16 Sep 09:30 Stora Enso stänger maskin – 140 anställda berörs

Stora Enso planerar att genomföra en omorganisation på Hylte bruk i Småland. Bland annat skulle det innefatta permanent nedläggning av pappersmaskin 3 (PM3) och returpappersanläggningen. 140 anställda berörs, enligt ett pressmeddelande. – Den globala efterfrågan på tidningspapper fortsätter att minska på grund av förändringar i konsumentbeteende, och ingen återhämtning är att vänta. Detta har lett till en global överkapacitet, låga produktionsnivåer och svag lönsamhet för Hylte bruk, säger Kati ter Horst, chef för divisionen Paper på Stora Enso. Åtgärderna skulle innebära årliga besparingar på 14 miljoner euro, motsvarande 145 miljoner kronor. Den planerade nedläggningen skulle inte ha någon väsentlig inverkan på Stora Ensos omsättning eller operativa rörelseresultat, skriver bolaget.
omni.se

16 Sep 16:00 Liten mus gör stor skillnad för de minsta på sjukhusen

Små krabater sprider sig över landet från boet i Gantofta.
HD Helsingborg - Tomas Nilsson, Britt-Mari Olsson

16 Sep 09:19 Stora Enso klappar igen pappersmaskin

Ytterligare en anläggning för tidningspappersproduktion stängs ner i Sverige. Nu har turen kommit till Stora Ensos pappersmaskin 3 i Hylte Bruk i Småland. – Det är en käftsmäll för hela vår bransch och för de medlemmar som blir drabbade, säger Mikael Ni
HD Ekonomi - TT

16 Sep 19:40 Experterna: Stora miljörisker med Think Pinks sopberg

Bolaget NMT Think Pink misstänks ha dumpat stora mängder byggavfall i naturen runtom i Sverige. Det är något som kan få stora konsekvenser för den närliggande naturen. – Om så mycket blandat avfall ligger, kommer det att läcka på ett eller annat sätt, säger Martijn van Praagh, adjungerad lektor inom miljövetenskap vid Lunds universitet.
Expressen Klimat - Hannes Lannerholm

16 Sep 13:17 Expert: Anställda känner att kriminaliteten tystas ner

Tjänstemän i Göteborg som arbetar i områden med gängproblem har upplevt att frågor rörande kriminaliteten tystas ner. Det säger Maria Wallin, utvecklingsledare i brottsförebyggande frågor för Göteborgs stad, till SVT Nyheter Väst. – Man kanske har som uppdrag att lyfta den positiva bilden av området, och då blir det självklart problematiskt att hela tiden prata om problemen. Wallins analys bygger på intervjuer med omkring 200 personer som arbetar mot kriminella, däribland poliser, fritidsledare och socialarbetare.
omni.se

16 Sep 08:25 SD vill införa en ny sorts poliser med kort utbildning

Sverigedemokraterna vill införa en ny sorts poliser med kortare utbildning för att öka antalet polismän i yttre tjänst, rapporterar SR Ekot. Polismännen skulle ha rätt att bära vapen och främst arbeta med ingripande- och ordningsinsatser. – Läget är akut. Sverige håller på att bli ett av Europas farligaste länder, säger partiets gruppledare Henrik Vinge till Ekot.
omni.se

16 Sep 15:19 Åtta års fängelse efter vansinneskörning

En påkörd man skadades och en hund dog – nu döms 44-åring.
HD Skåne - TT

16 Sep 07:50 Ledare: SD:s nolltolerans fungerar uppenbarligen inte

Migrationspolitiken och den senaste skandalen inom Sverigedemokraterna är två av dagens ämnen på de stora svenska ledarsidorna. Expressens ledare lyfter fram den egna tidningens avslöjande att gruppledaren i Haninge, Dennis Askling, gjort nazisthälsningar och uttryckt grov rasism i en privat chatt. Man ställer avslöjandet mot Jimmie Åkessons ambition att sitta i nästa regering. ”Samtidigt har partiet fram tills nu haft en medarbetare på sitt riksdagskansli som skriver nazisthälsningar. Nolltoleransen fungerar uppenbarligen inte.” DN:s Erik Helmerson skriver att avslöjandet följer ett välbekant mönster. Askling är långt ifrån den enda i partiet som beslagits med rasism och tvingats avgå i panik. ”Och partiet försäkrar att de numera står fritt från rasism och annan extremism.” I Dagens Industri skriver PM Nilsson om migrationskommittén som i går lämnade över sitt betänkande till regeringen. Inget parti utom S står bakom samtliga förslag, samtidigt som MP bara står bakom tre. ”Kör över MP och gör upp med M. Det skulle väcka respekt”, skriver Nilsson som en uppmaning till Socialdemokraterna. Omnis ledarsvep utgår från de största ledarsidorna i Sverige. Urvalet varierar dagligen.
omni.se

16 Sep 20:30 Mordförsök utanför Emporia misstänks vara hämnd för tre år gammal knivattack

Dådet misstänks vara hämnd för tre år gammal knivattack i Limhamn.
Sydsvenskan Malmö - Peter Herkel

16 Sep 12:12 Kristian II:s väg delvis stängd i en månad

Både brounderhåll och lagning av asfaltsprickor ska utföras.
HD Ängelholm - Ann Sahlén-Thelandersson

16 Sep 05:29 Sally minskar i styrka men faran inte över

Sally har nedgraderats från orkan till tropisk storm. Men faran är inte över – och under sin framfart på USA:s södra kust har ovädret orsakat vad som beskrivs som rekordstora översvämningar.
SvD Världen
 
Visa mer nyheter