17 Apr 11:44 Kändisupprop: Ge Navalnyj rätt vård

Flera musiker, författare, skådespelare och intellektuella går samman i ett gemensamt upprop till stöd för den ryska regimkritikern Aleksej Navalnyj. De vänder sig direkt till landets president Vladimir Putin. I uppropet skriver de att regimkritikern Al
HD Nöje - TT - Läs mer på hd.se

17 Apr 11:44 Kändisupprop: Ge Navalnyj rätt vård

Flera musiker, författare, skådespelare och intellektuella går samman i ett gemensamt upprop till stöd för den ryska regimkritikern Aleksej Navalnyj. De vänder sig direkt till landets president Vladimir Putin. I uppropet skriver de att regimkritikern Al
Sydsvenskan Nöje - TT

17 Apr 10:43 81 kända personer i upprop till Putin: Ge Navalnyj den vård han behöver

”Herr president, vi uppmanar er att vidta nödvändiga åtgärder.”
DN Kultur

17 Apr 19:20 Internationell kulturelit kräver att Navalnyj får vård

Fler än 80 internationella kulturpersonligheter och akademiker har skrivit under ett upprop där de kräver att den fängslade ryske oppositionsledaren Aleksej Navalnyj får adekvat vård, skriver AFP. Uppropet har publicerats i en rad tidningar i flera länder, bland annat i DN. Bland undertecknarna återfinns Nobelpristagarna i litteratur Svetlana Aleksijevitj, Louise Glück, Harry Potter-författaren J K Rowling och skådespelarna Jude Law och Benedict Cumberbatch. Svenska representanter är Björn Ulvaeus och David Lagercrantz. Navalnyj har hungerstrejkat i flera veckor och uppges vara i mycket dåligt skick. Hans personliga läkare har varnat för att han lider av farligt höga kaliumnivåer vilket kan orsaka njursvikt och hjärtstillestånd.
omni.se

17 Apr 14:38 Varnar för Navalnyjs tillstånd: Nära njursvikt

Den ryske regimkritikern Aleksej Navalnyj riskerar att drabbas av njursvikt och hans syn försämras, uppger ett läkarförbund med koppling till oppositionen i Ryssland som tagit del av handlingar om Navalnyjs hälsotillstånd från hans advokat. - Läget är v
HD Världen - TT

17 Apr 23:28 Läkarens larm: Navalnyj är döende i fängelsekolonin

Den fängslade ryske oppositionspolitiken Aleksej Navalnyjs tillstånd är kritiskt, rapporterar Daily Mail . Den 44-årige Putin-kritikerns hjärtläkare, Yaroslav Ashikhmin, skriver under lördagen på Facebook: ”Vår patient kan dö vilken minut som helst”.
Expressen Nyheter - Johan Ronge

17 Apr 22:28 Svensk förare vann premiärloppet i Indy Lights

Svenske racerföraren Linus Lundqvist fick en drömdebut och vann sitt debutlopp i Indy Lights i Birmingham, Alabama. 22-åringen ordnade pole position i kvalet och vann sedan före stallkamraten Benjamin Pedersen. Lundqvist vann i fjol det amerikanska form
HD Sport - TT

17 Apr 16:43 Läkare: Risk att Navalnyj drabbas av hjärtstillestånd

Den fängslade ryske oppositionsledaren Aleksej Navalnyj riskerar att drabbas av njurkollaps och hjärtstillestånd när som helst. Det varnar hans personliga läkare Anastasia Vasiljeva för, enligt AFP. I ett brev som Vasiljeva skickat till fängelseledningen och även publicerat på Twitter kräver hon att genast få träffa och undersöka Navalnnyj. Hon skriver att tester visar att nivåerna av kalium i Navalnyjs blod tycks ha nått en nivå då han behöver omedelbar vård. Navalnyj har hungerstrejkat sedan 31 mars, i protest mot hur han behandlas i fängelset.
omni.se

17 Apr 06:52 Värmland säger nej till kramar för vaccinerade

Folkhälsomyndighetens nya riktlinjer om att man som vaccinerad kan krama om sina barnbarn tre veckor efter den första dosen gäller inte i Värmland. Det meddelade Smittskydd Värmland i går eftermiddag. Smittskyddsläkare Anna Skogstam säger nej till kramarna på grund av det allvarliga smittläget i länet.
omni.se

17 Apr 10:00 Nyhamnskokainet prövas i hovrätten

34-åringen och hans flickvän vill bli friade.
HD Höganäs - Maria Berkmo

17 Apr 08:31 Betygen sjunker när andra lärare rättar

Betygen på de nationella proven spretar fortfarande en hel del när de rättas på nytt av andra lärare. Fler än hälften av proven får då andra betyg – och oftast något mindre generösa än de som elevens lärare gav.
SvD Sverige

17 Apr 15:40 Legaledare inför rätta i migrantsak

Matteo Salvini, ledare för det italienska ytterhögerpartiet Lega, ställs inför rätta i ett av de uppmärksammade fall där migranter hindrades kliva iland i Italien.
SvD Världen

17 Apr 20:42 Selmanis utspel: Släpp in supportrarna lite överallt

När Hammarby besegrade Mjällby i herrallsvenskan under lördagen gjorde man det inför åtta supportrar på läktarna och omkring 300 i arenans restaurangdelar – men hemmalagets Astrit Selmani menar att det borde tillåtas mer publik än så. I en intervju med DN säger han att han inte ser några problem med att ”släppa in fans lite överallt” på en arena så stor som Tele2 Arena trots pandemin. ”Onödigt av regeringen” med dagens begränsningar, säger han. – Alla köpcenter är väl fulla vad jag vet och ingen bryr sig. Tidigare i veckan sa statsepidemiolog Anders Tegnell att några lättnader inte är att vänta med tanke på smittspridningen i samhället, bland annat eftersom det finns risk för trängsel vid entréer.
omni.se
 
Visa mer nyheter