© Jacquelyn Martin

12 Jun 10:54 Så mycket rikare blev Donald Trump i fjol

USA:s president Donald Trumps nettoförmögenhet steg med 5 procent till 3 miljarder dollar under fjolåret, en förmögenhet som utgörs av olika fastighetsinnehav, enligt Bloombergs årliga granskning av världens rikaste. Tillgångarna är inte tillräckligt stora för att ge en plats bland världens 500 rikaste.
DI Live - Nyhetsbyrån Direkt - Läs mer på di.se

12 Jun 11:25 Förmögenheten växer – Trump god för 30 miljarder

USA:s president Donald Trumps nettoförmögenhet steg med fem procent till tre miljarder dollar – knappt 30 miljarder kronor. Förmögenhet utgörs av olika fastighetsinnehav, enligt Bloombergs årliga granskning av världens rikaste. Men tillgångarna är inte tillräckligt stora för att ge en plats bland världens 500 rikaste.
Expressen Dina Pengar - Kai-Anders Nilsson

12 Jun 06:02 Många icke-rökare drabbas av kol

Allt fler svenskar dör av lungsjukdomen kol. Rökning är den vanligaste orsaken, men många drabbade har inte rökt ens ett bloss. Att vara för tidigt född är en riskfaktor, visar forskning.
SvD Sverige

12 Jun 18:16 Beväpnade män attackerade byar i Mali

Beväpnade män har attackerat två byar i Mali där människor ut dogonfolket bor, uppger lokala myndigheter. Det är inte klart om någon dödats. – Oidentifierade beväpnade män på motorcyklar omringar byn och skjuter mot människor, sade Moulaye Guindo, borgm
HD Världen - TT

12 Jun 22:48 Turkiet klart med köp av omstritt luftvärn

Turkiet har redan genomfört det omstridda köpet av det ryska luftvärnssystemet S-400, meddelar president Recep Tayyip Erdogan. Beskedet väntas försämra den redan ansträngda relationen mellan Washington och Ankara. – Affären är färdig. Jag hoppas att sys
HD Världen - TT

12 Jun 09:00 Betraktare som sätter människan i fokus

Ny fyller Tom Alandh 75 år.
HD Familj - Malin Eijde

12 Jun 10:35 Svea hovrätt frikänner terrordömde David Idrisson

David Idrisson, 46, planerade att spränga människor i Sverige på IS uppdrag, enligt Solna tingsrätt. Terrorplanen straffades med sju års fängelse. Men nu frikänns han av Svea hovrätt.
Expressen Krim - Mattis Wikstrom

12 Jun 14:19 Poliser attackerades av stor hund – öppnade eld

Två poliser i Simrishamn har attackerats av en hund under ett ingripande. Poliserna öppnade i samband med detta eld mot hunden som skadesköts. – Djurambulans är på väg till platsen, säger Evelina Olsson, pressinformatör hos polisen i Region syd. Hundägaren misstänks nu för hot mot tjänsteman.
Expressen Kvällsposten - Alexander Vickhoff
© DN, Claudio Bresciani/TT

12 Jun 15:51 ”Dagen Löfven blev socialdemokrat igen”

Ewa Stenberg om det nya konfliktmönstret i riksdagen.
DN Politik - Ewa Stenberg

12 Jun 21:26 Donald Trump – inte så dålig som alla säger?

Donald Trump utmålas ofta som en katastrofal president. Victor Davis Hanson ger i boken ”The case for Trump” en mer nyanserad bild. Här finns också lärdomar för svenska politiker att dra – ignorerar man allmänt upplevda samhällsproblem kan politikens desperados rida in.
SvD Kultur

12 Jun 08:26 En gripen för nattklubbssprängning i Malmö

En person har gripits misstänkt för inblandning i sprängningen på Adelgatan i Malmö, rapporterar P4 Malmöhus. Polisen är förtegen om gripandet, men den misstänkte ska vara känd av polisen sedan tidigare. Sprängningen mot adressen, där det ligger en natt
Sydsvenskan Sverige - TT

12 Jun 18:00 Bjöd på korvgryta – blev nominerad till White guide

Demensboende i Ängelholm hyllas för sina måltider.
HD Ängelholm - Pamela Kocken

12 Jun 12:38 Oppositionsledaren Aleksej Navalnyj gripen i Ryssland

Politiske aktivisten och oppositionsledaren Aleksej Navalnyj har omhändertagits av polis, skriver AFP. Totalt har nästan 100 personer har omhändertagits i samband med en protestmarsch.
Expressen Nyheter - Carl-Fredrik Eriksson

12 Jun 09:00 Sandströms änka: ”Han blev så glad och rörd”

Strax före sin död prisades Sven-David Sandström för sin livsgärning. Nu berättar hans änka om tonsättarens sista tid: ”Under hela sjukdomsperioden har han aldrig någonsin varit arg eller förtvivlad.”
SvD Kultur
© Adriano Machado/Reuters

12 Jun 13:30 Så kväver Bolsonaro kulturen i Brasilien

Presidenten stängde kulturdepartementet och utsåg porrskådis till kongressledamot.
DN Kultur & Nöje - Henrik Brandão Jönsson
 
Visa mer nyheter