4 May 10:07 Bankernas marginal på bolån sjunker

Bankernas bruttomarginal på bolån sjönk något under det första kvartalet i år. I slutet av 2020 låg marginalen på 1,50 procent, men nu har den fallit tillbaka till 1,44 procent, enligt Finansinspektionen. Orsaken är att finansieringskostnaderna har ökat
HD Ekonomi - TT

4 May 10:40 Covidpatienter i London på lägsta nivån på sju månader

Antalet bekräftade fall av covid-19 i London har minskat med mer än 98 procent i jämförelse med när den andra vågen var som svårast. Det skriver Evening Standard med hänvisning till de senaste siffrorna från brittiska myndigheter. Enligt tidningen visar statistiken också att antalet patienter som vårdas på sjukhus i London nu är på de lägsta nivåerna på sju månader.
omni.se

4 May 16:48 Danskarna satsar på fysiskt ”Almedalen”

Folkemødet ska hållas fysiskt på Bornholm.
HD Världen - TT

4 May 06:00 Priserna på villor skjuter i höjden

De redan pandemihajpade villapriserna fortsatte uppåt i rask takt i april, särskilt i Storstockholm, visar ett prisindex från bolånebanken SBAB och bostadssajten Booli. På bostadsrättssidan rör sig priserna betydligt mindre.
SvD Näringsliv

4 May 00:45 Kan du svåraste orden på högskoleprovet?

Räcker din ordkunskap för högskole­provet? En klar indikation ger det här testet med de svåraste frågorna från de två senaste proven. Testet är gjort i samarbete med prov­utvecklaren Maria Johansson.
SvD Kultur

4 May 14:46 Ferrari rasar på börsen

Det italienska bilmärket väljer att skrota sina finansiella mål för 2022.
HD Ekonomi - TT

4 May 08:48 Swedbank varnar för stökig sommar på Stockholmsbörsen

Det kan bli mer turbulent på börsen i sommar än vad utvecklingen varit under inledningen av året, säger Swedbanks allokeringschef Mattias Isakson i en uppdatering. Såväl makrosiffror som bolagsvinster har överraskat på uppsidan men nu är det rimligt att anta att de positiva överraskningarna ”gradvis börjar avta”. – Vi minskar därför aktieövervikten i portföljen något, säger Isakson. Swedbank minskar övervikten av aktier i sin allokering. Stockholmsbörsen dras ner från övervikt till neutral. I stället överviktas europeiska aktier. ”Utvecklingen har varit väldigt stark och i kombination med att vi ser viss utmattningstendens lättar vi lite på vår övervikt”, skriver storbanken.
omni.se

4 May 21:00 Kajsa Ekis Ekman vill inte lyssna på mig som transperson

Transkvinnor beskrivs som spionerande män i omklädningsrummet.
HD Kultur - Chris Schenlaer

4 May 14:36 Siffrorna visar: Fler unga sjuka i corona

Coronasmittan har ökat hos unga i Skåne under den senaste veckan med hela 27 procent i åldersgruppen 0-19 år. Samtidigt har fler barn och unga testat sig. – Det pågår fortsatt en smittspridning i de yngre åldersgrupperna och vi har betydligt fler fall rapporterade i åldrarna 10-19 år under förra veckan, säger Eva Melander, smittskyddsläkare i Region Skåne.
Expressen Kvällsposten - Elisabeth Lindback
 
Visa mer nyheter