© TT/AP

12:40 Strategen: Därför ska du rata världens största marknad

Genom handelsplattformar på nätet har det blivit möjligt för privatpersoner att börja spekulera på världens största finansmarknad – valutamarknaden. Men trots möjligheten till stora vinster anser SEB:s valutastrateg Richard Falkenhäll att småsparare gör bäst i att hålla sig borta. ”Det är komplicerat och man förvånas ganska ofta”, säger han.
DI Nyheter - Elias K. Andersson
© Luca Bruno

12:34 Europeisk storbank överväger säga upp tusentals anställda

Den italienska storbanken Unicredit överväger att säga upp tusentals anställda samt sänka rörelsekostnader som en del av en ny strategisk plan.
DI Live - Nyhetsbyrån Direkt

12:25 Signaler om kommande räntesänkningar väntas från ECB

Europeiska centralbanken väntas på torsdag signalera att en räntesänkning är på väg.
DI Live - Nyhetsbyrån Direkt

11:44 Lundaaktie rusade över 60 procent efter succéstudie

Cancerbolag meddelade positiva resultat från studie om urinblåscancer.
HD Näringsliv - Robert Triches, Teresa Lindstedt

11:43 Storbanken lyfter köksbolaget – aktien ska upp 24 procent

Nobias rapport för det andra kvartalet bjöd på ett resultat som var bättre än vad Nordea hade räknat med, och för det andra halvåret räknar banken med att kökstillverkaren ska börja uppvisa stabil vinsttillväxt igen.
DI Live - Nyhetsbyrån Direkt

11:41 MTG:s aktie rasar – efter e-sportsfokus

MTG rasade i den inledande börshandeln med tio procent efter att företagets bokslutsrapport släpptes. En svag tillväxt och en otydlig affärsmodell är några av skälen till raset, enligt analytiker.
SvD Näringsliv
© Tomohiro Ohsumi/Bloomberg

11:34 Japansk miljardbaksmälla efter jätteaffär

Fredagens jätteaffär i bryggeribranschen där japanska Asahi köper Anheuser-Busch Inbevs verksamhet i Australien fick ett kyligt mottagande på Tokyobörsen. Totalt rasade Asahi 8,9 procent vilket innebär att bryggerijättens börsvärde krympte med omkring 19 miljarder kronor. Det rapporterar Bloomberg.
DI Live - Viktor Mölne
© Krisztian Bocsi

11:20 Svensk export på frammarsch när kronan är svag

I spåren av den svaga kronan fortsätter exportnäringen i Sverige framåt. Detta enligt Svensk exportkredit, som har sett en stor ökning av kunder under årets första halva. ”Vi har breddat vår kundgrupp för att främja svensk export och öka dess konkurrenskraft”, säger Catrin Fransson, vd på SEK.
DI Nyheter - Åsa Johansson
© Di/Press

11:04 Förlust och minskad försäljning för Studsvik – aktien backar

Kärnkraftsbolaget Studsvik redovisade ett rörelseresultat på minus 8,1 miljoner kronor under det andra kvartalet vilket kan jämföras med plus 2 Mkr under samma period i fjol. Aktien backar med 1,3 procent efter att rapporten publicerats.
DI Live - Viktor Mölne
© Rui Vieira

11:01 Uppgifter: Massflykt från regeringen om Boris Johnson vinner

Omkring 12 brittiska ministrar väntas avgå innan onsdag. Det skriver Gordon Rayner, the Daily Telegraphs politiska redaktör, på twitter.
DI Nyheter - Nyhetsbyrån Direkt
© Ronny Karlsson

10:45 Analys: Skogsinnehav ger Stora Enso attraktiv värdering

Massa- och pappersjätten Stora Enso har en attraktiv värdering med hänsyn till bolagets gedigna skogsinnehav i Sverige.
DI Live - Nyhetsbyrån Direkt

