16 Apr 07:19 Branden i Malå pyr fortfarande

Den häftiga brand som bröt ut under natten mellan onsdagen och torsdagen i en gummifabrik utanför Malå är ännu inte släckt, uppger räddningstjänsten. – Den är inte helt släckt nej, det finns fortfarande byggnadsmaterial från den rasade byggnaden som lig
HD Sverige - TT

16 Apr 16:20 Nästan fem miljoner köar för vård i Storbritannien

Coronapandemin har gjort att 4,7 miljoner människor i Storbritannien nu står i kö för att påbörja en behandling inom sjukvården, rapporterar Sky News. Nästan 400 000 av dem har fått vänta mer än ett år. Det kan jämföras med att bara 1 613 personer hade köat mer än ett år i februari 2020. Enligt premiärminister Boris Johnson är just vårdköerna en prioriterad fråga att ta i tu med efter pandemin. – Vi ska göra allt som behövs. Vården har gjort ett fantastiskt jobb såhär långt och jag är övertygad om att även detta kan klaras av, säger han.
omni.se

16 Apr 23:22 77 fall av indiska dubbla mutationen i Storbritannien

I Storbritannien har 77 fall av en ny variant av coronaviruset som först identifierades i Indien nu upptäckts, rapporterar brittiska medier. Varianten är muterad på två ställen, vilket får experter att varna för att den kan vara både mer smittsam och mer motståndskraftig mot vaccin. Trots att Indien just nu plågas av en svår smittvåg med över 200 000 nya bekräftade fall per dygn finns landet inte med på den brittiska regeringens lista över ”röda länder”. Det innebär att personer som reser från Indien inte måste sitta i karantän i Storbritannien. Enligt uppgifter till The Guardian togs ett av de prover där den indiska mutationen upptäckts redan i februari.
omni.se

16 Apr 17:26 Bianca Kronlöf visar vad metoo egentligen är

Bianca Kronlöfs Instagraminlägg har fått 1,5 miljoner visningar och påminner om den verkliga drivkraften bakom metoo. Komikern vänder sig direkt till Soran Ismail – men hennes poäng är att det inte handlar om honom.
SvD Kultur

16 Apr 11:49 Skistar-personal tas ur tjänst efter privat fest i Sälen

Skistar har tagit ett 20-tal anställda ur tjänst. Anledningen är att personalen hade en privat fest i Sälen tidigare i veckan, rapporterar Expressen. Vd:n Stefan Sjöstrand säger till kvällstidningen att händelsen påverkar börsbolagets förtroende för de berörda personerna ”inför eventuellt kommande säsonger”. Han säger också att festen strider mot både Skistars ”interna regler och myndigheternas rekommendationer under pågående coronapandemi”. Texten uppdateras.
omni.se

16 Apr 17:17 Transportexpert: Fortfarande oklart hur trafikutsläppen ska minska

Naturvårdsverkets Joanna Dickinson ser risken att biltrafiken ökar i en oändlig loop
HD Sverige - Elin Fjellman
© Thomas Karlsson

16 Apr 09:58 Mohamed på OS-jakt – parasit stoppar Nilsson

Tuffa krav på maratonlöparna för att nå Tokyo.
DN Sport - TT

16 Apr 09:01 Mohamed på OS-jakt – parasit stoppar Nilsson

Maratonlöparen Mustafa Mohamed gör i helgen ett sista försök att klara den svenska kvalgränsen till OS i Tokyo. David Nilsson kommer däremot inte till start efter att ha drabbats av en parasitsjukdom i Djibouti, skriver SVT. Både Mohamed och Nilsson har
HD Sport - TT

16 Apr 11:45 Bislettgalan hamnar samma vecka som Stockholm

Med drygt en månad till premiären görs ett par ändringar i friidrottens Diamond League-kalender. Bland annat flyttas tävlingen i Oslo till den 1 juli, tre dagar före galan i Stockholm. Att klassiska Bislett Games i Oslo skulle flyttas från den 10 juni v
HD Sport - TT

16 Apr 03:28 ”Smittan i Danmark under kontroll”

När Danmark snart återöppnar samhället lättas virusåtgärderna mer än vad man tidigare planerat. Bland annat får restauranger ha servering inomhus. – Det finns utrymme för det och smittan är under kontroll, säger hälso- och sjukvårdsminister Magnus Heunicke (S).
SvD Världen

16 Apr 17:56 Våldsam man i Skövde bet fingret av ingripande polis

En man har under fredagseftermiddagen gripits i Skövde efter att han enligt vittnen slagit sönder parkerade bilar med ett basebollträ, rapporterar flera medier. Enligt GP ska mannen även ha jagat iväg flera personer som bor i det aktuella området. När polisen kom fram till platsen uppträdde mannen mycket hotfullt och han bet då av fingret på en av poliserna. Ytterligare en polis skadades vid ingripandet. Flera anmälningar om brott kommer att upprättas, skriver polisen på sin hemsida.
omni.se
 
Visa mer nyheter