11 Jul 21:05 Altin, 18, fick ett nytt hjärta: Ska utvisas om en vecka

På tisdag är det dags. Klockan 06.30 kommer Migrationsverket till Ronald McDonald-huset på sjukhuset i Lund för att hämta hjärttransplanterade Altin Vitia, 18, och utvisa honom. – De har inte svarat på det senaste intyget om verkställighetshinder, men de har bokat min biljett, säger han. Enligt hans läkare i Lund riskerar han att dö inom kort om han utvisas.
Expressen Kvällsposten - Magnus Andersson - Läs mer på expressen.se

11 Jul 20:03 Ex-prinsessan talar ut om den tuffa tiden

Ex-prinsessan Alexandra har 12 omvälvande månader bakom sig. Boksläpp, debut som popsångare, ny kärlek, föreläsningsdebut och dumpning av nya kärleken. Nu berättar hon om den speciella tiden. – Jag skulle inte vilja byta bort var jag är nu i min ålder, säger hon i en intervju med magasinet Chrichri .
Expressen Kvällsposten - Jakob Kjellden

11 Jul 07:34 Brittiska turisten: "Som en liten orkan"

Ovädret var kort men otroligt intensivt, enligt Ivana Stanojevic, boende i Halkidiki i Grekland. – Himlen lystes hela tiden upp av blixtar, säger hon.
SvD Världen

11 Jul 07:34 Brittiska turisten: ”Som en liten orkan”

Ovädret i Grekland var kort men otroligt intensivt.
HD Världen - TT

11 Jul 22:41 Allvarlig trafikolycka i Katrineholm – en död

En 17-årig pojke har dött och en man i 35-årsåldern har skadats efter en våldsam krasch i Katrineholm. Personerna färdades i en bil som körde in i ett träd. Anledningen till olyckan är okänd, enligt polisen.
Expressen Nyheter - Felicia Nordlund Exp

11 Jul 09:14 Alla svenskar ska klara en veckas kris

Alla hushåll ska kunna klara en veckas kris och Sverige ska kunna hantera en tremånaderskris utan hjälp utifrån. Det är målet när civilförsvaret återuppstår. Tjugo myndigheter får i uppdrag att gå igenom vad som behövs inom sådant som transporter, elförsörjning, kommunikation, mat och vatten.
SvD Sverige

11 Jul 10:10 Hålet på Lilla Fiskaregatan blir kvar en vecka extra

Och efter sommaren grävs nästa del av gågatan upp.
Sydsvenskan Lund - Lena Philipson

11 Jul 08:00 Gröna Lunds succéattraktion flyttar – till Skara sommarland

Attraktionen Snake är årets stora nyhet på nöjesparken Gröna Lund. Men redan nästa år försvinner den, för att göra plats för nya satsningar. Nu kan Allt om Resor avslöja att Snake flyttar – till Skara sommarland. – Snake kommer att tillföra en ny dimension till alla modiga gäster som besöker Skara sommarland, säger Janne Nilsson, vd Skara sommarland.
Expressen Allt om resor - Helena Lundberg

11 Jul 15:08 Kerstin af Jochnick har utsetts till ny ledamot i ECB:s tillsynsnämnd

Vice Riksbankschef Kerstin af Jochnick har utsetts till en av ECB:s representanter i den Europeiska centralbankens tillsynsnämnd. Det innebär att hon även lämnar sin tjänst som förste vice Riksbankschef, rapporterar Dagens Industri.
Expressen Nyheter - Michael Sundberg

11 Jul 20:21 Brand i ett förråd i Rydebäck

Under tisdagen började ett förråd att brinna i Rydebäck.
HD Helsingborg - Linus Gisborn
© Jonas Ekströmer/TT

11 Jul 10:27 Ingves får stöd att gå på tvärs mot världen

Svensk inflation sjönk mindre än vad Riksbanken hade räknat med i juni. Det ger visst stöd åt Stefan Ingves & Co som fortfarande har planer på att höja räntan till årsskiftet - på tvärs emot andra centralbanker.
DI Analys - Johanna Jeansson

11 Jul 06:00 Monika fick vänta två månader på sophämtning

När Svenljunga kommun bytte sophanteringssystem drabbades flera invånare av stora förseningar och sopkärl som inte tömdes. Monika Bjelton fick vänta två månader på att hennes sopor skulle tömmas. – Hade det varit lika varmt som förra året så hade de ju kunnat bli illa, säger hon.
Expressen GT - Lovisa Waldeck
© Naina Helén Jåma/TT

11 Jul 07:37 Norwegians vd hoppar av – omedelbar verkan

Bjørn Kjos slutar efter 17 år som vd, finanschefen tar tillfälligt över, skriver nyhetsbyrån Direkt.
DN Ekonomi - ['Marit Sundberg', 'TT']
 
Visa mer nyheter