10:39 Kursrusningar på ny kinesisk teknikbörs

Det blev gigantiska kurslyft när handeln inleddes på Star, en nystartad kinesisk börs för teknikaktier. Snittlyftet för de 25 bolagen som noterats på börsen blev 140 procent och 16 av de 25 aktierna mer än fördubblade sitt värde. Mest steg halvledartill
HD Ekonomi - TT

10:38 Orions vd dumpar aktier för 17 miljoner

Orions vd Timo Lappalainen fortsätter att sälja aktier i läkemedelsbolaget, skriver Bloomberg News.
DI Live - Nyhetsbyrån Direkt
© Fredrik Sandberg/TT

10:38 Ny analys: Svenska kronan ska tillbaka till finanskrisnivå

Det blir allt svårare för Riksbanken att förbise de tilltagande tecknen på svagheter i den inhemska efterfrågan i Sverige. De väntas därför bli duvaktigare under andra halvan av året, vilket kommer att pressa kronan.
DI Live - Nyhetsbyrån Direkt

10:31 Räntor och valutor: Sidledes rörelse för dollarn

Dollarn handlas i princip sidledes under måndagen, efter att ha stärkts något efter svensk stängning på fredagen. Räntor handlas sidledes eller svagt ned och europeiska börser handlas oregelbundet.
DI Live - Nyhetsbyrån Direkt
© Jack Mikrut

10:28 Storbanken: Attraktiv värdering – köp gruvjätten

Ett förväntat svagt andra kvartal har nu materialiserats för Bolidens vidkommande. Aktien har underpresterat bolagets underliggande resultattrend, vilket återigen skapar en attraktiv relation mellan aktiepris och underliggande resultat.
DI Live - Nyhetsbyrån Direkt
© Amanda Lindgren, Amanda Lindgren (Di)

10:24 Analytiker ser risk för rejäl utdelningssänkning i Nordea

Den nordiska storbanken Nordeas översyn av de finansiella målen, däribland utdelningspolicyn, kan innebära en utdelning om cirka 60 procent av nettoresultatet för innevarande helår. Det skulle peka mot en utdelning om 0:37 euro för 2019, mot de 0:69 euro per aktie som delades ut för 2018.
DI Live - Nyhetsbyrån Direkt

10:23 Spänningen ökar – experter varnar för chockhöjt oljepris

Kapningen av tankfartyget Stena Impero har ökat spänningarna mellan Iran och västvärlden. I centrum finns Hormuzsundet – ett av världens viktigaste farvatten för oljetransporter. På måndagsmorgonen är oljepriset upp med över 1,1 procent, men skulle en militär konflikt bryta ut varnar experter för en tredubbling av priset.
DI Nyheter - Victor Hultgren
© Bj¯rnbakk,Jan-Morten, BjØrnbakk,Jan-Morten

10:22 Stigande priser lyfter oljebolagen på börsen

Oljesektorn handlas upp under måndagsmorgonen i spåren av ett stigande oljepris på växande oro i Mellanöstern.
DI Live - Maria Phillips

10:00 Asiatiskt lyft för Helsingfors flygplats

Helsingfors flygplats byggs ut rejält för att ta emot allt fler asiatiska resenärer. Ett lyft för Finland och landets ekonomi hävdar flygplatschefen Joni Sundelin, som är skeptisk mot den svenska debatten om flygskam.
SvD Näringsliv
© Janerik Henriksson/TT

09:53 Rejäla riktkurshöjningar för kursraketen efter rapport

Livekasinobolaget Evolution Gaming har fått två rejäla riktkurshöjningar i spåren av fredagen rapportrökare. Ett analyshus går dock mot strömmen och sänker sin rekommendation.
DI Live - Viktor Mölne

09:38 Acconeer tecknar distributionsavtal med japanskt bolag

Radarteknikföretaget Acconeer har tecknat ett distributionsavtal med japanska Restar Electronics. Avtalet avser inledningsvis radarsensorn A1 och utvärderingskit och täcker den japanska marknaden.
DI Live - Nyhetsbyrån Direkt

