16 Sep 08:46 Person påkörd i rondell

En person blev under onsdagsmorgonen påkörd i Pildammsrondellen i Malmö. Polis och ambulans är på plats. Skadeläget är okänt. – Det rör sig om en påkörd person. Det är oklart om föraren är klar på platsen eller om det är en smitningsolycka, säger Katarina Rusin, presstalesperson hos polisen i region syd.
Expressen Kvällsposten - Alexander Vickhoff - Läs mer på expressen.se

16 Sep 05:16 Person skjuten i Norrköping

Misstänkt skottlossning – skadad dök upp på sjukhus.
DN Sverige - TT

16 Sep 00:45 Tonåring påkörd av epatraktor

En person i övre tonåren har blivit påkörd av en epatraktor i Borlänge, uppger polisen. Olyckan inträffade strax efter klockan 21 på en parkeringsplats, och den skadade fördes med ambulans till sjukhus. – Personen klagade på smärtor men var talbar, säge
HD Sverige - TT

16 Sep 14:36 Person fick träd över sig – förd till sjukhus

En person har fått ett träd över sig i Arvika. Personen satt fastklämd under trädet och har förts till sjukhus med ambulans. – Exakt hur trädet landat och hur personen satt fast vet jag inte, säger Karolina Wrede, teamledare på SOS Alarm som svarar för räddningsregion Bergslagen.
Expressen GT - Viktor Nordblad

16 Sep 08:28 Krock mellan cyklist och personbil i Pildammsrondellen

Polis och ambulans är färdiga på plats. Ingen behövde föras till sjukhus.
Sydsvenskan Malmö - Erika Oldberg

16 Sep 17:00 Man påkörd av elsparkcykel i Västerås

En man i 80-årsåldern har blivit påkörd av en elsparkcykel i en korsning i Västerås. Mannen har förts till sjukhus med oklart skadeläge. – Han åkte i väg till sjukhus med ambulans, säger Tobias Ahlén, presstalesperson vid polisen
Expressen Nyheter - Sofia Clason

16 Sep 12:35 Femte vargangreppet på kort tid i Skåne

Länsstyrelsen Skåne har efter ett femte vargangrepp på får beslutat att utöka skyddsjaktområdet för den varg som rör sig i norra Skåne. Skyddsjaktområdet utvidgas söderut och österut mot gränsen till Blekinge. – Vi uppmanar djurägare att om möjligt öka tillsynen på sina djur och se över stängslingen.
Expressen Kvällsposten - Redaktionen

16 Sep 07:00 13-årig pojke död i bränderna i USA

Pappan skulle se till att familjen kom i säkerhet. I stället fann han sin son död. Och sin fru så brännskadad att han inte kände igen henne. Statesman Journal skildrar en familjs tragiska öde under bränderna i Oregon.
Expressen Nyheter - Malin Hansson

16 Sep 09:36 Femte vargangreppet på kort tid i Skåne

Skyddsjakt kan bli aktuellt.
HD Skåne - TT

16 Sep 17:29 Cyklist påkörd av bilist – förd till sjukhus

En person på en cykel blev påkörd i Göteborg. Personen fördes till sjukhus med okända skador.
Expressen GT - Leotrim Jusufi

16 Sep 10:38 Varsel på Karolinska dras tillbaka

Ingen vårdpersonal sägs upp på Karolinska i Huddinge och Solna, rapporterar Svenska Dagbladet. Karolinska varslade tidigare under året om uppsägning för 266 tjänster, 157 undersköterskor och 109 läkare. – Varslen har haft avsedd effekt. När det hänger e
HD Sverige - TT

16 Sep 10:17 Varsel av vårdpersonal på Karolinska dras tillbaka

Karolinskas ledning häver varslen av 109 läkare och 157 undersköterskor på sjukhusen i Solna och Huddinge, meddelar Karolinska i ett pressmeddelande. Sjukhusdirektör Björn Zoëga säger till SvD att varslen har haft önskad effekt. – Med hjälp av varslen har vi äntligen lyckats nå målet att få ner antalet anställda med naturlig avgång. Det var i november förra året som Karolinska varslade 350 undersköterskor och 250 läkare. I februari sänktes varslet till 266 tjänster. 30 personer ur Karolinskas administrativa personal har sagts upp och kommer enligt SvD att sluta före månadsskiftet.
omni.se

16 Sep 09:28 Sagnias nya personliga rekord – hoppade 6,92

Khaddi Sagnia slog sitt personliga rekord i Zagreb i dag, rapporterar SVT Sport. Hon har förbättrat sitt personbästa flera gånger under sommaren, men i dag kom hon nära sju meter i sitt sjätte och sista hopp. – Det känns så himla bra. Det är otroligt kul verkligen, säger hon. Sagnia är nu den tredje bästa svensken i längdhopp. Rekordet håller Erica Johansson på 6,99 från 2000.
omni.se

16 Sep 19:43 Svenska fastigheter lockar i coronatider

Svenska fastigheter är rekordheta bland utländska investerare. Och särskild dragningskraft har objekt utanför storstäderna. – Det utländska intresset har aldrig varit större, säger Max Barclay på fastighetskonsulten Newsec. I år förväntas värdet av fast
HD Ekonomi - TT
 
Visa mer nyheter