16 Sep 10:14 Handelsbanken: Därför lägger vi ner bankkontor

Handelsbanken varslar 1 000 anställda samtidigt som de lägger ner hälften av sina bankkontor. ”Förändringarna kommer att bidra till lägre kostnader,” skriver banken i ett pressmeddelande. – Det är ett tråkigt besked för våra medarbetare och medlemmar, säger Anna Hjelmberg, ordförande för koncernklubben inom Finansförbundet i Handelsbanken. Bankens besked är något av revansch för den tidigare sparkade vd:n Frank Vang-Jensens - han ville kraftigt banta bankens organisation.
Expressen Dina Pengar - Johan Bratell - Läs mer på expressen.se

16 Sep 07:42 Handelsbanken lägger ner hälften av kontoren

Handelsbanken varslar 1000 anställda samtidigt som de lägger ner hälften av sina bankkontor, skriver banken i ett pressmeddelande.
Expressen Nyheter - Johan Bratell

16 Sep 07:36 Handelsbanken stänger nära hälften av kontoren

Över 1 000 personer får gå från Handelsbanken när banken ska lägga ned nästan hälften – 180 av 380 – av sina kontor under de kommande 1,5 åren.
SvD Näringsliv

16 Sep 07:39 Handelsbanken lägger ner hälften av kontoren – 1 000 anställda i Sverige berörs

Handelsbanken sänker kostnaderna och minskar personalstyrkan i Sverige med cirka 1 000 tjänster. Storbanken ska minska antalet kontor rejält, enligt ett pressmeddelande. "Kundernas digitalisering har nu nått en punkt där banken kan ta ett nytt steg i sin utveckling - både på kontoren och på de digitala mötesplatserna", skriver banken. Antalet kontor förväntas minska från dagens 380 till cirka 200 vid slutet av 2021. Vid utgången av 2022 ska koncernens samlade kostnadsnivå uppgå till cirka 20 miljarder kronor, baserat på 2020 års valutakurser, före eventuella avsättningar till Oktogonen, heter det. – Förhandlingar och samråd inleds direkt med facken. Vår ambition är - som alltid i Handelsbanken - att hantera övertalighet med respekt och omsorg om den enskilda medarbetaren, säger Handelsbankens vd Carina Åkerström.
omni.se

16 Sep 07:36 Handelsbanken slaktar kontor – tusen får gå

Förklaring: Kundernas digitalisering.
HD Näringsliv - TT

16 Sep 10:54 Osäker framtid för skånska bankkontor

”Oroliga och ledsna medlemmar”.
HD Näringsliv - Albert Capuder

16 Sep 20:39 Norges Anders Tegnell: Därför har vi färre döda

▸ Frode Forland om statistiken ✓ ”Slog till hårt”
Aftonbladet

16 Sep 12:04 Handelsbankens samhällsansvar ifrågasätts

Handelsbanken bör ta ett ansvar för de kunder som nu får svårare att sköta sina banktjänster när nästan 200 fysiska kontor försvinner, anser Eva Eriksson vid SPF Seniorerna – Det är en stor samhällsfråga hur man ska ge medborgarna möjlighet att delta i det digitala samhället.
SvD Sverige

16 Sep 12:43 Norge: Därför har fler dött i Sverige

Norges smittskyddsdirektör Frode Forland ser flera förklaringar till Norges låga coronadödstal jämfört med Sverige. – Vi slog till hårt i mars och med bra tajmning, säger Forland i SVT:s Morgonstudion.
Expressen Coronaviruset - Thea M Norheim

16 Sep 11:55 Sundsbussarna säger upp personal

Danska munskyddsregler får svenska resenärer att stanna hemma.
HD Helsingborg - Lennart Kolmodin

16 Sep 07:36 Brasiliens regering backar Neymar

Brasiliens regering kastar sig in i rasismbråket kring PSG-stjärnan Neymar och ger fotbollsstjärnan sitt stöd. "Rasism är ett brott", säger ministern för mänskliga rättigheter i ett uttalande. Neymar fick rött kort efter att ha slagit till Marseilleförs
HD Sport - TT

16 Sep 15:32 Coronaviruset: Här är veckans aktuella siffror

Vi håller dig uppdaterad med de senaste siffrorna en gång i veckan.
HD Skåne

16 Sep 12:36 Gängexperten: Chefer har tystat ner anställda

Kriminella gäng använder sig av barn ibland så unga som åtta år för att övervaka områden i Göteborg. Det säger Maria Wallin som i flera år arbetat med gängproblematik inom både kommunen och polisen. Samtidigt hävdar hon att anställda i Göteborg tystas ner av chefer, skriver SVT Väst .
Expressen GT - Elin Kardell

16 Sep 16:00 Handelsbanken backar in i en digital framtid

Det krävde en pandemi för att förstå kraften i den digitala utvecklingen.
HD Näringsliv - Thomas Frostberg
 
Visa mer nyheter