09:37 Finska designbolaget höjer prognos – lyfter på börsen

Finländska Marimekko höjer sin vinstprognos för helåret till att jämförbart rörelseresultat 2019 väntas bli högre än under 2018, och uppgå till som mest 15 miljoner euro. Tidigare prognos var att jämförbart rörelseresultat i år skulle bli på ungefär samma nivå som i fjol. Aktien lyfter runt 5 procent och är därmed upp 35 procent för året.
DI Live - Nyhetsbyrån Direkt

09:34 Nordea höjer Autoliv – spår tilltagande organisk tillväxt

Autolivs organiska tillväxt kommer att ta fart under det andra halvåret 2019 till följd av en stabiliserande fordonsmarknad där Autoliv kommer att fortsätta ta marknadsandelar.
DI Live - Nyhetsbyrån Direkt
© Chris J. Ratcliffe

09:29 Källor: Utmanarbank i samtal om försäljning av låneportfölj

Den pressade utmanarbanken Metro Bank för samtal om att avyttra en del av sin låneportfölj till den amerikanska hedgefonden Cerberus Capital Management, rapporterade Sky News i söndags med hänvisning till källor.
DI Live - Nyhetsbyrån Direkt

09:22 Svagt nedåt på börsen

Stockholmbörsen inleder veckan svagt nedåt. OMXS-index har efter drygt 15 minuters handel backat 0,1 procent. Spelkoncernen MTG:s B-aktie rasar med nästan 10 procent efter en kvartalsrapport där bolaget sänker sin tillväxtprognos för helåret till 8–12 p
HD Ekonomi - TT

09:12 Pareto: Kursraketen har mer att ge – uppsida på 25 procent

Pareto ser möjligheter för medicinteknikbolaget Getinge att göra förbättringar inom affärsområdet Surgical Workflow under de kommande 12 till 36 månaderna. Det framgår av en analys daterad den 22 juli.
DI Nyheter - Nyhetsbyrån Direkt

09:08 Quickbit vidtar åtgärder efter misstänkt dataincident

Fintechbolaget Quickbit EU, som utvecklar tekniklösningar för kryptovalutor och blockchain, har notifierats av externa säkerhetsexperter om att viss data har haft ett undermåligt skydd.
DI Live - Nyhetsbyrån Direkt

09:00 MTG rapportrasar – Stockholmsbörsen kring nollan

Stockholmsbörsen inledde måndagens kring nollan. På rapportfronten rasar MTG med omkring 10 procent efter att ha sänkt sin tillväxtambition.
DI Live - Viktor Mölne
© Alexander Donka/Colourbox/Pressbild

08:42 Analytikern: ”Jokern” vinnaraktien när konjunkturen vänder

Förra veckans rapportflod fick börsen att darra och trenden kan peka mot en större nedgång, enligt experter Di talat med. Men det finns en joker bland bolagen som väntas stå stadigt när konjunkturen viker. ”Det blir det minst fula kortet att spela”, säger Martin Guri, chefsanalytiker på Kepler Cheuvreux.
DI Nyheter - Malin Lilja

08:41 Stockholmsbörsen ser ut att öppna strax under nollan

Stockholmsbörsen väntas börja veckan med lätt sjunkande noteringar. Förra veckans rapportflod bromsar på måndagen tillfälligt upp till en rännil och det enda större bolag som visar upp sig är MTG.
DI Live - Nyhetsbyrån Direkt

08:40 Philips klår förväntningarna

Den nederländska sjukvårdsteknikkoncernen Philips klår förväntningarna med ett försäljningslyft på 6 procent till 4,7 miljarder euro (motsvarande 49 miljarder kronor) under andra kvartalet. Stor efterfrågan på sjukvårdsutrustning i Kina och USA bidrar t
HD Ekonomi - TT
© James MacDonald

08:38 Kina ska införa antidumpningstullar på stål

Kina uppgav på måndagen att tullar ska införas på utvalda stålprodukter som importeras från Europa, Japan, Sydkorea och Indonesien, skriver Reuters.
DI Live - Nyhetsbyrån Direkt

