13:00 ”Ny dom kan stoppa förbuden mot tiggeri”

Enligt en färsk dom i Europadomstolen är det en mänsklig rättighet att tigga. Nu behöver Sverige och andra länder agera mot tiggeriförbuden, skriver Göran Lambertz och Sunita Memetovic.
SvD Debatt

11:00 ”Centerns stöd till S leder till konkurser”

Det blir allt mer tydligt att Center­partiet, tillsammans med den social­demokratiska regeringen, saknar insikt i företagens och medborgarnas vardag. Det skriver Oscar Sjöstedt och Alexander Christiansson, SD, i en replik.
SvD Debatt
© Henrik Montgomery/TT

20 Jan 22:00 DN Debatt. ”Dags för Sverige att satsa stort på fossilfri vätgas”

Fossilfritt Sverige och fem vd:ar: Andra länder har redan vätgasstrategier men i Sverige har intresset från statligt håll varit avvaktande.
DN Debatt

20 Jan 21:00 ”Fel väg för EU att kopiera Kinas modell”

Det vore kontraproduktivt och olyckligt om EU, i syfte att bemöta en tilltagande global konkurrens, försöker kopiera den kinesiska tillväxtmodellen. Det skriver Mats Kinnwall och Joel Jonsson, Teknikföretagen.
SvD Debatt

20 Jan 18:42 ”Billström gör skillnad på barn och barn”

Billströms replik visar varför barnkonventionen behövs som lag – för att skydda barn från politiker som vänder kappan efter vinden. Det skriver företrädare för Unga örnar i en slutreplik.
SvD Debatt

20 Jan 14:00 ”Hur hållbar är den gröna aktieyran?”

Den gröna omställningen är här för att stanna, men när enorma volymer flyttas in i en hajpad marknad tenderar det att dra till sig lycksökare. I slutändan kan det slå tillbaka mot spararna, skriver Frida Bratt, Nordnet.
SvD Debatt

20 Jan 11:51 Skolverket: Betygen måste bli mer likvärdiga

Ett system som bygger på enskilda lärares tolkningar av kunskapskrav kan inte leda till en likvärdig betygssättning på nationell nivå. Det skriver företrädare för Skolverket i en replik.
SvD Debatt

20 Jan 10:45 Pulka-frågan väcker liv i uråldrig debatt

Vad man får eller inte får göra på en begravningsplats är ett evigt trätomål. På medeltiden dansade folket på gravarna, till prästernas förtvivlan. I dag åker de pulka.
SvD Kultur

20 Jan 09:54 ”Kritiken riktar sig till politikerna”

Ett land är ingen välgörenhets- eller missionsorganisation, skriver Josefin Utas, Slöseriombudsmannen, i en slutreplik om Wikigap.
SvD Debatt

20 Jan 05:00 Hur kan ni acceptera Söders kvinnohat, SD?

▸ Debattören: Han påstår abort är att döda barn
Aftonbladet