11:32 Motanmälan i Asap Rocky-målet utreds inte

I förra veckan meddelades att en förundersökning inletts mot den man som misstänks ha blivit misshandlad av Asap Rocky. Denna motanmälan gjordes av en av artistens livvakter. Misstankarna mot mannen gällde ofredande, misshandel och försök till misshande
HD Nöje - TT

11:26 Man misshandlad på öppen gata

Blev slagen i huvudet med cykellås.
HD Landskrona - Mikael Brandt

11:21 Motanmälan i ASAP Rocky-fallet nedlagd

Brottsmisstankarna mot personen som ska ha misshandlats av artisten ASAP Rocky är nedlagda, skriver DN . Artisten själv är fortfarande misstänkt för brott.
SvD Sverige

11:12 Kvinna och barn hittades döda – ett misstänkt mord

De två personer som hittades avlidna i Trelleborg på fredagskvällen var en kvinna och ett barn. Ett av dödsfallen utreds som mord, och det andra som självmord.
Expressen Kvällsposten - Louise Camitz

10:52 Misstankarna läggs ned mot inblandad i ASAP Rocky-fallet

ASAP Rockys livvakt polisanmälde den man som ASAP Rocky själv sitter häktad för att ha misshandlat. Men nu läggs misstankarna mot mannen, som är målsägande i fallet med rapparen, ner. – Jag har fått besked av åklagaren att misstankarna mot honom är nedlagda, säger mannens advokat, Magnus Strömberg.
Expressen Nöje - Aino Oxblod

09:02 Åtta år sedan terorrn på Utøya – nu ska elever utbildas om dådet

Det är åtta år sedan 77 människor miste livet i terrordåden i Norge. På ön Utøya sköts 69 personer till döds, de flesta barn och unga. Nu ska det som skedde i Norge den 22 juli, år 2011, bli obligatorisk undervisning i landets skolor.
Expressen Nyheter - Sara Malm

08:46 Indiska rymdfarkosten har lyft

Den indiska rymdfarkosten Chandrayaan-2 är äntligen på väg mot månen. Farkosten lyfte enligt plan klockan 14.43 lokal tid. Tusentals människor hade samlats för att bevittna uppskjutningen från rymdcentret Satish Dhawan på ön Sriharikota i östra Indien.
Sydsvenskan Världen - TT

08:46 Dags för nytt indiskt månförsök

Tusentals människor har samlats för att bevittna uppskjutningen.
HD Världen - TT

08:37 Misstänkt kvinnomord i Sölvesborg

En kvinna hittades död i Sölvesborg natten mot lördag. Polisen misstänker att ett brott ligger bakom och har inlett en förundersökning om mord, rapporterar SVT Nyheter Blekinge. En person greps inledningsvis, men släpptes senare. Polisen är förtegen rör
HD Sverige - TT

08:28 Kvinna misstänks ha mördats – hittades död under helgen

En kvinna misstänks ha mördats i Sölvesborg under helgen. Det skriver SVT Nyheter Blekinge . Hon hittades död natten till lördag och åklagaren har beslutat att inleda en förundersökning om mord. – Men brottsrubriceringen kan komma att ändras. Det ligger på åklagarens bord nu, säger Eva-Lotta Hermansson Truedsson, vid polisen till SVT.
Expressen Kvällsposten - Jakob Kjellden

08:21 Tre gripna för narkotikabrott efter insats i centrala Helsingborg

Polisen skulle gripa in vid en misstänkt skadegörelse på söndagskvällen – men fick i stället med sig tre män misstänkta för narkotikabrott.
HD Helsingborg - Anna Hörnell

06:55 Linas syster mördades brutalt i stenbrottet

När Emma Runnemark var 34 år gammal blev hon och hennes nyfödda dotter mördade av Emmas man. Sedan kastade han ner dem från klippstupen i Dalby stenbrott. Drygt fyra år efter mordet berättar Emmas syster Lina Svensson om saknaden – och om hur hon tycker att samhället svek henne och hennes familj. – Det har varit så mycket fokus på honom, och det tycker inte jag är rimligt. Varför är han intressant, när Emma har tagits ifrån oss? säger Lina.
Expressen Kvällsposten - Nellie Erberth

06:45 Skriver själv: ”Ett människoliv är värt 50 000”