08:36 Kraftigt vinstlyft för Hyundai

Den sydkoreanska biltillverkaren Hyundai Motors nettovinst för årets andra kvartal lyfte till 919,3 miljarder won (motsvarande 7,3 miljarder kronor). Det är en vinstökning med 31 procent jämfört med andra kvartalet 2018. Hyundais omsättning lyfte drygt
HD Ekonomi - TT
© Hasan Jamali

08:28 Råvaror: Oljepriset stiger efter ökad oro i Mellanöstern

Oljan har stigit under måndagsmorgonen efter att Iran kapat en brittiskflaggad oljetanker i fredags. Libyen har samtidigt meddelat att det stängt ned sitt största oljefält.
DI Live - Nyhetsbyrån Direkt

08:18 US Steel drar ned vid sin fabrik i Slovakien

Den amerikanska ståltillverkaren US Steel har meddelat att man vid slutet av 2021 ska ha skurit ned personalstyrkan vid sin fabrik i Slovakien med 20 procent. Det rapporterar Reuters.
DI Nyheter - FinWire
© Jesper Frisk

08:15 Fram skruvar ner prognosen helåret 2019 – rasar på börsen

Investmentbolaget Fram Skandinavien, vars aktie handlas på First North, sänker prognosen omsättningen för helåret 2019 från 78 miljoner kronor till mellan 25 och 40 Mkr exklusive förvärv. En halvtimme efter öppning på måndagen är aktien ned 18 procent.
DI Live - Maria Phillips

08:06 Nordea höjer Boliden – här är morgonens rekar

ABG sänker rekommendationen för storbanken Nordea till behåll, medan DNB höjer Peab.
DI Live - FinWire
© Henrik Montgomery/TT

08:03 Boule Diagnostics vd lämnar

Diagnostikbolaget Boule Diagnostics vd Fredrik Dalborg har beslutat sig för att lämna bolaget. Han kommer fortsätta i sin roll under uppsägningstiden. Det framgår av ett pressmeddelande.
DI Live - Viktor Mölne

07:54 Teknikstrul hos Swedbank

Swedbank drabbades under morgonen av tekniska problem som gjorde att bankens kunder inte kunde använda appen eller internetbanken, rapporterar Aftonbladet. – Det var en teknisk störning där man inte kunde logga in när man använde Bank-id, men det gick b
HD Ekonomi - TT
© Mark Earthy/TT

07:33 MTG stärker resultatet – kapar tillväxtprognosen

Underhållningsbolaget MTG rapporterar ett rörelseresultat, ebitda, om 39 miljoner kronor i andra kvartalet, vilket kan jämföras med en rörelseförlust om 67 Mkr i fjol.
DI Live - Maria Phillips

07:29 SBB-topp köper aktier

SBB:s operativa chef Lars Thagesson har köpt 40.000 aktier i bolaget för 15:04 kronor styck, motsvarande en likvid på 0,6 miljoner kronor.
DI Live - Nyhetsbyrån Direkt
© Peter Dejong

07:25 Philips jämförbara försäljning bättre än väntat

Philips redovisar ökande omsättning under andra kvartalet jämfört med samma period året innan. Bolaget rapporterar högre vinst.
DI Live - FinWire

07:22 Gunnebos nya vd tankar aktier för halv miljon

Stefan Syrén, som på fredagen utsågs till ny vd för säkerhetskoncernen Gunnebo, har under samma dag köpt 25.000 aktier i bolaget för totalt 650.250 kronor. Köpet genomfördes till kursen 26:01 kronor per aktie.
DI Live - Nyhetsbyrån Direkt

07:16 Krismöte efter att Stena Impero blivit beslagtagen av Iran

Storbritanniens premiärminister Theresa May kallar till krismöte på måndagen efter att Iran beslagtagit en brittiskflaggad oljetanker ägd av svenska rederiet Stena. Det rapporterar Sveriges Radio.
DI Nyheter - FinWire

