9 Mar 14:07 Toppkandidaten: Så ändras bostadspolitiken

Per Bolund är en av toppkandidaterna till att bli Miljöpartiets nästa språkrör. I Ekots lördagsintervju avslöjar Bolund att regeringen återinför det omdiskuterade investeringsstödet för bostäder i vårändringsbudgeten.
Expressen Nyheter - Lotten Engbom

9 Mar 17:50 Dotterns hjärtskärande gest till polisen Jennie

Polisen Jennie skulle gå hemifrån för att jobba natt. Då tyckte tvååriga dottern att mamma skulle ha någon med sig för att inte känna sig ensam – och gav henne sin älskade koalabjörn. Jennie hade mjukisdjuret i knät under natten i polisbilen. – Då blev känslan påtaglig hur mycket som står på spel varje gång jag sätter mig i bilen, säger hon.
Expressen GT - Eva Rogsten

9 Mar 16:35 Krock orsakade stopp i trafiken

Två bilar krockade på E45 i Säffle på lördagseftermiddagen. Olyckan orsakade totalstopp i trafiken i södergående riktning uppger polisen. Ingen person skadades i olyckan
Expressen GT - Eva Rogsten

9 Mar 11:45 Hur fungerade fontäner förr i tiden?

Idag tar jag mig an en teknikhistorisk fråga. Det gäller alla de fontäner som kan beskådas i städer och slottsparker. Idag är det inte svårt att pumpa upp vattnet, men hur gjorde man förr, innan man hade elektriska pumpar? Utgick folk från tyngdkraften?
SvD Kultur

9 Mar 12:35 Inbromsning öppnar för finanspolitiken

Det sägs att det går fort i hockey. Men även i centralbanksvärlden svänger det. För bara ett halvår sedan var penningpolitisk åtstramning temat i nästan hela världen. Nu är läget ett helt annat. Veckans olika besked bekräftar den bilden. Den stora grejen var räntebeskedet från ECB. Inte just beskedet om räntorna – alla styrräntor lämnades som väntat oförändrade – men de nya prognoserna och den nya omgången riktade lån till banker.
DI Analys - Viktor Munkhammar

9 Mar 13:01 Hedgefonder blåsta på prisuppgången

De stora hedgefonderna har börjat sälja av sitt guld, men det kan ha skett för tidigt, rapporterar Bloomberg News.
DI Nyheter - Di

9 Mar 22:00 Ny rapport: Pojkar får orättvist låga betyg i skolan

När lärare och elev känner varandra väl snedvrids betygsättningen. Grupper som redan gör sämre från sig i skolan får ett oförtjänt lågt betyg. Vår nya forskningsrapport visar att detta går ut över pojkarna i skolan, skriver forskaren Björn Tyrefors tillsammans med Petter Berg och Ola Palmgren.
SvD Debatt
© Avdo Bilkanovic/Bildbyrån

9 Mar 19:32 Obasi räddade AIK vidare i cupen

AIK gjorde ett tidigt ledningsmål men pressades länge av Öster.
DN Sport - TT

9 Mar 14:04 Läsarna flippade ur – efter klimatrapporten

WASHINGTON DC. I en dramatisk analys av klimatforskningen varnades för samhällskollaps, hungersnöd, krig och sjukdomar. 230 000 har tagit del av texten – som fått läsare att drabbas av depression. – Jag känner mig överväldigad av hur min artikel har påverkat hundratusentals människor, säger professor Jem Bendell.
Expressen Klimat - Tomas Kvarnkullen

9 Mar 12:00 Fem snabba rätter för aktiva unga

Dietisten Kajsa Asp Jonson tipsar om 5 snabba rätter för aktiva unga.
HD Mat & Dryck

9 Mar 17:00 Två år senare är de kvar i sina sotiga lägenheter

Nu kan det ta ännu ett halvår innan något blir klart.
HD Helsingborg - Yvonne Johansson
© Giovanni Auletta

9 Mar 14:52 Miss kostade Frida Hansdotter pallplats

OS-guldmedaljörens näst sista tävling.
DN Sport - TT
 
Visa mer nyheter