12 Jun 11:13 Sköterska förnedrade dement – jobbar vidare

I personalens snapchat-grupp på demensboendet i Göteborg spreds filmer och häcklande omdömen om svårt dementa. En kvinna fotades då hon hade tagit på sig lager på lager med trosor. En annan fick ett öknamn kopplat till urin och frågades ut framför kameran om sina för länge sedan döda föräldrar. Nu döms en av undersköterskorna – som redan fått nytt vårdjobb med högre lön i grannkommunen. – Det är väl bara toppen på ett isberg, säger sonen till en av de drabbade kvinnorna.
Expressen GT - Daniel Olsson - Läs mer på expressen.se
© Fredrik Hjerling och TT.

12 Jun 17:00 ”Så kommer SVT att förändras nästa år”

Programdirektörerna: Så svarar vi på konkurrensen från Netflix, HBO och Viaplay.
DN Kultur & Nöje

12 Jun 18:44 Musikarkiv förlorades i brand för tio år sedan

Inspelningar av många av världens största artister ska ha gått förlorade i en brand 2008, något som uppmärksammas först nu. Bland artisterna finns Nirvana, Elton John, Aretha Franklin, Eminem och förmodligen tusentals andra, skriver BBC. Det var New Yor
HD Nöje - TT
© Claudio Bresciani/TT

12 Jun 09:43 Sjöstedt attackerade Löfven om välfärden

Statsministern utlovade ”massiv välfärdsoffensiv” – fick genast motangrepp.
DN Politik - Hans Rosén

12 Jun 19:26 Svenska amatören historisk världsetta

Golftalangen Frida Kinhult har stått för en historisk bedrift. 19-åringen från Skaftö i Bohuslän klev under onsdagen upp som etta på amatörernas världsrankning. Något som ingen svensk lyckats med tidigare, enligt Svenska golfförbundet. Lillasyster Kinhu
HD Sport - TT

12 Jun 11:00 Efter friande dom: ”Säpo kunde inte vänta”

Tingsrätten hävdade att en 46-åring man planerat att genomföra ett bombdåd i Islamiska statens namn i Sverige, med hjälp av en stor mängd kemikalier. Men nu frias mannen för förberedelsebrottet av Svea hovrätt. Dock anses det vara bevisat att mannen sympatiserar med IS.
SvD Sverige

12 Jun 13:03 Sobi köper preparat för 4,9 miljarder – aktien vänder upp

Specialistläkemedelsbolaget Sobi har nått ett avtal med Novimmune om att köpa ett bolag som äger emapalumab och relaterade tillgångar för 4,9 miljarder kronor. Samtidigt ska forskningsverksamheten omorganiseras för att fokusera på projekt i sen fas. Aktien vänder upp.
DI Live - Felicia Åkerman
© Erik Thor/Colourbox

12 Jun 10:23 Svenska företagare rusar mot stupet – räknar med storsmäll inom två år

Inom två år kommer konjuktursmällen. Det tror svenska småföretag som därmed är de största konjunkturpessimisterna i Europa. Men de möter inte den förväntade krisen som man hade kunnat tro.
DI Nyheter - Linnea Bolter

12 Jun 11:05 Första spadtag för Florahuset i Midsommarkransen

Fredagen den 14 juni kl. 12 tar Belatchew och Sveafastigheter det första spadtaget för bostadshuset Flora på Bäckvägen 31/Cedergrensvägen 2 i Midsommarkransen. Förutom representanter från Sveafastigheter, Belatchew och entreprenören Hanssons Hus Entreprenad AB (H2) närvarar även bostads- och fastighetsborgarrådet Dennis Wedin.
DI Pressreleaser

12 Jun 13:35 Glädjebesked för HIF – stjärnorna ger miljonregn

Så mycket får klubben för Emil Krafths övergång.
HD Sport - Tomas Nilsson, Marjan Svab

12 Jun 10:15 Utslängda från missbrukarboendet – nu förlorar de sin vård

Hemsjukvården kräver fast adress.
HD Landskrona - Magnus Arvidsson
© Stina Stjernkvist/TT, Stina Stjernkvist

12 Jun 11:15 Fler skattehöjningar för att klara välfärden

Välfärden behöver ha ett resurstillskott som växer till 90 miljarder 2026, enligt finansdepartementet. ”Partier som ropar på väldigt stora skattesänkningar och väldigt stora utgiftsökningar på andra områden är naturligtvis svaret skyldiga”, säger finansminister Magdalena Andersson (S).
DI Nyheter - Linda Öhrn

12 Jun 22:04 USA ska öka militär närvaro i Polen

Polens president Andrzej Duda är på statsbesök i USA och undertecknade tillsammans med sin amerikanske kollega Donald Trump på onsdagen ett avtal om gemensamt försvarssamarbete. – Som den här deklarationen gör klart så förenas USA och Polen inte bara av
HD Världen - TT

12 Jun 14:29 Sista moroten borta för kursraketen – men aktien stiger ändå

Beyond Meat, som säljer vegetariska hamburgare, har sett sista mäklarhuset ta bort sin köpstämpel på bolaget. Men aktien stärks ändå i den amerikanska förhandeln på onsdagen.
DI Live - FinWire

12 Jun 10:19 Uppgifter: Slack kan värderas till uppemot 17 miljarder dollar vid notering

Meddelandetjänsten Slack kommer att värderas till mellan 16 och 17 miljarder dollar, uppemot 160,6 miljarder kronor, i samband med börsnoteringen nästa vecka. Det uppger källor för nyhetsbyrån Bloomberg.
DI Live - Felicia Åkerman
 
Visa mer nyheter