06:56 Räntor och valutor: Lägre förväntningarna på sänkt ränta

Oljan har återigen under måndagsmorgonen tagit sig upp mot nivåerna den handlades under fredagen efter att Iran kapat en brittiskflaggad oljetanker.
DI Live - Nyhetsbyrån Direkt

06:31 Morgonkoll: Lägre handel i Asien – oljepriset fortsätter upp

Handeln på de asiatiska aktiemarknaderna håller sig inledningsvis i ett lägre territorium på måndagen. Oljepriserna fortsätter upp på ytterligare spänningar i Mellanöstern efter att Iran beslagtagit svenskägda Stena Impero.
DI Live - Maria Phillips

06:13 Småspararna rusar till hållbara fonder: ”Kommer vara mer lönsamma”

Hur hållbar en fond är har blivit en allt viktigare aspekt i hur svenskarna väljer att placera sina sparpengar. Genom att aktivt välja, eller framför allt välja bort fonder försöker många nu spara mer klimatsmart. ”De mer hållbara bolagen kommer sannolikt vara mer än mer lönsamma i framtiden än de som inte beaktar hållbarhetsaspekten”, säger Johanna Kull, sparekonom på Avanza.
DI Nyheter - Elias K. Andersson

06:00 Sverige tvekar – grannar bygger för ökat flyg

Planerna på att bygga ut Arlanda med en ny bana splittrar regeringen och låser frågan. Under tiden planerar de andra nordiska flygplatserna för en fortsatt utbyggnad och tänker satsa många miljarder, bland annat på en ny landningsbana.
SvD Näringsliv
© Kirsty Wigglesworth

05:44 Storbritanniens finansminister avgår om Johnson blir vald

Storbritanniens finansminister, Philip Hammond, uppger att han avser sluta om den favorittippade Boris Johnson skulle bli vald till nästa premiärminister. Det rapporterar Bloomberg News.
DI Nyheter - Nyhetsbyrån Direkt
© Jack Mikrut/Fotograferna Holmberg/TT

05:40 Skattefifflet fortsätter – expert kritiserar Sverige: ”Inte åtgärdat problemet”

I höstas avslöjades avancerat fiffel i mångmiljardklassen i vad som kallats Europas största skattesvindel. Trots det tycks plundringen av europeiska statskassor fortsätta, visar en ny utredning – och Sverige är ett av de länder som sticker ut.
DI Nyheter - TT

05:11 Skattefifflet fortsätter – Sverige sticker ut

Ökar signifikant i de flesta EU-länder.
HD Ekonomi - TT
© AP Photo/Ng Han Guan

05:05 Debut för ny stjärna på Kinas börshimmel

Handeln på Star market, Kinas nya börs för företag inom teknikbranschen, inleddes på måndagsmorgonen lokal tid. Börsens index är tänkt att vara landets motsvarighet till Nasdaq i New York och vid öppningen hade 25 företag registrerats på börsen i Shanghai. Till den elfte handelsdagen är det tänkt att 30 företag ska vara registrerade på börsen.
DI Live - TT

05:00 Detta händer måndagen 22 juli

Måndagen bjuder på en mycket tunn agenda. Mediebolaget MTG och kärnkraftstjänstebolaget Studsvik levererar dock kvartalssiffror liksom elektronikjätten Philips.
DI Live - Nyhetsbyrån Direkt
© Petter Cohen

05:00 Bytte ut kontorsjobbet mot ett liv i Lofoten

Line Eriksson bestämde sig för att prova något nytt – så gick hon tillväga.
DN Ekonomi - Ida Yttergren
© TT

04:59 Chockad – nu är alltså den fula blomman inne?

