”. Så skriver M-ledaren Ulf Kristersson på Aftonbladets debattsida om sitt kritiserade förslag om att göra det lättare att omhänderta barn till kriminella. Kristersson förtydligar en del detaljer i förslaget, som fått hård kritik från flera håll. Det handlar om att åklagare ska får rätt att fatta beslut om omhändertaganden och att staten tydliggör att fler barn i ”allvarliga riskmiljöer” ska omhändertas samt står för större del av kostnaderna. ”Signalen till föräldrar måste vara tydlig att staten står på barnens sida och är beredd att gripa in om föräldrar inte tar sitt eget ansvar.”
omni.se

16 Sep 17:30 Prins Daniel stylade på cykel för skolbarnen

Prins Daniel vill att fler unga ska röra på sig – och då får han föregå med gott exempel. När prinsen besökte skolan British Junior i Eskilstuna hoppade han upp på cykeln och stylade inför skolbarnen. Han passade också på att spela fotboll och bandy på skolan, som utsågs till årets Pep-skola 2019.
Expressen Nöje - Aino Oxblod
 
Visa mer nyheter