17 Apr 13:00 Kuslig förmåga – levande från den första meningen

Sara Lövestams nya roman handlar om att bli eller inte bli förälder, och om hur livets nyckfullhet binder samman generationerna. ”Sällan har jag läst en bok som i så lätt ton lyckas berätta om svåra upplevelser”, skriver Lotta Olsson.
SvD - Kultur, Litteratur - Läs mer på svd.se

17 Apr 16:02 Alvik vann första SM-finalen

Luleå ledde stora delar av matchen men Alvik kom tillbaka och vann den första SM-finalen i basket, 101–88. Luleå hade greppet och ledde i halvtid, men tappade helt defensiven i den andra halvleken och fick se Alvik göra hela 60 poäng. Luleå ledde som me
HD Sport - TT

17 Apr 10:52 Prins Philip förd till den sista vilan

Storbritanniens drottning Elizabeth II fick ta ett sista farväl av sin make prins Philip vid en ceremoni i slottskyrkan St George's Chapel. Begravningen följde coronarestriktionerna och såväl körsångare som familjemedlemmar höll avstånd.
SvD Sverige

17 Apr 17:22 Amoo inledde målskyttet när Bajen tog första segern

Hammarby har tagit årets första trepoängare i allsvenskan. Detta efter seger med 2–0 hemma mot Mjällby under lördagen, i en match där den 18-årige nigerianske talangen Akinkunmi Amoo och Gustav Ludwigson blev matchvinnare med varsitt mål. Amoo satte 1–0 på tilläggstid i den första halvleken efter att fint anfall från Hammarby, och Ludwigson satte 2–0 i den 75:e minuten när Mjällby tappat boll på egen planhalva. Matchvinnaren Ludwigson tycker att hemmalagets spel ”hackade” i perioder, men säger att det samtidigt var starkt att inte släppa in något mål bakåt, skriver Expressen.
omni.se

17 Apr 14:54 Nyförvärv fixade IFK:s första seger

Lindome med två raka segrar kammade noll i Malmö.
Sydsvenskan Sport - Jan Jönsson

17 Apr 10:52 Milismedlem erkänner del i kongresstormning

En Trumpanhängare har erkänt sig skyldig till brott i samband med stormningen av kongressen i Washington den 6 januari. Det rapporteras vara det första fallet i FBI-utredningen där någon lagförs efter upploppet – och börjar samarbeta med polisen.
SvD Världen

17 Apr 07:00 År av väntan på medborgarskap – draghjälpen från domstolen var meningslös

IT-ingenjören från Eslöv hindras från att åka på jobbresor.
Sydsvenskan Skåne - Jonas Nyrén, Ingemar D Kristiansen

17 Apr 18:56 Kokainsmugglande katt fångad utanför fängelse

Smugglaren i fråga hade ett tygstycke knutet runt magen.
HD Världen - TT

17 Apr 14:00 Risk för miljardnota om Helsingborg slocknar

Fabriker, infrastruktur och människors välbefinnande räknas med i värsta-fall-scenario.
HD Helsingborg - Matilda Ermeland

17 Apr 19:07 Vittne: Mår illa – det här var det värsta som jag har sett

Flera personer blev vittnen till händelserna i centrala Alvesta under lördagen, där en kvinna hittades död på öppen gata och där en man nu har gripits misstänkt för mord. Det uppger polisen enligt Aftonbladet. Ett vittne säger till Smålandsposten att det han bevittnade var det värsta han har sett. Han beskriver det som ”en grov misshandel mellan två personer”, och att en person försökt ingripa. Han säger att gärningsmannen huggit offret med kniv. – Jag mår illa när jag ser sånt här. Jag trodde aldrig att jag skulle se sånt här i mitt liv. Kvinnan har ännu inte identifierats.
omni.se

17 Apr 07:56 IOK:s ordförande reser till Japan

Mycket är fortfarande oklart inför OS-invigningen, på grund av pandemin.
HD Sport - TT

17 Apr 14:47 Knivhögg sovande sambo – döms för grov misshandel

En kvinna i Sölvesborg har dömts till fyra års fängelse för att ha knivhuggit sin sambo i bröstet medan denna låg och sov tidigare i år. Kniven fastnade i mannens bröst och fick opereras ut på sjukhus, skriver BLT. Åklagaren yrkade på att kvinnan, som är i 50-årsåldern, skulle dömas för mordförsök. Men tingsrätten dömde kvinnan för grov misshandel då de anser att kvinnan inte förstått att hugget riskerat att leda till döden. I samband med händelsen konstaterade läkare på Blekingesjukhuset att mannen kunde ha dödats om kniven träffat bara lite annorlunda.
omni.se

17 Apr 05:07 Perus förre president portas i tio år

Perus före detta president Martín Vizcarra får inte inneha någon offentlig tjänst de närmaste tio åren. Det har en enhällig kongress beslutat. Bakgrunden är den skandal som briserade när det blev känt att den korruptionsanklagade Vizcarra gick före i kö
HD Världen - TT

17 Apr 20:02 Positiva signaler från Wien – Iransamtalen går framåt

Samtalen i Wien som har som mål att rädda det skadeskjutna kärnavtalet mellan Iran och omvärlden går år rätt håll, uppger flera parter, enligt AFP. EU:s förhandlare Enrique Mora sa på lördagen att ”framsteg har gjorts i en långt ifrån enkel uppgift”. Även ryske Wien-ambassadören Mikhail Ulyanov uppger att framsteg har skett och att deltagarna är fast beslutna att fortsätta förhandla med målet att ”avsluta processen framgångsrikt” så fort som möjligt. Även företrädare för Iran ger positiva signaler. – Det tycks vara så att ett nytt avtal är på väg att ta form och att det finns ett gemensamt slutmål som alla är eniga om, säger Abbas Araghchi som leder Irans delegation. Araghchi säger också att Iran är redo att ta fram ett utkast till nytt avtal, även om han poängterar att många hinder fortfarande återstår, skriver Bloomberg.
omni.se
 
Visa mer nyheter