En artikel med rubriken ”From frumpy forecourt to high fashion” gick att läsa i Financial Times i våras. Texten, med chockat tonläge, handlade om att brudslöja är tillbaka. Ja, du hörde rätt: brudslöja, Gypsophila, blomman som ser ut som fluffiga moln av små vita tussar. Oftast syns den i buketterna man plockar åt sig vid kassan i mataffären, ur en hink inskuffad bakom kvällstidningarna.
DI Nyheter

04:44 Ny stjärna på Kinas börshimmel

Handeln på Star market, Kinas nya börs för företag inom teknikbranschen, inleddes på måndagsmorgonen lokal tid. Börsens index är tänkt att vara landets motsvarighet till Nasdaq i New York och vid öppningen hade 25 företag registrerats på börsen i Shangh
HD Ekonomi - TT

04:14 Nedåt på ledande Asienbörser

Det var överlag nedåt på ledande Asienbörser under måndagens handel. Tokyobörsens Nikkei 225-index backade 0,2 procent, medan det bredare Topix-index gick ned 0,5 procent. Handeln präglades av oro inför den japanska säsongen för halvårsrapporter från st
HD Ekonomi - TT

21 Jul 22:14 Därför riktar Putin blicken mot krisens Venezuela

Varför är Putin så angelägen om att engagera sig i konflikten i Venezuela? Oljepengar, obetalda skulder – och en internationell politisk maktkamp mot USA står på spel.
SvD Näringsliv
© Jesper Frisk

21 Jul 22:10 Reklamhöjdarens livsregel: ”Det är aldrig försent att ge upp”

Branschorganisationen Komms skidtokiga ordförande Helena Westin beskriver sig som en snäll och seriös skidåkare. Helst skulle hon vilja återfödas som en alptopp med nypistad manchester.
DI Nyheter - Susanne Bark

21 Jul 21:52 Efter oljebubblan: Tvingas sälja reservdelar och smink

Sonen har flytt till Sverige – själv måste han stanna i krislandet. Största utmaningen: Att få mat på bordet. Jesús Enrique Preto är en av många vanliga venezuelaner som drabbats när oljebubblan sprack i Latinamerikas en gång rikaste land.
SvD Näringsliv

21 Jul 21:00 Experten: Här är ekonomiutbildningarna som slår högst

Siktar du på en hög lön inom finansbranschen, eller vill ta ett nytt kliv i karriären och spetsa kompetensen? Här är de internationella och svenska utbildningarna som slår högst hos topprekryterare inom ekonomi och finans just nu. ”Har du gått där har du något litet extra”, säger Mats Kullenberg, vd för topprekryteringsbolaget Dreamwork.
DI Nyheter - Camilla Pålsson
© Marvel Studios 2019

21 Jul 19:53 Miljarderna rullar in – Avatar petas från filmtronen

Superhjältefilmen Avengers: Endgame blir under söndagen den mest inkomstbringande filmen i historien hittills. Filmen beräknas då gå om den tidigare ettan Avatar, som har innehaft rekordet i tio år.
DI Nyheter - Jenny Petersson

21 Jul 19:28 Zelenskyj mot seger i Ukraina

Ukrainas nya president Volodymyr Zelenskyjs parti, Folkets tjänare, får nära 44 procent av rösterna i dagens parlamentsval, enligt vallokalsundersökningar. Det nystartade partiet Rösten får 6,3 procent. Om resultaten står sig kommer det drastiskt att förändra parlamentets sammansättning.
DI Nyheter - TT

21 Jul 19:00 Rapportflödet fortsätter - här är veckans höjdpunkter

Efter en hektisk vecka med många delårsrapporter saktar rapportfloden in. Men det saknas inte guldkorn i nästa veckas utbud.
DI Nyheter - Ulf Petersson
© Pressfoto

21 Jul 18:01 Experterna: Företag måste ändra sin rekryteringsprocess för att hänga med

Allt fler arbetstagare väljer bort en fast tjänst till förmån för att göra kortare inhopp på olika företag. En arbetsmarknadsförändring som arbetsgivarna ännu inte omfamnat, trots att giggandet kan innebära en lösning på arbetskraftbristen.
DI Nyheter - Malin Lilja

