4 May 12:28 Baddräktskungen säljer Fröken Sverige: ”Trump hotade mig”

När baddräktskungen Panos Papadopoulos köpte varumärket Fröken Sverige 2005 ville han förändra och modernisera tävlingen. Men planerna gick om intet – på grund av Donald Trump. – Trump och hans team hotade mig med rättegång och enorma skadestånd, säger Papadopoulos, som nu vill sälja vidare varumärket.
Expressen GT - Jens Andersson - Läs mer på expressen.se

4 May 08:54 Roskildefestivalen ställs in igen: ”Förkrossade”

Roskildefestivalen ställs in för andra året i rad, rapporterar Ekstrabladet. Arrangörerna hoppades in i det sista att musikfestivalen skulle bli av i sommar, men en förutsättning var att så kallade coronapass skulle finnas på plats. Nu blåser man i stället av. ”Vi är förkrossade över att vi inte kommer kunna att ses på vår festival och bidra till att skapa de sammanhang som coronakrisen ödelagt för så många”, lyder pressmeddelandet. Den danska jättefestivalen brukar locka 130 000 besökare. Förhoppningen är att arrangemanget ska bli av nästa år.
omni.se

4 May 19:04 Greta Thunberg: Sverige har gett upp

"När kommer Sverige att gå ut offentligt med att Sverige gett upp 1,5-gradsmålet?"
HD Sverige - TT

4 May 13:45 Riksdagen säger nej till regeringens Brommaplan

En majoritet i riksdagen vill stoppa regeringens planer på att avveckla Bromma flygplats i Stockholm. Det rapporterar TT efter dagens möte i trafikutskottet. På mötet ställde sig en majoritet bakom ett förslag till utskottsinitiativ som lagts fram av Moderaterna, Kristdemokraterna och Liberalerna. I förslaget står det bland annat att ett beslut om Bromma kan tas först på sikt, när det finns tillförlitliga prognoser för flygets utveckling. – Nu ligger bollen hos regeringen, de har fått en majoritet emot sig, säger Maria Stockhaus, trafikpolitisk talesperson för Moderaterna till TT.
omni.se

4 May 11:43 Så ska talangen ta nästa kliv: ”Målet är att hoppa en decimeter högre”

Linnea Jönsson om förändrade löptekniken och svåra träningssituationen.
HD Sport - Lisa Skeppstedt

4 May 14:02 Minskningen av smitta har stannat av: ”Oroväckande”

Smittspridningen i Sverige ligger fortsatt på en hög nivå. Det var budskapet från Folkhälsomyndigheten på dagens myndighetspressträff. Förra veckan sjönk smittan något, men minskningen var liten. – Det är en fortsatt minskande trend, men det är lite oroväckande att det har stannat av något, säger Sara Byfors, enhetschef på Folkhälsomyndigheten. Bland de värst drabbade regionerna finns Västernorrland och Kronoberg. I den sistnämnda fortsätter smittan att öka. Ytterligare 43 dödsfall har registrerats sedan i fredags, vilket innebär att totalt 14 091 personer har dött med covid-19 i Sverige sedan pandemins början. 2 681 307 personer i Sverige har vaccinerats med minst en dos, vilket är 170 000 fler än i fredags. Följ pressträffen via länkarna nedan.
omni.se

4 May 14:18 Missbrukade biståndet: ”Sverige kan lita på oss”

Hiv-smittade kvinnor tvingades betala med sex för att få mat, boende och annan hjälp. Nu ger Sverige-stöttade organisationen Globala fonden sin syn på biståndsskandalen i Ghana och andra missförhållanden. ”Vi har nolltolerans” försäkrar stabschefen till SvD.
SvD Världen

4 May 04:06 Förskola i Norrtälje brann ner till grunden

En förskola brann ner till grunden i centrala Norrtälje under natten till tisdagen. Byggnaden var övertänd redan när räddningstjänsten kom till platsen och man fick inrikta sig på att hindra branden från att sprida sig.
Expressen Nyheter - Ebba Kulneff

4 May 19:15 Cricketturnering i Indien ställs in: Värd 52 miljarder

Den lukrativa indiska cricketturneringen Indian Premier League, IPL, kommer att skjutas fram på obestämd tid efter att en andra våg av pandemin drabbat landet hårt. Det rapporterar flera medier. Beslutet kommer efter att flera spelare, trots att turneringen spelas utan publik, testats positivt för corona. Under höstens säsong flyttades IPL till Förenade Arabemiraten, något som sänkte ligans ekonomiska värde med 3,6 procent till runt 458 miljarder rupier – motsvarande 52 miljarder kronor – skriver Nikkei Asia.
omni.se

4 May 14:36 Idrotter hamnar i kläm: ”Det är åt helsike”

Idrotter som bedöms ha tävlingsområden som inte kan avgränsas har inte samma förutsättningar som andra. Det gör att barn och ungdomar som sysslar med idrotter som cykel, simning och orientering ännu inte kan tävla ordentligt. "Det är något vi måste komm
HD Sport - TT

4 May 17:59 Barn skiljs från föräldrar i stridernas Tigray

Tusentals barn har skiljts från sina föräldrar, uppger Rädda Barnen.
HD Världen - TT

4 May 12:10 Ingves: Den här krisen är speciell

Covid-19-pandemin ser inte ut som andra kriser, som finanskrisen, enligt riksbankschefen Stefan Ingves. Inte minst syns det på de kraftigt stigande bostadspriserna. För att se några större rörelser vad gäller bolåneräntor under krisen behövs ett förstor
HD Ekonomi - TT

4 May 17:59 Barn skiljs från föräldrar i stridernas Tigray

Den väpnade konflikten i delstaten Tigray i Etiopien har fått en förödande konsekvens. Tusentals barn har skiljts från sina föräldrar när människor flytt strider, uppger Rädda Barnen.
SvD Världen
 
Visa mer nyheter