16 Sep 05:28 Kyltorn släppte ut farlig legionellabakterie

Alldeles för höga halter av legionellabakterier har uppmätts i kylvatten hos Falu Energi och Vatten och har släppts ut i luften, rapporterar Dala-Demokraten. De skyhöga värdena uppmättes förra onsdagen, den 9 september, i det kommunala företagets kyltor
HD Sverige - TT
© Mickan Palmqvist

16 Sep 13:27 Vill utreda förbud mot gängmedlemskap

Majoritet i riksdagen för utredning • Damberg: ”Jag tror inte att det skrämmer gängen.”
DN Sverige - Hanna Jakobson

16 Sep 21:37 Rullar ned för backe – Nikola anklagas för fusk

I reklamfilmen kör lastbilen till synes för egen maskin – men i själva verket rullade den utan fungerande motor i en nerförsbacke. Den hajpade lastbilsutvecklaren Nikola utreds nu för att ha gett missledande information om sin teknik till investerare.
SvD Näringsliv

16 Sep 02:47 Åtal efter dödsolycka med självkörande bil

Den person som hade sin Uberbil i självkörande läge under en olycka med dödlig utgång i Arizona 2018 åtalas nu för vållande till annans död.
SvD Världen

16 Sep 02:47 Åtal efter dödsolycka med självkörande bil

Vållande till annans död.
HD Världen - TT

16 Sep 23:54 ”Något stort har precis hänt – men du missade det nog”

Det är för sent för det gröna partiets presidentkandidat att komma med på valsedlarna i Wisconsin i november. Det slog delstatens högsta domstol fast i veckan. Händelsen kanske tycks marginell, kandidaten Howie Hawkins har ingen chans att bli president, men Boston Globes politikreporter James Pindell lyfter fram den som en av de viktigaste utvecklingarna under valrörelsen. ”Få lade märke till den”, skriver han. I jämna delstater kan röster till småpartier bli avgörande, resonerar Pindell. År 2016 fick det gröna partiets kandidat 31 000 röster i Wisconsin, motsvarande 1,1 procent av rösterna. Samtidigt besegrade Donald Trump Hillary Clinton med en marginal på 1 procentenhet.
omni.se

16 Sep 16:44 Trevligare att vänslas med Israel än med PLO

Det palestinska ledarskapet, PLO, har ”präglats av en världsledande nivå av inkompetens, korruption och oförmåga att göra något åt palestiniernas situation”. Följaktligen börjar allt fler arabländer att tröttna.
SvD Ledare

16 Sep 15:15 Stor förödelse efter bränderna i Oregon

▸ Över 40 000 har tvingats från sina hem
Aftonbladet

16 Sep 05:58 Avvaktande Asienhandel inför Fed-besked

Rörelserna var små och utvecklingen blandad på de ledande Asienbörserna under onsdagen. Aktiespekulanterna inväntar beslut från USA:s centralbank Federal Reserve om de amerikanska räntorna som kommer i kväll. I Tokyo stängde Nikkei 225-index upp 0,1 pro
HD Ekonomi - TT

16 Sep 18:28 Migrationsexperten om förslaget: ”Inget nytt”

Ansvariga på Migrationsverket hade anat att något var på gång så helt överraskande var inte EU-ledaren Ursula von der Leyens förslag att göra om Dublinförordningen. Inte heller för migrationsexperten Bernd Parusel kom beskedet som en blixt från klar himmel.
SvD Världen

16 Sep 14:57 De stora förlorarna är de anställda

De anställda förlorar sitt maktvapen och antalet kontor halveras. Därmed blir Handelsbanken en storbank som andra. Och Fredrik Lundberg tar ett fastare grepp om sfären.
SvD Näringsliv
 
Visa mer nyheter