11:13 Första svarta partiledaren

Varför skulle det vid just detta tillfälle helt sakna betydelse – när det är så viktigt att tala om utomeuropeisk representation i alla andra sammanhang?
SvD Ledare

09:01 Politikernas reaktioner efter larmet från kommunerna

Expressens Johanna Karlsson bjöds på måndagsmorgonen in till ”P1 Morgon” i Sveriges Radio för att berätta om sitt uppmärksammade reportage om social export från rika till fattiga kommuner. I programmet reagerar även politiker på artikeln – och berättar om problemen man står inför. – Om man tittar på nordiskt födda har även vi i Filipstad låg arbetslöshet, men när man tittar på nyanlända är den skrämmande hög, säger kommunstyrelsens ordförande i Filipstad, Per Gruvberger (S).
Expressen Nyheter - Mattias Knutson

06:15 Handhjärtan och pannkaka

Slarvig symbolpolitik är skadlig var och hur den än tillämpas. Nu verkar turen ha kommit till rättspolitiken.
SvD Ledare

21 Jul 22:15 Vad Trumps motståndare saknar

I den amerikanska politiska debatten driver president Donald Trump en alltmer extrem retorik, å andra sidan tycks det demokratiska partiets politiker närmast förlamas av det enorma genomslag som Trump får och som demokraterna inte förmår besvara annat än med ”usch vad stygg han är”-klagan.
SvD Ledare

21 Jul 21:20 Godhetspolitik – ett hot mot kulturen?

Fria teatern i Högdalen riskerar att förlora sin lokal. En sexdubblad hyra gör det svårt för verksamheten att stanna kvar. Frågan är om den nya ägaren alls vill ha kvar en kulturverksamhet i lokalen – och vems ansvar det i så fall är. Kulturpolitikens eller den lokala aktörens?
SvD Kultur

21 Jul 18:21 Efter massprotester i Puerto Rico: Ricardo Rosselló ger vika

Kritiken mot Puerto Ricos guvernör Ricardo Rosselló har varit enorm efter att en gruppchatt med sexistiska och homofobiska kommentarer läckt till medierna. Nu meddelar Rosselló att han inte kommer att ställa upp i det kommande valet, rapporterar ABC News .
Expressen Nyheter - Felicia Nordlund Exp
© DN, Lisa Mattisson

21 Jul 17:00 ”Sverige är ett land värt att bevara och vårda”

Lisa Magnusson: Att inte städa efter sig är bristande omtanke och det smittar.
DN Ledare - Lisa Magnusson
© HO

21 Jul 16:36 USA måste sluta leka med elden i Mellanöstern

Under president Trumps ledning har USA undergrävt internationella rättsordningen.
DN Ledare - DN:s ledarredaktion

21 Jul 08:40 Rökta sillar i is - brittisk politisk framtid

Under sin tid som Brysselkorrespondent för Daily Telegraph gjorde Boris Johnson sig känd för att fantisera ihop berättelser om EU-byråkraternas orimliga regleringsambitioner. Nu i slutfasen inför partiledarvalet i det brittiska torypartiet har han återvänt till samma föga sanningsenliga grepp.
SvD Ledare

21 Jul 06:00 Vi hade tagit oss längre än till månen

Privata aktörer behövs för den fortsatta utforskningen av världen bortom vår planet.
SvD Ledare