4 May 10:37 Hisingsbrons cykelbanor ska stängas och rivas upp

Den nionde maj ska Hisingsbron invigas för biltrafik. Men cykelbanorna kommer efter öppning att stängas och rivas upp efter missnöje från Göteborgs cyklister, rapporterar P4 Göteborg . Det som ställer till det är nämligen gatstenen.
Expressen GT - Elin Kardell - Läs mer på expressen.se
© Jessica Gow/TT

4 May 18:16 Ministerns oro: Stor risk att många drabbas hårt

Krävs omfattande insatser för att långtidsarbetslösheten inte ska bita sig fast efter pandemin.
DN Sverige

4 May 14:04 Smittspridningen fortsatt stor

Smittspridningen är fortsatt hög i Sverige, meddelar Folkhälsomyndigheten. Antalet fall har minskat något, men inte mycket.
SvD Sverige

4 May 08:26 Riksrevisionen granskar advokatkostnader

Den senaste tiden har advokatkostnaderna skenat. Nu ska Domstolsverket och Riksrevisionen granska ersättningssystemet. År 2010 betalade staten omkring en miljard kronor till offentliga försvarare. Tio år senare hade kostnaden ökat till 1,85 miljarder kr
HD Sverige - TT

4 May 14:04 Smittspridningen ökar bland barn och unga

Smittspridningen är fortsatt hög i Sverige, meddelar Folkhälsomyndigheten. Det som sticker ut är att fallen bland barn och unga ökar. Sara Byfors, enhetschef på Folkhälsomyndigheten, säger att ökningen troligen till viss del beror på ökad testning i sko
HD Sverige - TT

4 May 22:43 Biden: 70 procent ska vaccineras före juli

USA:s president Joe Biden har satt upp ett nytt vaccinmål. Den 4 juli ska 70 procent av alla vuxna amerikaner ha fått sin första vaccindos, rapporterar flera amerikanska medier. Då ska även 160 miljoner amerikaner vara färdigvaccinerade. Runt 56 procent av den vuxna befolkningen har redan fått en första dos, men enligt Biden kan nästa fas av vaccineringen bli betydligt svårare eftersom det handlar om att övertyga personer som inte vill ta sprutan i högre utsträckning. – Det är svårare. Det är bortom min personliga kontroll, säger presidenten enligt USA Today. För att underlätta för vaccineringen planerar Bidenadministrationen att bygga upp vaccinstationer på lokala apotek samt investera i mobila kliniker som kan förflytta sig till människor som har problem att ta sig till vaccinstationerna.
omni.se

4 May 18:18 TV: Här testas stängsel som ska rädda liv

Se hur tidningens reporter (miss)lyckas med utmaningen.
HD Ängelholm - Michael Lundblad

4 May 12:34 Polisprojekt ska minska mäns våld mot kvinnor

I veckan inleder polisen i Stockholm ett nytt pilotprojekt för att minska mäns våld mot kvinnor. I projektet, som kallas Igor, ska ett uppsökande arbetssätt förebygga att män som slår kvinnor återfaller i brott, rapporterar P4 Stockholm . Polisen kommer
HD Sverige - TT

4 May 06:06 30 år sedan fyra vinster och en förlust

Den 4 maj 1991: Händelserikaste dagen i Sverige – och i mitt liv.
HD Ängelholm - Kristian Nilsson

4 May 10:00 Endometrios borde tas på större allvar

Karolina Ollermark skriver om hur det kändes att få diagnosen.
Sydsvenskan Åsikter

4 May 20:45 Nordmark: Stor risk att många drabbas hårt

Pandemin har lett till den värsta krisen på svensk arbetsmarknad i modern tid. Det säger arbetsmarknadsminister Eva Nordmark (S) i en intervju med DN. – När långtidsarbetslösheten ligger på så hög nivå så finns det stor risk att många människor drabbas hårt, säger hon till tidningen, och trycker på att det krävs omfattande insatser under många år framöver. Arbetsförmedlingen uppskattar att drygt 200 000 personer kan vara registrerade som långtidsarbetslösa senare i år.
omni.se

4 May 16:00 Kävlinges otrygga platser ska kartläggas

Trafik, belysning, skadegörelse – digital trygghetsvandring fångar upp synpunkter.
Sydsvenskan Kävlinge - Emelie Malmros

4 May 12:08 Hockeyallsvenska finalen återupptas på söndag

Den hockeyallsvenska finalen mellan Björklöven och Timrå drar i gång igen på söndag, då det tredje mötet ska avgöras i Umeå. Båda lagen – först Björklöven och sedan Timrå – har drabbats av utbredd coronasmitta och spelet pausades vid 1–1 i matcher för d
HD Sport - TT

4 May 12:12 Coronasmittan minskar i Västra Götaland

Under förra veckan rapporterades det in 5 316 nya fall av covid-19 i Västra Götaland, det är en minskning med tre procent jämfört med vecka 16. Antalet personer som behöver sjukhusvård för sjukdomen minskar också och den totala siffran är den lägsta sedan början på mars.
Expressen GT - Linda Bergh

4 May 04:30 Ryktena om prinsens skola – mobbning och pennalism

En dag ska han bli kung – men först får prins Christian gå gymnasiet. I höst börjar han på omstridda Herlufsholms internatskola. En lyxskola med uniformer, Harry Potter-liknande tävlingar och ett eget språk. Men också en skola som skakats av våldsdåd och som anklagas för att blunda för pennalism och mobbning. – Vi stöttar hans val av gymnasium, säger Christians mamma, kronprinsessan Mary.
Expressen Kvällsposten - Jakob Kjellden

4 May 20:00 Islamofobi är ett stort och vanligt problem som vi måste prata om

Elin Acova och Sarah Safi skriver om islamofobi och hur det tar sig till uttryck.
Sydsvenskan Åsikter
 
Visa mer nyheter