4 May 15:47 Norwegian planerar säga upp i Spanien

Det minskande flygandet i kölvattnet av coronapandemin har slagit hårt mot flygbolaget.
HD Ekonomi - TT

4 May 19:19 Thunberg: Sverige har gett upp om 1,5-gradersmålet

Sverige verkar ha gett upp 1,5-gradersmålet när det gäller klimatet. Det sa klimataktivisten Greta Thunberg under en presskonferens efter att hon och andra medlemmar från Friday for future-rörelsen träffat statsminister Stefan Löfven, skriver TT. Thunberg sa att hon under mötet frågade Löfven när regeringen skulle gå ut med att man inte längre försöker nå målet, men att hon inte fick något riktigt svar. Under presskonferensen sa Thunberg också att de svenska utsläppen egentligen är betydligt högre än vad de officiella siffrorna visar eftersom dessa inte räknar in bland annat utsläppt som vår konsumtion genererar utomlands.
omni.se

4 May 15:40 Här ökar smittan – går upp i flera län

Smittspridningen är fortsatt hög i Sverige – men vissa regioner sticker ut som extra drabbade i coronapandemin. I Västernorrland är smittspridningen nästan dubbelt så hög som i region Skåne. – Det är fortsatt en väldigt hård belastning på vården i Västernorrland, säger Sara Byfors, enhetschef vid Folkhälsomyndigheten.
Expressen Coronaviruset - Johan Ronge

4 May 13:46 Lastbilsolycka stänger väg 112 i höjd med Görslöv

Ingen person kom till skada.
HD Höganäs - Yvonne Johansson, Maria Berkmo

4 May 19:30 Enyaq tar steget upp i nästa klass

Sedan när blev Skoda bättre än koncernsyskonet Volkswagen? Det har hänt mycket sedan märket lanserades som ett tjeckiskt lågprisalternativ. I Enyaq syns inga spår av den inriktningen – med längre räckvidd, större bagageutrymme och lyxigare interiör har den tjeckiska elbilen alla förutsättningar för att köra om ID 4.
SvD - Motor, Näringsliv

4 May 05:43 Wallenberg möblerar om i toppen av imperiet

Familjen Wallenberg möblerar om i toppen av sitt imperium. Ett nybildat maktbolag med tillgångar på 85 miljarder blir ”ägarens ägare”. Här ska strategiska framtidsbeslut fattas och nästa generations Wallenberg skolas in.
SvD Näringsliv

4 May 11:19 Analyser: Politiskt ansvar för olycka på skandallinjen

Tunnelbanan i Mexico City har länge varit i behov av upprustning. Det skriver SVT:s Latinamerikakorrespondent Tigran Feiler i en analys efter nattens svåra dödsolycka. Det var strax efter klockan 22.00 lokal tid som ett upphöjt spår kollapsade och ett tåg rasade ner på gatan. Olyckan inträffade på linje 12, en sträcka som invigdes så sent som 2012, men som har varit skandalomsusad, skriver Feiler. Trots larm om sprickor i pelarna har myndigheterna inte agerat, konstaterar han. Även Erik de la Reguera skriver om att oegentligheter som byggfusk och korruption föregick olyckan på linje 12. Bland de politiskt ansvariga nämner han nuvarande utrikesministern Marcelo Ebrard, som var borgmästare i Mexico City när linjen byggdes, och hans efterträdare Miguel Ángel Mancera, liksom sittande borgmästaren Claudia Sheinbaum. De la Reguera tror också att olyckan kan svärta ner president Andres Manuel López Obrador. BBC:s korrespondent Will Grant instämmer i att flera tidigare borgmästare kommer att behöva stå till svars, men skriver att ”frågorna får vänta tills senare – nu handlar det om räddningsoperationen”.
omni.se

4 May 11:43 Olycka på E4 i höjd med Hyllinge – vägen avstängd

Vägen är avstängd i norrgående riktning.
HD Trafik - Sally Wahlstedt

4 May 07:13 Klart i natt – nya lättnader i Danmark

Efter en nattmangling har nästan samtliga danska partier i folketinget kommit överens om fler lättnader av landets pandemirestriktioner.
SvD Världen

4 May 07:12 Klart i natt – nya lättnader i Danmark

Nästan alla partier överens.
HD Danmark - TT
 
Visa mer nyheter