11 Jul 21:21 Här är lägst krav på betyg – lärare i topp

Nu har tusentals svenskar fått sina antagningsbesked till högskolan. Statistiken avslöjar vilket program som kräver högsta möjliga betyg – och vilket som inte ens kräver godkänt i alla ämnen.
SvD Näringsliv - Läs mer på svd.se

11 Jul 00:18 Kraftig krock vid Klaratunneln i Stockholm

Två bilar har krockat vid infarten till Klaratunneln. Området har delvis spärrats av och ambulans har kallats till platsen.
Expressen Nyheter - Felicia Nordlund Exp
© Carl Bredberg

11 Jul 16:41 Färre antagna till lärosäten i Stockholm

Över 40.000 studenter har under torsdagen fått besked om att de är antagna till högre utbildning i Stockholmsområdet. Statistiken visar en något lägre antagning än förra året – samtidigt är boendesituationen för studenter i Stockholm fortsatt svår. – Jag tror att det är många som väljer bort Stockholm för att det är svårt att få boende, säger Oskar M Wiik, ordförande i Stockholms studentkårers centralorganisation.
DN Sthlm - Caroline Gyllenkrok

11 Jul 20:33 Fed: ”I ett bra läge” gällande målen för arbetslöshet och inflation

Federal Reserve är "i ett bra läge" gällande målen för både arbetslösheten och inflationen.
DI Live - Nyhetsbyrån Direkt

11 Jul 18:33 Rekordturné – hon är bäst betalda kändisen

Totalt 59 miljarder kronor har de 100 bäst betalda kändisarna dragit in senaste året, enligt Forbes . SvD listar de tio högst avlönade i sport- och underhållningsvärlden, som tillsammans tjänat 11,6 miljarder kronor.
SvD Näringsliv

11 Jul 09:13 Barn krävs på 30 miljoner – efter att skolan brann ner

Fem 13-åriga pojkar använde sig av fyrverkerier på taket på Sandsbro skola på nyårsdagen 2017. Det slutade med att hela skolan brann ner. Skolans försäkringsbolag har dragit pojkarna inför rätta – och kräver dem på 30 miljoner kronor. Nu bestrider alla pojkarna kravet.
Expressen Kvällsposten - Jakob Kjellden

11 Jul 07:00 Köpte nedlagt bryggeri – nu värt 3 miljarder

Han borde ha drunknat i Sydkinesiska sjön för 30 år sedan. Istället köpte han ett nedlagt bryggeri för 5 miljoner kronor, som i dag är värt över 3 miljarder kronor.
SvD Näringsliv

11 Jul 18:48 Springsteen rockade i Falsterbo

Jessica Springsteen gick in och visade att hon är ”born to ride”.
HD Sport - My Östh Gustafsson

11 Jul 10:00 ”Prioritera klimatet – annars röstar vi nej”

Nästa vecka ska EU-parlamentet rösta om ny ordförande för EU-kommissionen där Ursula von der Leyen, nuvarande tysk försvarsminister, väntas bli vald. Om von der Leyen vill ha Centerpartiets röster kräver vi att hon prioriterar klimatet, skriver Fredrick Federley (C).
SvD Debatt
© Wong Maye-E, @image_author_name

11 Jul 09:03 H&M-konkurrentens vinst svagare än väntat

Det japanska klädbolaget Fast Retailing, som ligger bakom H&M-utmanaren Uniqlo, redovisade ett resultat som understeg analytikerförväntningarna det tredje kvartalet.
DI Live - Nyhetsbyrån Direkt

11 Jul 15:51 Tre bilar i krock på E6 – stor trafikpåverkan

Tre bilar kolliderade under torsdagen på E6 i Kungsbacka. Enligt Trafikverket råder stor trafikpåverkan på platsen och vägen är delvis avstängd.
Expressen GT - Lovisa Waldeck

11 Jul 07:07 Här är morgonens nyheter

Minst sex utländska medborgare har dött och över 100 skadats i ett stort oväder i norra Grekland på onsdagskvällen, rapporterar Reuters . Tre husvagnar brinner på en campingplats i Alingsås. Enligt räddningstjänsten är husvagnarna övertända. Ett bråk om handbagage ledde till att den kvinnliga passageraren stormade fram genom flygplanet – och öppnade dörren. Nödrutschkanan löstes ut och planet kunde inte lyfta, skriver BT . Expressen ger dig morgonens nyheter.
Expressen Nyheter - Viktor Hedlund

11 Jul 12:27 Orkan på väg till Louisiana – nu kallas militären in

Militär har kallats in i den amerikanska delstaten Louisiana inför en orkan som väntas dra in över USA:s sydkust i helgen. Orkanen Barry kommer tätt inpå ett massivt oväder, som bland annat ledde till skyfall och översvämningar i delstatens största stad New Orleans. Louisianas guvernör har därför utfärdat undantagstillstånd.
Expressen Nyheter - Sara Malm

11 Jul 15:39 ”Hållbart flygande – en naiv teknikoptimism”

Med en fördubbling av flygandet så som M-politikerna i Stockholmsregionen eftersträvar finns det inga teknologier som motverkar en ökad klimatpåverkan inom den tidsperiod då utsläppen måste vända. Det skriver debattörer i en replik om Arlandas framtid.
SvD Debatt

11 Jul 08:27 Milanorivalerna vill bygga ny arena

Serie A-rivalerna Milan och Inter har tillsammans ansökt till lokala myndigheter om att gå vidare med planer om en ny arena som ska ersätta klassiska San Siro. I ett gemensamt utlåtande skriver Milanoklubbarna at de vill bygga en ny modern fotbollsarena
HD Sport - TT
© Ruud, Vidar

11 Jul 09:55 Norwegian drar in direktflyg till USA på obestämd tid

Lågprisflygbolaget Norwegian har tillkännagivit att man ställer in flygningar till elva USA-destinationer för vintern, skriver Check-in med hänvisning till Norwegian. Rutten mellan Stockholm och Orlando ställs in ”på obestämd tid”.
DI Live - Robert Triches
 
Visa mer nyheter