4 May 11:03 Här lyfts knölvalen ombord på lastbilen

Bärgningen av den strandade knölvalen utanför Öland blev en lyckad process. Nu börjar nästa utmaning, som blir ett avslut på följetongen. Valen ska lyftas upp på en lastbil och köras till Danmark.
Expressen Kvällsposten - David Carlsson - Läs mer på expressen.se

4 May 14:07 Döda knölvalen bärgad – ska brännas i Danmark

Den döda knölvalen som hittats död på Öland har nu lastats i en container och ska fraktas till Danmark där kadavret ska förbrännas. Valen är omkring åtta meter lång och hittades för två veckor sedan utanför öns sydöstra kust. Den låg i långgrunt vatten och kunde under måndagen dras upp på land, skriver TT.
omni.se

4 May 13:42 Döda valen bärgad – körs till Danmark

Den döda valen på Öland är nu lastad i en container och ska fraktas till Danmark där kadavret ska förbrännas, skriver Mörbylånga kommun i ett pressmeddelande. "Jag vill tacka alla som har varit behjälpliga i den här situationen. Vi har hela tiden hittat
HD Sverige - TT

4 May 13:58 Strandade knölvalen ska eldas upp i Danmark

Det åtta ton tunga kadavret på väg mot en förbränningsanläggning.
HD Danmark - Julius Viktorsson

4 May 15:40 Här ökar smittan – går upp i flera län

Smittspridningen är fortsatt hög i Sverige – men vissa regioner sticker ut som extra drabbade i coronapandemin. I Västernorrland är smittspridningen nästan dubbelt så hög som i region Skåne. – Det är fortsatt en väldigt hård belastning på vården i Västernorrland, säger Sara Byfors, enhetschef vid Folkhälsomyndigheten.
Expressen Coronaviruset - Johan Ronge
© Alamy

4 May 05:11 ”Helt klart större press på föräldrar nu”

Ny forskning: Så påverkas man som förälder av att jämföra sig med andra på sociala medier.
DN Insidan

4 May 02:02 Snart kan barn få Pfizer i USA

I början av nästa vecka väntas USA:s läkemedelsverk FDA nödgodkänna Pfizer-Biontechs vaccin mot covid-19 för 12–15-åringar, erfar The New York Times . Vaccinet har i en klinisk studie visat sig vara säkert och mycket effektivt på ungdomar i den åldersgr
HD Världen - TT

4 May 11:20 Uber och Arrival jobbar på en eldriven taxi

Uber samarbetar just nu med den brittiska startupen Arrival med att ta fram en skräddarsydd elbil för taxiverksamhet. Bilen är tänkt att vara färdig för produktion sent under 2023, och den ska inte vara exklusivt framtagen just för Uber. Tanken är istället att man ska sälja den även till andra bolag med liknande verksamhet. Bilen har bland annat ett förarsäte som är mycket ergonomiskt och som ska göra det bekävmt att jobba även under längre stunder. Samtidigt så har man försökt skapa maximalt med benutrymme för passagerarna.
omni.se

4 May 21:41 Nya detaljerna om Tunna blå linjens andra säsong

Helt nya karaktärer och heta kärleksrelationer – det kan tittarna vänta sig av Tunna blå linjens andra säsong. Här avslöjas tidigare okända detaljer inför inspelningarna som börjar i höst. SVT:s succéserie har till och med fått en tidsplan för när premiären väntas – och Malmö stad är nu redo att gå in med miljonbelopp.
Expressen Kvp - Viktor Nordblad
© Polisen

4 May 11:43 Sköt med automatvapen mot villa – straffen sänks

Hovrätten sänker straffet för män som sköt mot villa där tonåring satt och pluggade.
DN Sthlm

4 May 22:56 SVT ändrar efter kritiken – gör om dödsfall-graferna

SVT:s Rapport gör om sina grafer över antalet döda i pandemin till torsdagens sändning. Graferna har kritiserats för att värdet på Y-axeln förändrats mellan sändningar, och att det ser ut som antalet dödsfall ligger på en låg nivå. – Det har funnits ett snack på Twitter om att vi vill förminska antalet döda. Vilket naturligtvis inte är fallet, vi har tagit vår onlinekurva, säger Judit Ek, sändningsansvarig för SVT.
Expressen Coronaviruset - Ebba Kulneff

4 May 08:42 Klart: Roskildefestivalen ställs in

Även Northside och Tinderbox stoppas av nya restriktioner.
HD Dygnet Runt - Jonas Gillberg

4 May 17:35 Tre bilar i krock på Ängelholmsleden

Ingen person skadades allvarligt.
HD Trafik - Oskar Ahlqvist

4 May 16:48 Danskarna satsar på fysiskt ”Almedalen”

Folkemødet ska hållas fysiskt på Bornholm.
HD Världen - TT

4 May 12:08 Hockeyallsvenska finalen återupptas på söndag

Den hockeyallsvenska finalen mellan Björklöven och Timrå drar i gång igen på söndag, då det tredje mötet ska avgöras i Umeå. Båda lagen – först Björklöven och sedan Timrå – har drabbats av utbredd coronasmitta och spelet pausades vid 1–1 i matcher för d
HD Sport - TT

4 May 19:02 Grannen blev arg på skräpet – satte eld på hela byggnaden

Den svarta röken fyllde trapphuset upp till den trettonde våningen i flerfamiljshuset i Malmö – och var så tät att man inte kunde se sina händer framför sig. Panik bröt ut bland de 166 boende. Flera av dem hade sina barn hemma. När den misstänkta mordbrännaren senare konfronterades med en bild på sig själv från övervakningskameran erkände han allt. Det började med att han blivit irriterad när han kom hem från träningen och såg att det ännu en gång låg skräp i trapphuset.
Expressen Kvällsposten - Viktor Nordblad
 
Visa mer nyheter