00:15 Mamma: Hur länge ska jag betala underhåll?

Den 18-årige sonen har bott heltid hos sin pappa under flera år – och ska nu bo ensam i hans lägenhet. Behöver mamman då inte längre betala underhåll till pappan? SvD:s familje­advokat reder ut vad som gäller.
SvD Näringsliv

00:15 Se upp för fällorna när du köper bostad

Att sälja sin bostad kan vara en stressande process. Günter Mårder, vd på Företagarna och tidigare sparekonom, ger sina åtta bästa råd på hur du lyckas med din bostadsförsäljning.
SvD Näringsliv

00:15 Oväntade tipset som ger dig fördel i lönesamtalet

Vill du höja lönen? Karriärvägledaren Gisle Hellsten berättar hur du blir en vinnare genom att tidigt visa dina starkaste kort för chefen.
SvD Näringsliv

8 May 21:50 Oljeledning i USA stängd efter cyberattack

En oljeledning som transporterar bensin och diesel till USA:s östkust stängdes av Colonial Pipeline som sköter driften sedan bolaget utsatts för en cyberattack, rapporterar The Wall Street Journal . Attacken upptäckes i fredags, och bolaget stängde då n
HD Ekonomi - TT

8 May 20:22 Män vid roder – kvinnornas fasa

Men hoppa då! Det är kvinnornas största fasa på sjön – män som hetsar fram dumdristiga hopp vid angöring av båt.
SvD Näringsliv
© Henrik Montgomery/TT

8 May 18:29 Klarar du de svåra orden på högskoleprovet?

Vad betyder dialektik, ohöljd och alf?
DN Ekonomi

8 May 18:21 Historiens vingslag på diamantauktion

Sällsynta Kashmirsafirer, en rysk tungviktare och smycken som har tillhört Napoleons dotter. Det är en dyr blandning ädelstenar som går under klubban i Genève i nästa vecka. Det är auktionshusen Sotheby's och Christie's som på tisdag och onsdag auktione
HD Ekonomi - TT
© Veronika Ljung-Nielsen

8 May 14:50 ”Köttfri satsning får kunder att höra av sig”

Tredje generationen sätter prägel på familjeföretaget efter hästköttskandalen.
DN Ekonomi

8 May 14:29 Planet en flygande vinge – vätgas ska lyfta nya Airbus

Grön vätgas i stället för fossilt bränsle. Det är vad Airbus siktar på redan till 2035. Men förändringen kräver ett helt nytt utseende på flygplanen. Och priset är högst osäkert.
SvD Näringsliv

8 May 13:26 Åtstramat stöd efter svag jobbsiffra

Arbetslösa i flera amerikanska delstater hotas av skärpta krav för att få stöd efter veckans svaga jobbsiffra. USA:s handelskammare vill se ett stopp på alla federala extrapengar, rapporterar tidningen The Wall Street Journal. Villkoren för stöd till ar
HD Ekonomi - TT

8 May 12:21 Så mycket äter avgiften på ditt sparande

Det lönar sig att se över fondavgifterna i sparandet. På lång sikt, som i ett pensionssparande, kan dyra avgifter äta upp hundratusentals, till och med miljontals, kronor.
SvD Näringsliv

8 May 09:08 Tesla inte i topp – mest sålda elbilarna i Sverige

Elbilar säljer som smör just nu. Men vilka har varit svenskarnas favoriter det senaste året, hur mycket kostar de och hur långt går de? SvD har svaren.
SvD Näringsliv

8 May 07:44 "Kommer stå som monument ute i vattnet"

Nya regler för strandnära bygge riskerar att skapa framtida miljöproblem. Det menar två olika aktörer i sina remissvar till regeringen. – Man måste ha en långsiktig plan från samhällets sida, säger Staffan Moberg, jurist på Svensk Försäkring.
SvD Näringsliv

8 May 07:43 ”Kommer stå som monument ute i vattnet”

Nya regler för strandnära bygge riskerar att skapa framtida miljöproblem.
HD Ekonomi - TT

8 May 06:51 Från Kina till Kista – så byggde svenskar Huawei

Kinesiska Huawei befinner sig mitt i ett globalt säkerhetspolitiskt storbråk. Mindre känt är att bakom företagets väg till världstoppen inom mobiltelefoni finns en grupp sparkade ingenjörer från konkurrenten Ericsson.
SvD Näringsliv