4 May 11:51 EMA utvärderar kinesiskt covidvaccin

EU:s läkemedelsmyndighet EMA har inlett en löpande utvärdering av kinesiska Sinovacs covid-19-vaccin. Preliminära resultat och data från studier på människor och djur, som tyder på att vaccinet ger immunitet mot covid-19, ska utvärderas. Den löpande utv
HD Världen - TT - Läs mer på hd.se

4 May 11:51 EMA utvärderar kinesiskt covidvaccin

EU:s läkemedelsmyndighet EMA har inlett en löpande utvärdering av kinesiska Sinovacs covid-19-vaccin. Preliminära resultat och data från studier på människor och djur, som tyder på att vaccinet ger immunitet mot covid-19, ska utvärderas. Den löpande utv
Sydsvenskan Världen - TT

4 May 12:15 EU-myndighet utvärderar kinesiskt vaccin mot covid-19

EU:s läkemedelsmyndighet EMA har inlett en löpande utvärdering av kinesiska Sinovacs covid-vaccin, rapporterar Reuters. Det blir det första kinesiska vaccinet att utvärderas av EMA. Sedan tidigare har man en utvärdering av fyra ännu inte godkända vaccin, däribland ryska Sputnik. Sinovacs vaccin har visat på en skyddseffekt på mellan 50 och 90 procent i olika studier. Det har godkänts i Kina, Indonesien, Brasilien och Turkiet.
omni.se

4 May 14:18 Experten svarade om vaccinen mot covid

Hur fungerar vaccinen mot covid-19? Och hur skiljer de sig åt? Ali Harandi, vaccinexpert och forskare vid avdelningen för mikrobiologi och immunologi på Göteborgs universitet, har chattat med läsarna. Här kan du läsa frågorna och svaren.
Expressen Coronaviruset - Redaktionen

4 May 14:27 FHM: Vaccinet skyddar mot svår covid-19

Risken att bli svårt sjuk minskar kraftigt för de vaccinerade visar en ny studie.
HD Sverige - TT

4 May 21:00 När fler unga testar sig ökar fallen av covid

Stor del av den skånska smittökningen i gruppen under tjugo.
HD Skåne - Daniel Rydén

4 May 22:25 Expert: Modi sitter säkert trots covidfiaskot

Indiens premiärminister Narendra Modi inte bara förlorade valkampen mot Mamata Banerjee i folkrika Västbengalen. Han får dessutom svidande kritik för sin bristfälliga covid-19-hantering som fått landets sjukvård att kollapsa.
SvD Världen

4 May 20:36 Gislaved vänder igen – ingen läsk till de gamla

Kommunen har ändrat sig igen – och slutar servera läsk till åldringarnas måltider.
HD Sverige - TT

4 May 16:17 Skellefteå värvar från Bik Karlskoga – igen

22-årige backen Filip Roos är klar.
HD Sport - TT

4 May 08:09 Studie: BMI på 23 och mer är riskfaktor vid covid

En vikt i det övre spannet på det som betraktas som normalvikt är en riskfaktor för att drabbas av allvarliga konsekvenser av covid-19. Det skriver DN med hänvisning till en studie som publiceras i The Lancet. Forskare har tittat närmare på omkring sju miljoner personer i Storbritannien som registrerat vikt och längd på vårdcentralerna. De kunde se att risken att läggas in på sjukhus eller iva började öka vid ett BMI på 23. – Den absoluta risken att drabbas är väldigt låg, särskilt för yngre personer så därför innebär den här lilla riskökningen inte mycket på individnivå, säger överläkaren Per Svensson till DN.
omni.se

4 May 06:23 Sony integrerar Discord med Playstation Network

Sony har meddelat att man kommer att göra en större investering i diskussionsplattformen Discord, och att man även planerar att integrera Discord med Playstation Network under nästa år. Det rapporterar Venturebeat. ”Målet är att ta Discord- och Playstationupplevelserna närmare varandra på konsol och mobil med start nästa år, så att vänner och grupper kan umgås och kommunicera när man spelar spel tillsammans” skriver Sony i ett blogginlägg. Sony har inte avslöjat hur mycket man investerar i Discord.
omni.se

4 May 18:04 Guide ska hjälpa coviddrabbade luktträna

Skånes universitetssjukhus och har Karolinska institutet tagit fram en broschyr.
HD Sverige - TT
 
Visa mer nyheter