06:15 Rösta rätt – välj bort SD och tölpigt fylletafsande

Kvinnors rättigheter är det som först får stryka på foten när högerextrema krafter kommer till makten. De senaste dagarnas avslöjanden kring SD och ”tölpigt” fylletafsande säger en hel del om partiets kvinnosyn, skriver Jytte Guteland och Anna Hedh (S).
Expressen Debatt - Debatt

22 May 21:34 Storbråk i EU-debatten: ”Ren krigsförklaring”

Aftonbladets debatt mellan partiernas toppkandidater färgades av de senaste dagarnas turbulens kring SD och KD. – Vi har ett parti som tycker att det är okej att tafsa på kvinnor, och ett som har kandidater som är emot abort, sa Malin Björk (V).
SvD Sverige

22 May 21:00 ”Pinsamt dåligt stöd för unga toppidrottare”

Nu är det tid för Riksidrottsförbundet och regeringen att visa att man bryr sig om oss toppidrottare – inte bara när vi är framgångsrika. När ska toppidrottare erbjudas ett värdigt stöd för dubbla karriärer? undrar flera unga toppidrottare.
SvD Debatt
© Henrik Montgomery/TT

22 May 21:00 ”Genuin oro över passiv politik bakom ungas klimatstrejker”

Forskare: Rörelsen med klimatstrejkande unga är inte ett uttryck för ett slags allmän aktivismlust eller en önskan om att slippa ifrån skolundervisningen.
DN Debatt
© Karin Olander

22 May 19:30 Volvos Cars Sverige-vd: Strama inte åt bonus malus

DEBATT. För att elektrifieringen ska få brett genomslag krävs att priset på elbilar och laddhybrider hålls nere. Vår förhoppning är att regeringen justerar bonus-malus så att dagens laddhybrider berättigas bonus vid inköpstillfället, skriver Kristian Elvefors, vd för Volvo Car Sverige.
DI Debatt - Debattredaktionen

22 May 19:26 Så var Aftonbladets EU-debatt – ämne för ämne

På onsdagskvällen möttes toppkandidaterna inför EU-valet i Aftonbladets debatt. Kandidaterna debatterade bland annat klimat, brottslighet – och vilken makt EU ska ha i framtiden. – Får Liberalerna som ni vill kan vi lägga ner Sveriges riksdag. Ni är ett extremt parti som säljer ut Sverige, säger SD:s Peter Lundgren. L:s Karin Karlsbro svarar: – Om man bryr sig om Sverige måste man bry sig om Europa.
Expressen Eu valet 2019 - Niklas Svensson
© Amanda Lindgren

22 May 19:15 Var är Sveriges småföretagarminister?

DEBATT. I länder som Storbritannien, Kanada och Australien har småföretagarministrar spelat en avgörande roll för mindre företags framgångar och ekonomins utveckling, skriver Izettles Jacob De Geer.
DI Debatt - Debattredaktionen

22 May 18:49 ”Piloter svartmålas i angrepp på facken”

Debatten om inskränkningar i strejkrätten handlar om att begränsa fackföreningars möjligheter – och därmed föra arbetsrätten tillbaka flera decennier. Det skriver Rawaz Nermany, Svensk Pilotförening, i en replik.
SvD - Debatt, Näringsliv

22 May 18:27 Hetsig radiodebatt gav svar. Men främst munhuggning.

Nära två timmars radiodebatt tålamodsprövande. Men den glänste till.
HD Opinion

22 May 17:28 Busch Thor, Björklund och Åkesson i ”Efter fem”

Jimmie Åkesson (SD) ser inget behov av en gemensam asylpolitik inom EU. Det säger han i en debatt i TV4:s ”Efter fem” mellan honom, Jan Björklund (L) och Ebba Busch Thor (KD). – Att vi gemensamt tar ansvar för att ta hand om dem som har asylskäl, är det verkligen så provocerande?, säger Jan Björklund.
Expressen Eu valet 2019 - Mats Brastedt

22 May 16:44 DAGENS POLITIK: Nytt debattbesked från Lundgren • Busch Thor markerar mot Adaktusson • Reinfeldt dras in i dramat runt Strandhäll

Förundersökning inledd mot Peter Lundgren – SD-kandidaten ändrar sig om debattmedverkan. Ebba Busch Thor markerar mot sättet partikamraten röstat i frågor om aborträtten i Europaparlamentet. Reinfeldt dras in i misstroendedramat runt Annika Strandhäll (S) och hennes agerande när Ann-Marie Begler fick sparken som generaldirektör för Försäkringskassan.
Expressen Nyheter - Kevin Carlsson

22 May 16:09 Hetsig migrationsdebatt: ”Kan inte tvinga andra”

Det blev en hetsig debatt om migrationsfrågan i Sveriges radios slutdebatt mellan EU-kandidaterna. – Alla länder ska tvingas ta emot flyktingar, säger Fredrick Federley (C). – Sverige ska inte stå för notan för att andra länder inte vill vara med och bidra, säger Sara Skyttedal (KD).
Expressen Eu valet 2019 - Filippa Rogvall

22 May 12:00 ”Sveriges klimatpolitik ett varnande exempel”

I stället för att satsa skattepengarna på effektiva åtgärder går stora delar av klimatbudgeten till symbolpolitiska åtgärder som inte har någon större effekt på utsläppen. Det skriver Johan Gustafsson, Slöseriombudsman på Skattebetalarnas förening.
SvD Debatt

22 May 11:24 Jordbruket är viktigt – för alla som äter

Att avfärda satsningarna på jordbruket som att ”dalta med bönder” är oerhört raljant. En sund, säker och hållbar livsmedelsproduktion är inte ett särintresse – det är allmänintresse för alla som äter, skriver Louise Grabo (C) i en replik.
Expressen Debatt - Debatt

22 May 09:30 ”EU ska inte låta sig hunsas av Erdoğan”

Det är dags att avsluta EU-medlemskapsförhandlingarna med den turkiska regimen, skriver Kristdemokraternas Ebba Busch Thor, Sara Skyttedal och David Lega.
SvD Debatt

22 May 06:15 Gör det lika lätt att rösta på alla partier

Valsystemets barriärer är så snillrikt konstruerade att det nästan verkar finnas en tanke bakom, nämligen att säkra de etablerade partiernas maktinnehav, skriver politiker från nio småpartier.
Expressen Debatt - Debatt