21 Jul 18:00 Kamelbajs i mängder driver fabrik

En stor cementfabrik i norra delen av Förenade arabemiraten använder kamelavföring som bränsle. I ett statligt projekt lämnas exkrementerna av bönder vid ett antal uppsamlingsstationer. Därefter blandas det med nio delar kol innan det blir till bränsle
HD Ekonomi - TT

21 Jul 15:59 Sug efter AI-experter – här är hetaste jobbtitlarna

AI ersätter inte bara existerande jobb utan skapar också helt nya. Här är tio av de hetaste jobbtitlarna inom AI.
SvD Näringsliv

21 Jul 15:58 Nästan alla företag satsar på AI-projekt

AI, artificiell intelligens, växer snabbt hos både företag och myndigheter, visar två nya rapporter. Allt fler svenska företag gör AI till en del av sin affär.
SvD Näringsliv

21 Jul 15:58 Nätshopparens tre värsta fällor – så slipper du bli blåst

Piratkopierade och undermåliga produkter, giftiga varor eller beställningar som inte ens dyker upp. Di går igenom de farligaste fällorna med e-handel, och hur du undviker dem. ”En stor del är att kolla upp säljaren”, säger Karolin Kühn, juridisk rådgivare på Konsument Europa.
DI Nyheter - Jenny Petersson
© JOEL MARKLUND

21 Jul 15:40 Svensken spelar i världens bästa liga: ”Pengar ingen stark drivkraft längre”

Den 30 maj i år blev Jonas Jerebko historisk. Ingen annan svensk har tidigare spelat final i världens bästa basketliga NBA. I en exklusiv intervju berättar Sveriges största basketstjärna om året i toppklubben, pengarna, framtiden – och sin lönsamma e-sportsinvestering.
DI Nyheter - Frida Wallnor

21 Jul 15:11 Chefsekonom: "Lågkonjunktur är hälsosamt"

Det går sämre för industrisektorn och bankerna. Är lågkonjunkturen här nu, och ska vi vara rädda? Nej, tycker experterna. En avmattning är väntad och kan till och med vara hälsosam.
SvD Näringsliv

21 Jul 15:10 Chefsekonom: ”Lågkonjunktur är hälsosamt”

En avmattning är väntad och kan till och med vara bra.
HD Ekonomi - TT
© Abdulrahman Abdullah/Bloomberg

21 Jul 15:05 Blandad utveckling på Mellanösterns börser

De ökade spänningarna i Persiska viken ser ut att ha haft en begränsad effekt på börserna i Mellanöstern, som gick åt olika håll på söndagen.
DI Nyheter - Jenny Petersson
© TT

21 Jul 15:01 Brittiskt miliärfartyg varnade iranska styrkor

Innan Stena Impero beslagtogs anropade ett brittiskt örlogsfartyg en iransk patrullbåt och varnade för att ingripa, enligt en ljudinspelning.
DI Nyheter - Jenny Petersson
© Pi Frisk

21 Jul 14:45 ”Satsar för att få ner priserna”

Coops vd lovar även Sveriges bästa kundbemötande.
DN Ekonomi - Jonas Fröberg
© Koji Sasahara

21 Jul 14:35 Abes block mot seger i japanska valet

Japans premiärminister Shinzo Abes block ser ut att behålla sin majoritet i det japanska valet till överhuset. Han kan då bli den som har innehaft posten längst i landet.
DI Nyheter - TT

21 Jul 14:07 Nya miljögreppet – flytande mjölkfarm: ”Bara början”

Världens första flytande mjölkfarm driver begreppet närproducerat till sin spets – och är ett nytt inslag i kampen mellan komjölk och växtbaserade mjölkdrycker. Mjölken produceras i ett närapå slutet kretslopp.
SvD Näringsliv

21 Jul 13:00 Kassakris för Lernia – kan tvingas be staten om pengar

På grund av Arbetsförmedlingens besparingar riskerar statligt ägda Lernia att behöva ta in bidrag från staten, enligt uppgifter till Di. Samtidigt använder myndigheten inte de ekonomiska resurser som finns att tillgå.
DI Nyheter - Sophie Wichmann
© TT.

