16 Apr 22:05 Nya skadegörelser mot träd – berusad man togs av polis

Förstörde flera träd med kniv och yxa.
Sydsvenskan Malmö - David Helander, John Söderberg

16 Apr 22:18 Berusad man vandaliserade träd – använde kniv och yxa

En man i 60-årsåldern greps under fredagskvällen efter att han vandaliserade flera träd i Beijers Park i Malmö. Den gripne mannen var vid tillfället berusad och beväpnad med både kniv och yxa. Mannen är nu misstänkt för skadegörelse och brott mot knivlagen.
Expressen Kvällsposten - Ebbe Gertten

16 Apr 21:59 Navalnyjs rörelse kan stämplas som extremistisk

Ryska åklagare har inlett en process för att få regimkritikern Aleksej Navalnyjs organisationer stämplade som extremistiska, rapporterar AFP. "Förklätt till liberal politik försöker dessa organisationer skapa grogrund för att destabilisera den sociala och sociopolitiska situationen", skriver åklagarna i ett uttalande. Navalnyj sitter just nu fängslad och under fredagen dömdes två nära medarbetare till två års fängelse för att ha publicerat "extremistiska" inlägg på Twitter.
omni.se

16 Apr 20:27 Rubljov skrällde mot Nadal – ställs mot Ruud

Favoriten Nadal lyckades inte besegra världsåttan i kvartsfinalen i Monte Carlo.
HD Sport - TT

16 Apr 07:19 Branden i Malå pyr fortfarande

Den häftiga brand som bröt ut under natten mellan onsdagen och torsdagen i en gummifabrik utanför Malå är ännu inte släckt, uppger räddningstjänsten. – Den är inte helt släckt nej, det finns fortfarande byggnadsmaterial från den rasade byggnaden som lig
HD Sverige - TT

16 Apr 18:09 Experternas tips: Häcken eller Rosengård tar guldet

FC Rosengård har damallsvenskans starkaste trupp och med ett revanschsug från fjolårets andraplacering blir det Skånelaget som får lyfta pokalen i höst. Det tippar SVT:s expert Markus Johannesson inför helgens premiäromgång. Dystrare är läget för Stockholmsklubbarna, menar Johannesson, som tippar att AIK hamnar sist och åker ur, och att Djurgården lyckas behålla sin plats i allsvenskan med minsta möjliga marginal. Nykomlingen Hammarby tippas på femte plats. Fotbollskanalens Andreas Sundberg ser Rosengård och BK Häcken som favoriter, men menar att det även finns viss guldchans för Kristianstad. Då krävs dock att Häcken och Rosengård inte lyckas ”räta ut sina frågetecken”. För Häckens del handlar det om brist på bredd i truppen och när det gäller Rosengård uttrycker Sundberg tveksamhet kring målvakten Stephanie Labbé. ”Hon är rutinerad och har tidigare visat bra kvalitet. Men i årets cupspel har det inte sett klockrent ut.” Lördag 17 april Växjö-AIK Djurgården-Örebro Söndag 18 april Hammarby-Häcken Vittsjö-Piteå Eskilstuna-Kristianstad Linköping-Rosengård
omni.se

16 Apr 10:26 Kronlöf: ”Hoppas fler ska våga säga emot”

Hennes Instagraminlägg om SVT-dokumentären "Persona non grata" har fått stor respons.
HD Nöje - TT

16 Apr 16:20 Självkörande bil stoppades för misstänkt rattfylleri

Kanadensisk polis stoppade nyligen en bil, då man bedömde att den framfördes på ett sätt som tydde på att föraren druckit alkohol. Men det visade sig vara en självkörande bil med autopiloten aktiverad. Det rapporterar tidningen Vancouver Island Free Daily. Den vingliga körningen var resultatet av att personerna i bilen testade autopiloten. Det framgår inte av polisrapporten vilken bilmodell det handlade om, eller om de inblandade personerna fick några böter. Men den kanadensiska polisen påpekar för Vancouver Island Free Daily att man som förare alltid har ansvar för bilen.
omni.se

16 Apr 14:22 Kovacs om Lakers: ”Ett av mina favoritmotstånd”

Tre av kvartsfinalslagen – Växjö, Örebro, och Rögle – slog ut sina motståndare med fyra raka segrar. Och för de två sistnämnda innebär det också en semifinal för första gången någonsin. – Det är alltid roligt att skriva historia oavsett var man är. Vi ska göra något bra utav det här och gå långt, säger Robin Kovacs till Expressen. I går slog Örebro ut Leksand på övertid – och nu väntar en semidrabbning mot Växjö. Kovacs, som gjort fem mål på fyra matcher mot Växjö den här säsongen, gläds åt det. – De vann serien och är ruggigt bra. Men det är en av mina favoritmotståndare i serien så det passar mig ganska bra, säger han.
omni.se
 
Visa mer nyheter