Den här texten publicerades första gången på Allas.se och i tidningen Allers Brott . Här är Lina Svenssons egna ord om sorgen efter mordet på hennes syster.
Expressen Kvällsposten - Redaktionen

06:44 MORGONENS NYHETER: Skjutning i Malmö – en skadad • Man knivhöggs av maskerade män • Hör radiosamtalet från när Iran beslagtog oljetankern

En man i 20-årsåldern sköts i Malmö natten till måndagen. Han tog sig själv till akuten för att få vård. En man i 40-årsåldern attackerades i Sandviken på söndagskvällen och fick ta emot flera hugg mot kroppen. En ny inspelning avslöjar hotet från de iranska styrkorna, minuterna innan det svenskägda fartyget Stena Impero tas i beslag. Samtidigt avslöjar tv-bilder att Iran hissat flaggan på fartyget. Expressen ger dig morgonens nyheter.
Expressen Nyheter - Viktor Hedlund

05:33 Man rånades på sin moped – en gripen

Misstänkt gärningsman greps i Trelleborg vid 03-tiden.
Sydsvenskan Trelleborg - Pontus Keskisärkkä

05:31 En gripen för misshandel i Göteborg

Polisen ryckte vid 01-tiden ut till ett larm på Andra långgatan i Göteborg. En person hade blivit misshandlad och en person greps av polisen.
Expressen GT - Viktor Hedlund

04:36 Ung man skjuten – tog sig själv in till akuten

En man i 20-årsåldern sköts i Malmö natten till måndagen. – Han sköts i båda benen och blev sedan körd till sjukhuset av en privatperson, säger Andreas Hulting, vakthavande befäl på polisen.
Expressen Kvällsposten - Viktor Hedlund

04:17 Man skottskadad i Malmö

En man i 20-årsåldern har skottskadats i Malmö under natten. Enligt polisen har han skador i benen och han till sjukhus av en privatperson. Region Skåne uppger att mannens skador är lindriga. Hundpatruller har sökt av området runt Möllevångstorget under
HD Sverige - TT

03:08 Brinnande förråd släcktes av räddningstjänst

Polisen utreder händelsen som mordbrand.
Sydsvenskan Malmö - Pontus Keskisärkkä

01:01 Rekordmånga mord i Mexiko

Under årets första sex månader registrerade den mexikanska polisen 14 603 mord i landet. Det är över 600 fler mord jämfört med antalet mord under första halvåret 2018, som var det dödligaste någonsin i landet, med sammanlagt 29 111 mord. Mexiko har unde
HD Världen - TT

00:05 Knarkkungen ”El Chapos” sista resa i helikoptern

Knarkkungen Joaquín ”El Chapo” Guzman, 62, ledare för den ökända mexikanska Sinoa-kartellen, har gjort sitt livs sista resa. På fredagen flögs han i helikopter från New York till högsäkerhetsfängelset ADX Florence i Colorado, där han kommer att dela adress med bland andra Unabombaren Ted Kaczynski och den tjetjenska terroristen Dzjochar Tsarnajev – för resten av sitt liv.
Expressen Nyheter - Gustav Lublin

21 Jul 23:46 M-toppens ilska efter knivmorden i Göteborg

Två personer har dödats med kniv i Göteborg i veckan. En 18-åring blev rånmördad på Hisingen och en 19-årig dog efter att ha knivskurits vid Nordstan. Kommunstyrelsens ordförande Axel Josefson, M, reagerar med bestörtning. – Man blir förbannad. Det är oerhört sorgligt att två människor har fått sätta livet till.
Expressen GT - Erik Gothlin
© Peter Claesson

21 Jul 22:20 Norska elever ska undervisas om Utøya

Åtta år sedan terrordåden då 77 dödades • Minister: Framtidens generationer ska lära sig.
DN Världen - Thea Mossige-Norheim

21 Jul 22:11 Norge ska undervisa om terrordåden i skolan

Norge ska börja undervisa skolelever om terrordåden den 22 juli 2011, då 77 personer miste livet, rapporterar tidningen VG. Beskedet gavs på söndagen av kunskaps- och integrationsminister Jan Tore Sanner vid en sammankomst på 22 juli-centret i Oslos reg
HD Världen - TT

