16 Sep 08:59 H&M-konkurrent vänder till vinst

H&M-konkurrenten Zaras ägare Inditex redovisar vinst igen, plus 31 procent jämfört med samma period i fjol. Detta trots ett rejält försäljningsras i coronakrisens spår. Vinsten efter skatt under perioden maj–juli landade på 214 miljoner euro, cirka 2,2
HD Ekonomi - TT

16 Sep 08:32 H&M-konkurrent gjorde miljardförlust

Spanska H&M-konkurrenten Inditex gjorde en miljardförlust under första halvåret 2020. Men klädjätten har, precis som H&M, snabbt vänt tillbaka till vinst efter att coronanedstängningar har lättat världen över.
SvD Näringsliv

16 Sep 09:56 Madonna återvänder till film med självbiografi

Madonna ska regissera och delvis skriva en biografisk film om sig själv, rapporterar USA Today. Universal Studios beskriver filmen som den hemliga sanningen om artisten. ”Jag vill berätta den otroliga resa som livet har tagit mig på som konstnär, musiker, dansare - en människa som försöker ta sig fram i denna värld”, skriver Madonna i ett pressmeddelande. En dokumentär om Madonna, ”Truth or Dare”, släpptes 1991.
omni.se

16 Sep 18:34 Kronan värvar tungt

Elitspelare flyttar hem.
HD Sport - Mattias Arvidsson

16 Sep 15:27 SD-styret säger nej till tiggeriförbud

Kan inte se effekterna av ett förbud idag.
Sydsvenskan Skåne - Niklas Wihlborg

16 Sep 19:46 Polis lånade ut vapen till pojkvän – varnas

När polisen befann sig på skjutbanan för att öva lånade hon ut sitt tjänstevapen till sin pojkvän som fick fyra av några skott. Det hela förevigades på bild och delades på Instagram. I samtal med arbetsgivaren har polisen lovat att det inträffade inte kommer att upprepas, men hon tilldelas ändå en varning för sin förseelse.
Expressen Kvällsposten - Alexander Vickhoff

16 Sep 23:59 Mc-förare avled efter trafikolycka

En mc-förare avled på onsdagskvällen efter en trafikolycka i östra Malmö.
Expressen Kvällsposten - Claes Carlson

16 Sep 15:08 ”Nej, gruvnäringen drar ingen vinstlott”

Ovisshet under mycket lång tid skapar osäkerhet hos alla inblandade. Tillståndsprocesserna måste vara mer effektiva än idag, skriver Maria Sunér Fleming, Svemin, i en replik.
SvD Debatt

16 Sep 05:45 Morddömd pojkvän vill frias av hovrätten

17-åriga Wilmas död i Uddevalla ska på nytt granskas i domstol. Idag börjar hovrättens rättegång mot den 23-årige pojkvännen, som i tingsrätten fick livstids fängelse för mord. Mannens advokat vill att hovrätten ska värdera indicierna i målet annorlunda.
SvD Sverige

16 Sep 05:45 Morddömd pojkvän vill frias av hovrätten

Dömdes i tingsrätten till livstids fängelse.
HD Sverige - TT

16 Sep 03:47 Ingen Emmy till nominerad svensk

Det blev ingen Emmy för svenske Patrik Thelander, som var en i en kvartett kameramän som nominerats för sina insatser i "Simma lugnt, Larry!" ("Curb your enthusiasm"). Patrik Thelander kommer från Klippan men har bott i Los Angeles sedan 1998. Han är en
HD Nöje - TT
 
Visa mer nyheter