16 Sep 15:17 Johansson: Inte allt som försvinner i förordningen

EU-kommissionens förslag om en ny Dublinförordning innebär inte att all lagstiftning försvinner. Det säger Ylva Johansson, EU:s inrikes- och asylkommissionär, till TT. Redan 2016 lade kommissionen ett förslag om en ny förordning som sedan dess tröskats mellan oeniga medlemsländer. Dagens besked från Ursula von der Leyen innebär att det dras tillbaka och ersätts med ett nytt. – Det är en tydlig signal eftersom det gamla förslaget om Dublin är ett av dem där det har varit mest låsningar, säger Johansson till nyhetsbyrån.
omni.se

16 Sep 16:02 Man häktad för mordförsök efter skottlossning

Offret sköts genom inglasad altanruta – fick lindriga skador.
HD Laholm - Rickard Gustafsson

16 Sep 09:52 Anna Stadling om cancern: En skräck

▸ Hör henne sjunga om svåra tiden
Aftonbladet

16 Sep 21:37 Rullar ned för backe – Nikola anklagas för fusk

I reklamfilmen kör lastbilen till synes för egen maskin – men i själva verket rullade den utan fungerande motor i en nerförsbacke. Den hajpade lastbilsutvecklaren Nikola utreds nu för att ha gett missledande information om sin teknik till investerare.
SvD Näringsliv

16 Sep 19:00 Jag brottas med mina känslor inför Disney

Snart går det inte längre att se Disney-filmer hos konkurrenter som Netflix. Med lanseringen av streamingtjänsten Disney+ är publiken än mer i händerna på det moraliskt tvivelaktiga bolaget.
SvD - Film, Kultur

16 Sep 02:47 Åtal efter dödsolycka med självkörande bil

Den person som hade sin Uberbil i självkörande läge under en olycka med dödlig utgång i Arizona 2018 åtalas nu för vållande till annans död.
SvD Världen

16 Sep 02:47 Åtal efter dödsolycka med självkörande bil

Vållande till annans död.
HD Världen - TT

16 Sep 09:01 H&M och SHB drar upp börsen mot nya rekordnivåer

I väntan på Federal Reserves räntebesked senare i kväll fortsätter Stockholmsbörsen att stiga. Efter 20 minuters handel står de ledande indexen som följer: • OMXSPI: +0,9 procent • OMXS30: +0,8 procent Handelsbanken, som var en av de stora förlorarna på börsen i går, meddelade på morgonen att banken halverar antalet kontor och cirka 1 000 anställda kommer att få gå. Aktien lyfter över 3 procent efter beskedet. Alfa Lavals nuvarande vd Tom Erixon föreslås som ny ordförande för ÅF Pöyry, enligt ett pressmeddelande. Aktien stiger nära 0,5 procent. Gårdagens stora vinnare H&M, som kom med en omvänd vinstvarning, får flera höjda rekommendationer i dag. Bland annat höjer Nordea klädjätten till köp från tidigare behåll. H&M fortsätter att agera draglok och klättrar över 4 procent. Även Telia har fått en höjd rekommendation. SEB höjer telekomjätten till köp från behåll och höjer riktkursen från 41 till 37 kronor, skriver Direkt. Aktien stiger över 1 procent. Better Collectives grundare, storägare och vd Jesper Søgaard har tillsammans med den operativa chefen Christian Kirk Rasmussen och finanschef Flemming Pedersen sålt 3,1 miljoner aktier. De fick in 406 miljoner kronor brutto. Aktien rasar över 11 procent. Embracer klättrar över 3 procent efter att gamingbolaget ingått avtal om förvärv av VR-bolaget Vertigo Games. Den initiala köpeskillingen uppgår till 50 miljoner euro, där 40 miljoner euro betalas kontant och 10 miljoner euro betalas genom nyemitterade B-aktier. New York-börserna i går S&P 500: +0,5% Nasdaq: +1,2% Dow Jones: +/-0%
omni.se

16 Sep 12:48 SAS pilotfack: Samtalen inte klara än

SAS-piloterna har nobbat förslaget om sänkta löner, uppger den norska tidningen Dagens Näringsliv med hänvisning till SAS informationschef. Därmed skulle de tidigare varslade 560 piloterna bli av med jobbet, vilket innebär att alla anställda efter 2001
HD Näringsliv - TT

16 Sep 11:02 David Dencik i ny dansk Netflix-serie

Skådespelaren David Dencik har en av rollerna i den kommande danska storsatsningen "The chestnut man", skriver Netflix i ett pressmeddelande. I övriga roller ses bland andra Danica Curcic ("Dimman", "Equinox ") och Mikkel Boe Følsgaard ("A royal affair"
HD Nöje - TT

16 Sep 21:00 Elakhet undergräver förtroendet för Guillou

När Jan Guillou kallar Ebba Busch ”en sällsynt elak liten fan” och Gunilla Brodrej säger att Lena Andersson ”i princip är en man”, visar de att de inte förstått kritikerns uppgift.
SvD Kultur

16 Sep 12:45 Wännström lämnar Leksand för spel i Finland

Nu är det bekräftat att Sebastian Wännström lämnar Leksand för Ässät, bara tre dagar innan SHL-premiären, avslöjar Sportbladet. Den 29-årige forwarden värvades till Leksand förra året. Sedan Björn Hellkvist började som tränare har speltiden för Wännström minskat. – Vi har tuff konkurrens på de platser som Sebastian Wännström konkurrerar om och har därför gemensamt med honom kommit överens om att gå skilda vägar, säger Leksands general manager Thomas Johansson.
omni.se

16 Sep 17:49 Med klassikerna som bollplank kunde Christopher Rouse göra intryck

Staffan Storm är mindre förtjust när tonsättaren bullrar upp.
HD Kultur - Staffan Storm
 
Visa mer nyheter