12 Jun 11:30 ”Hur kan far se till att hela stugan förblir vår?”

Halva sommarstugan ska inte gå till sambo eller maka vid separation. Hur säkerställa det? Enskild egendom förblir alltid enskild egendom, upplyser advokat Caroline Elander Knip.
SvD Näringsliv - Läs mer på svd.se

12 Jun 16:45 Regeringen drar tillbaka Kubaförslag

Regeringen drar tillbaka en av sina propositioner, en som gäller ett avtal mellan EU och Kuba och som lämnades till riksdagen sommaren 2018. Några skäl anger inte regeringen i skrivelsen till riksdagen, i vilken propositionen formellt återkallas. Det fo
HD Sverige - TT
© Sima Korenivski

12 Jun 15:13 ”Rökrutan visar hur absurt förbudet är”

Elsa Kugelberg: Överflödigt för dem som vistas bland avgaser – alltså alla i en storstad.
DN Ledare - Elsa Kugelberg

12 Jun 13:25 Northvolt får 10 miljarder till batterifabriken

Northvolt som planerar att bygga en batterifabrik i Skellefteå drar in 1 miljard dollar. Det meddelar företaget i ett pressmeddelande.
SvD Näringsliv
© Fredrik Hjerling och TT.

12 Jun 17:00 ”Så kommer SVT att förändras nästa år”

Programdirektörerna: Så svarar vi på konkurrensen från Netflix, HBO och Viaplay.
DN Kultur & Nöje

12 Jun 08:18 Här har villapriserna stigit mest

Grästorp i Västergötland är den kommun i Sverige där villapriserna har stigit mest de senaste åren. I landet som helhet är ökningen betydligt måttligare.
SvD Näringsliv
© Joey Abrait

12 Jun 05:04 Hon ska tygla hästhopp för miljoner

Enorma prissummor och en glamourös inramning ska locka både världseliten i ridsport och publiken till Stadion i helgen, när Stockholm får sin första stora utomhustävling på nästan 30 år.
DI Nyheter - Annika Sandholm Hellner

12 Jun 17:05 Forskare ska undersöka smittan i Norge

Över 2 000 personer i norska Askøy har insjuknat på grund av bakterier i vattnet. Efter ett tidigare parasitutbrott i Bergen kunde ett forskarlag konstatera att patienter drabbats av kroniska tarmproblem och utmattningssyndrom som följd. Nu vill samma forskare ta sig an patienter i det aktuella utbrottet.
SvD Världen
© Aas, Erlend

12 Jun 12:42 Nytt europeiskt land tillåter försäljning av snus

Schweiz tillåter försäljning av snus, enligt en dom i landets högsta federala domstol.
DI Live - TT

12 Jun 09:59 Nolatos kund spår stark tillväxt i cigarettsubstitut

Nolatos kund British American Tobacco, BAT, förväntar sig stark tillväxt under 2019 för produkter som är alternativ till traditionella cigaretter. Det rapporterar internationell media på onsdagen efter ett uttalande från bolaget.
DI Live - Nyhetsbyrån Direkt

12 Jun 16:02 Carl Douglas har sålt hela sitt innehav i Latour för 209 miljoner

Carl Douglas, styrelseledamot i investmentbolaget Latour, har på onsdagen sålt hela sitt innehav på 1.536.000 B-aktier i bolaget för totalt 209 miljoner kronor. Det framgår av Finansinspektionens insynsregister.
DI Live - Viktor Mölne

12 Jun 08:54 Partiledardebatt i riksdagen – följ live på DN.se

Det är sista partiledardebatten i riksdagen före sommaruppehållet, och Jan Björklunds sista som partiledare för Liberalerna. MP:s nya språkrör Per Bolund gör debut i de här sammanhangen. Följ direktrapporteringen här.
DN Politik - ['Hans Rosén', 'TT']

12 Jun 15:01 Wall Street ser ut att öppna i rött

USA-börserna såg på onsdagen ut att öppna med lägre index, sedan president Donald Trump på tisdagskvällen informerat om att USA inte kommer att sluta ett handelsavtal med Kina om Peking inte återgår till de villkor som förhandlades fram tidigare i år.
DI Live - Nyhetsbyrån Direkt
© Jae C. Hong

12 Jun 08:29 Elon Musk: Tesla kan slå rekord ”på alla nivåer”

Till skillnad från vad många belackare säger finns det inga problem med efterfrågan för Teslas Model 3, men det är svårt att vara lönsam när bolaget växer så pass kraftigt som varit fallet de senaste åren. Det var vd Elon Musks budskap på nattens bolagsstämma för den amerikanska elbilstillverkaren.
DI Live - Nyhetsbyrån Direkt
© Christine Olsson/TT

12 Jun 21:38 ”Många kvinnor utsatta även i Sverige”

Lövin och Lööf talade på Järvaveckan: Hedersförtryck är oacceptabelt.
DN Politik - Hanna Jakobson

12 Jun 06:45 Forskarens kritik mot elscooter-företagen

Elscootrar är numera ett naturligt inslag i de större städerna och marknadsförs av företagen som miljövänliga. Men om det är framtidens färdsätt eller en dold miljöbov går inte att veta säkert. – Alla som påstår sig ha tvärsäkra siffror eller åsikter om elscootrarnas klimatpåverkan har fel, för ingen har de siffrorna, säger Johan Jansson vid Lund universitet.
Expressen Kvällsposten - Simon Larsson
 
Visa mer nyheter