4 May 18:47 Lööf: Ställer oss bakom förslaget ”till stora delar”

Centerledaren Annie Lööf skriver på Facebook och Instagram att partiet ställer sig ”till stora delar” bakom regeringens migrationspolitik. Samtidigt säger de nej till oppositionens.
Expressen Nyheter - Ebba Kulneff

4 May 06:45 Rånare låtsades vara poliser – slog till mot växlingskontor

Tre maskerade män sprang mot ett växlingskontor i Malmö och skrek ”polis”. De anställda på kontoret anade vad som skulle hända – och bommade fort igen dörren. Rånförsöket slutade utan byte och de maskerade männen lämnade platsen. Nu har två av dem dömts för rånförsök.
Expressen Kvällsposten - Viktor Nordblad

4 May 22:39 Man fick ström i sig – har förts till sjukhus

En man i 30-årsåldern fick ström i sig i samband med en arbetsplatsolycka i Trelleborg. Mannen har förts till sjukhus med ambulans. Enligt en initial bedömning är skadorna inte livshotande.
Expressen Kvällsposten - Viktor Nordblad

4 May 15:30 Ny ordförande ska få fart på Axis tillväxt efter pandemin

Lundbolagets försäljning bromsade in under fjolåret.
Sydsvenskan Näringsliv - Thomas Frostberg

4 May 00:08 Oklart kring höga smällar på Limhamn – ingen ska ha kommit till skada

Något explosivt ska ha kastats in i en bil.
Sydsvenskan Malmö - Oskar Ahlqvist, Fredrik Lindahl

4 May 13:00 Svahn OS-klar – siktar på revansch

Linn Svahn är uttagen till sitt första OS. Ett mästerskap där hon ska revanschera sig från ett misslyckat VM. – Jag vill höja nivån på allting, säger hon. Utöver Linn Svahn har Sveriges olympiska kommitté (SOK) tagit ut ytterligare fem längdstjärnor til
HD Sport - TT

4 May 17:29 Malmtåg spårade ur – kan vara stopp veckan ut

Det är stopp i tågtrafiken mellan Kiruna och Narvik sedan ett malmtåg spårade ur på tisdagen. Enligt Trafikverket kan det dröja fram till och med söndag innan tågen kan rulla på sträckan igen, skriver Norrbottens-Kuriren och Norrländska Socialdemokraten
HD Sverige - TT

4 May 21:58 Analyser: Bättre om den lag som redan finns används

Dagens förslag om att i vissa fall göra det straffbart att vara medlem i rasistiska organisationer är problematiskt på flera sätt, skriver Aftonbladets Oisín Cantwell i en analys. Han skriver bland annat att det blir svårt att förklara varför det ska vara straffbart att vara medlem i en organisation som i sig är tillåten. Men förslaget är ändå något bättre än det regeringen ursprungligen lade fram som innebar att organisationerna helt skulle förbjudas, anser han. Men allra bäst vore det enligt Cantwell om de lagutrymmen som redan i dag förbjuder det som även det nya förslaget vill förbjuda faktiskt började användas. I SvD skriver Mårten Schultz att det är viktigt att diskutera hur det nya förslaget påverkar föreningsfriheten. Han konstaterar att det sannolikt inte finns något hinder i grundlagen för det nya förslaget men att avvägningen när det gäller att införa de nya förbuden och värna föreningsfriheten inte är självklar.
omni.se
 
Visa mer nyheter