4 May 11:16 Pojke frias i hovrätten efter 17-årings död

En minderårig pojke dömdes bland annat för grovt vållande till annans död i tingsrätten efter att en 17-årig pojke knivdödats i en park i Huskvarna i fjol. Den yngre pojken medger att han utdelat knivhugg, men hävdar att det skedde i nödvärn och att han därför är oskyldig. Göta hovrätt konstaterar nu att han inte gjort sig skyldig till brott och ändrar tingsrättens dom.
Expressen GT - Johanna Waak - Läs mer på expressen.se

4 May 11:11 15-årig pojke frias i dom om dödsmisshandel

En nu 15-årig pojke som anklagats för dråp efter en 17-årings död i Huskvarna förra sommaren frias av Göta hovrätt. Pojkens knivhugg orsakade visserligen dödsfallet, men han var så rädd att hovrätten anser våldet vara ursäktat.
SvD Sverige

4 May 13:22 Pojke frias efter dödliga knivhuggen i Huskvarna

En nu 15-årig pojke som i tingsrätten funnits skyldig till att ha dödat en 17-åring i Huskvarna förra året frias av Göta hovrätt, skriver flera medier. Jönköpings tingsrätt ansåg i sin dom att pojken gjort sig skyldig till grov misshandel och vållande till annans död. Eftersom han var 14 år vid tillfället slapp han straff – däremot dömdes hans föräldrar att betala 300 000 kronor till offrets anhöriga. Göta hovrätt anser dock att pojken ska frias eftersom 17-åringen gjorde en attack med kniv mot hans kamrat, och att han då hamnade i ett läge då han var mycket rädd och inte hade tid att tänka efter. I ett pressmeddelande skriver man att pojken var ”i ett sådant psykiskt tillstånd att det måste anses ursäktligt att han inte klarade av att anpassa sitt agerande till vad som hade varit tillåtet enligt bestämmelserna om nödvärn”.
omni.se

4 May 11:11 Pojke frias om dödshugg – ”var mycket rädd”

En nu 15-årig pojke som anklagats för dråp efter en 17-årings död i Huskvarna förra sommaren frias av Göta hovrätt. Pojkens knivhugg orsakade visserligen dödsfallet, men han var så rädd att hovrätten anser våldet vara ursäktat. Pojken som ställts tills
HD Sverige - TT

4 May 18:26 Pandemin fick övertiden att rusa

Antalet övertidstimmar har exploderat på myndigheter som hanterat pandemin. Arbetsbelastningen på Tillväxtverket drev upp siffran från cirka 650 till nästan 16 000 på ett år, rapporterar Publikt . Tidningen, som ges ut av fackförbundet ST, har granskat
HD Sverige - TT

4 May 10:03 Sveriges bästa fartåkare lägger av – som 25-åring

Sveriges bästa störtloppsåkare på damsidan, Lin Ivarsson, lägger skidorna på hyllan, bara 25 år gammal. På Instagram skriver hon att hon ska studera i Schweiz. ”Jag är stolt över vad jag åstadkommit och hoppas att jag inspirerat någon att följa min resa att fortsätta kämpa och att köra super-G och störtlopp”, skriver hon enligt SVT Sport. Ivarsson nådde som bäst en 21:a plats i världscupen. Den kom i super-G-loppet i Lake Louise 2019. I vinterns VM blev hon 29:a i störtloppet.
omni.se

4 May 04:06 Förskola i Norrtälje brann ner till grunden

En förskola brann ner till grunden i centrala Norrtälje under natten till tisdagen. Byggnaden var övertänd redan när räddningstjänsten kom till platsen och man fick inrikta sig på att hindra branden från att sprida sig.
Expressen Nyheter - Ebba Kulneff

4 May 06:52 Förare gripen efter vinglig färd – hade narkotika i bilen

Under natten mot tisdagen larmades polisen om en bil som körde vingligt mellan Skara och Skövde. – Vi kunde snabbt lokalisera och stanna den, säger Peter Adlersson, presstalesperson vid polisen i region Väst. Föraren greps misstänkt för flera brott.
Expressen GT - Linda Bergh

4 May 12:08 Hockeyallsvenska finalen återupptas på söndag

Den hockeyallsvenska finalen mellan Björklöven och Timrå drar i gång igen på söndag, då det tredje mötet ska avgöras i Umeå. Båda lagen – först Björklöven och sedan Timrå – har drabbats av utbredd coronasmitta och spelet pausades vid 1–1 i matcher för d
HD Sport - TT

4 May 23:31 Tidsfrist ute för Netanyahus regeringsförsök

Israels premiärminister har haft 28 dagar på sig att bilda en koalitionsregering.
HD Världen - TT
 
Visa mer nyheter