21 Jul 12:11 Rekordfå inskrivna på Arbetsförmedlingen

Antalet inskrivna på Arbetsförmedlingens arbetsmarknadsutbildning och stöd och matchning har inte varit så låga sedan verksamheternas begynnelse. Samtidigt använder myndigheten inte upp de resurser som finns att tillgå från M/KD-budgeten.
DI Nyheter - Sophie Wichmann

21 Jul 11:25 Banker och industrier svagast i rapportfloden

Bostadsutvecklare, läkemedelsföretag och snustillverkare. Det var några av vinnarna under veckans rapportflod, enligt analytikerna. Värre var det för de konjunkturkänsliga industriföretagen – för att inte nämna de krisande bankerna.
SvD Näringsliv
© AP Photo/Vincent Yu

21 Jul 10:44 Nya protester i Hongkong – stora avspärrningar

Polisen i Hongkong har spärrat av stora delar av staden då nya protester har tagit fart. Tusentals demonstranter har samlats för att tåga genom ett stort affärsområde i stadens centrala delar.
DI Nyheter - TT
© Stena Bulk

21 Jul 10:14 Iran: Besättningsmännen på Stena Impero är vid god hälsa

Iran uppger att besättningsmännen på det beslagtagna fartyget Stena Impero är vid god vigör. Men än syns ingen lösning på konflikten, som trappat upp spänningarna i Persiska viken.
DI Nyheter - Jenny Petersson
© Airbus/Pressbild; John Raoux, TT/AP; AP Photo/ European Space Agency

21 Jul 09:52 50 år efter månfärden – svenska bolag ska hjälpa Nasa till Mars

I helgen är det 50 år sedan Neil Armstrong tog de första stegen på månen. När rymdvärlden nu planerar att sätta människan på nästa himlakropp – Mars – är flera svenska företag inblandade. ”Jag tror att vi kan vara på Mars på 2030-talet”, säger Mia Caderas på OHB Sweden som just nu samarbetar med Nasa och Esa.
DI Nyheter - Victor Hultgren

21 Jul 09:30 Teknik för kvinnohälsa växande miljardmarknad

Investeringar i ”femtech” – teknik för kvinnors hälsa – har ökat kraftigt de senaste tre åren, och branschen väntas växa ytterligare, enligt analytiker. Nu vill miljardindustrin inte längre avfärdas som en smal nischmarknad.
SvD Näringsliv
© Kathy Willens

21 Jul 08:18 Storbritannien vänder sig till FN – anklagar Iran

Storbritannien säger i ett brev till FN:s säkerhetsråd att Iran bröt mot gällande lagar när ett brittiskflaggat fartyg beslagtogs.
DI Nyheter - TT

21 Jul 08:11 Nu kan du köpa andelar – i bin

Sugen på att vara med och producera honung - utan att behöva ta ansvaret för en hel bikupa? Fenomenet andelsodling har letat sig till honungsbranschen och några av landets biodlare har hakat på.
SvD Näringsliv

21 Jul 08:10 Nu kan du köpa andelar – i bin

Fenomenet andelsodling har letat sig till honungsbranschen.
HD Ekonomi - TT
© Colourbox.

21 Jul 08:08 Karriärcoachen: Så lyckas du med karriärbytet

Har semestern fått dig att omvärdera ditt jobb? Om tanken på att gå tillbaka till samma arbetsplats efter ledigheten inte lockar gäller det att lägga upp en strategi. Karriärcoachen Viveka Andersson ger konkreta råd om hur du bäst kommer vidare i karriären, och använder semestern till att ta första steget.
DI Nyheter - Jenny Petersson
© Petros Giannakouris/AP

21 Jul 08:04 Grekland lovar följa ekonomiska åtaganden

Grekland kommer att lägga fram en statsbudget för 2020 som lever upp till de ekonomiska åtaganden som man har kommit överens om med internationella långivare, uppger landets nye premiärminister Kyriakos Mitsotakis.
DN Världen - TT