16 Sep 01:31 Brandröken från Kalifornien når Europa

Terrängbränderna på USA:s västkust är så kraftiga att röken har spridit sig över norra Europa. – Omfattningen och storleken på dessa bränder ligger på en mycket högre nivå än under något år sedan studierna inleddes 2003, säger Mark Parrington vid Europeiska satellitprogrammet Copernicus.
SvD Världen

16 Sep 10:59 Krisen som väckte nationalismen i Europa

Den händelse som förde de nationalistiska tankegångarna till Skandinavien var framförallt Rhenkrisen 1840. Frankrike krävde att få dra gränsen mot Tyskland vid floden Rhen. Utspelet fick de nationalistiska känslorna att svalla bland tyskarna.
SvD Kultur

16 Sep 22:58 Polisen varnar för ligornas bluffar på Facebook: ”Risk”

▸ ”Kraftig ökning i år” ✓ Här är varningstecknen ✓ Polisens tips: Så skyddar du dig
Aftonbladet

16 Sep 13:50 EU-basen vill ha nya regler om asyl

Ursula von der Leyen lovar: ”Vi kommer att avskaffa Dublinreglerna”.
HD Världen - TT

16 Sep 13:52 Stoppades på Kustvägen – döms för grovt rattfylleri

Mannen klarade sig med villkorlig dom och samhällstjänst.
HD Laholm - Rickard Gustafsson

16 Sep 10:14 Handelsbanken: Därför lägger vi ner bankkontor

Handelsbanken varslar 1 000 anställda samtidigt som de lägger ner hälften av sina bankkontor. ”Förändringarna kommer att bidra till lägre kostnader,” skriver banken i ett pressmeddelande. – Det är ett tråkigt besked för våra medarbetare och medlemmar, säger Anna Hjelmberg, ordförande för koncernklubben inom Finansförbundet i Handelsbanken. Bankens besked är något av revansch för den tidigare sparkade vd:n Frank Vang-Jensens - han ville kraftigt banta bankens organisation.
Expressen Dina Pengar - Johan Bratell

16 Sep 10:05 Rapstjärnans plastkrona såld för miljoner

En kungakrona av plast har sålts för motsvarande 5,2 miljoner kronor vid en auktion i New York, skriver NME. Orsaken till den rejäla prislappen är att kronan bars av rapparen Notorious BIG på en ikonisk bild från 1997. Fotografiet togs av Barron Claibor
HD Nöje - TT

16 Sep 11:40 Caroline af Ugglas släpper nytt

Caroline af Ugglas ger snart ut ny musik. Den 23 oktober kommer albumet "Antingen eller". "Vi har spelat in precis som vanligt, levt med musiken i nuet och skapat utifrån den känsla man har. Det vi gjorde då är det som sen hamnar på plattan. Den här gån
HD Nöje - TT

16 Sep 23:22 Neymar stängs av tre matcher efter storbråk

Det blev ett rejält bråk i slutminuterna av matchen mellan Paris Saint-Germain och Marseille i söndags. Hela fem spelare blev utvisade och känslorna gick höga. Nu är straffet klart för de utvisade spelarna, rapporterar flera medier. Storstjärnan Neymar, som slog till Marseilleförsvararen Álvaro González, stängs av i totalt tre matcher. Neymar anklagar Álvaro González för att ha uttryckt sig rasistiskt. Samtidigt har klipp börjat cirkulera på sociala medier där Neymar påstås ha uttryckt sig homofobiskt.
omni.se
 
Visa mer nyheter