21 Jul 21:00 M-toppens ord efter mordet i Trelleborg

Det har gått drygt två dygn sedan två personer hittades avlidna i en lägenhet i centrala Trelleborg. Men än är både polisen och kommunen förtegna om omständigheterna. – Det är oerhört tragiskt, säger Mikael Rubin, kommunstyrelsens ordförande i Trelleborg.
Expressen Kvällsposten - Louise Camitz

21 Jul 17:58 President fördömer massmord i Nigeria

President Muhammadu Buhari fördömer ett dödligt angrepp i nordvästra Nigeria. Minst 37 människor dödades när beväpnade män på motorcyklar i onsdags öppnade eld i tre olika byar i distriktet Goronyo. Angriparna brände också ned hus och stal boskap. "Det
HD Världen - TT
© Ishtiaq Mahsud/AP

21 Jul 16:05 Självmordsbombare dödade åtta i Pakistan

Skedde vid en sjukhusentré i staden Dera Ismail Khan.
DN Världen - TT

21 Jul 15:57 Trumps nya attack mot kvinnorna: ”Be om ursäkt”

Donald Trump har på nytt gått till attack mot fyra kvinnliga demokratiska kongressledamöter. Han anklagar dem för att inte vara ”kapabla att älska vårt land”, och kräver deras ursäkt. Tidigare i veckan uppmanade han dem att åka tillbaka till ”de totalt förstörda och kriminellt angripna länderna de kommer ifrån”. Detta trots att samtliga är amerikanska medborgare och tre av dem är födda i USA.
Expressen Nyheter - Mattias Knutson

21 Jul 13:34 Bil med stöldgods stoppad efter biljakt

Två män i 30-årsåldern är gripna.
HD Helsingborg - Mikael Gamm

21 Jul 12:39 Fyra anklagade för häxeri i Indien – mördades

Har dödats av en uppretad folkmassa beväpnad med påkar.
HD Världen - TT

21 Jul 10:57 Självmordsbombare dödade åtta i Pakistan

Den pakistanska talibanrörelsen har tagit på sig attacken.
HD Världen - TT

21 Jul 10:26 Kvinna misstänks ha halshuggit sin egen mor

En australisk kvinna har gripits.
HD Världen - TT

21 Jul 10:00 77-åring ansågs ofarlig – mördade ännu en kvinna

Han mördade sin hustru och har dömts för flera attacker mot kvinnor efter det. Men nyligen ansågs Albert Flick, 77, vara för gammal för att utgöra ett hot – och släpptes därför fri efter ytterligare ett avtjänat fängelsestraff. Då begick Albert Flick ytterligare ett mord.
Expressen Nyheter - Andreas Haggstrom

21 Jul 09:16 Skråmo-barnens morfar: ”De är väldigt arga på mig”

Döde IS-terroristen Michael Skråmos barn är hemma i Sverige sedan två månader efter att deras morfar Patricio Galvez hämtat dem i Syrien. För SvD berättar Galvez att han på inrådan av Socialtjänsten träffar barnen allt mindre. – Skulle jag gå omkring med barnen här skulle alla känna igen oss. Det är inte bra för barnen, så jag förstår deras beslut, säger han till tidningen.
Expressen GT - Erik Gothlin

21 Jul 08:17 Ung man död efter knivskärning i Göteborg

En 21-årig man som greps strax efter händelsen är anhållen misstänkt för mord.
HD Sverige - TT
© Jiji Press/AFP

21 Jul 08:13 Stor sorg efter mordbranden i Japan

Dödssiffran nu 34 efter dådet • Animeringsstudions chef: Har inga ord.
DN Världen - Marit Sundberg

21 Jul 08:03 19-årig man död efter knivbråket vid Nordstan

Den 19-årige man som skadades i ett knivbråk vid Nordstan i Göteborg sent på fredagskvällen avled av sina skador. Det meddelar polisen på söndagsmorgonen. En 24-årig man som greps på en spårvagn har anhållits misstänkt för mord.
Expressen GT - Erik Gothlin

21 Jul 06:54 MORGONENS NYHETER: Stort gäng stormade klubb • Flygjättar stoppar resor till Egypten • Carl Bildts pik mot Trump

17 personer stormade under natten en nattklubb i centrala Stockholm. Polisen utgår från att det var samordnat. British Airways och Lufthansa ställer in sina flygningar till Egyptens huvudstad Kairo efter larm om förhöjd risk för terror. Efter att Donald Trump och Stefan Löfven fört samtal om ASAP Rocky-fallet pikar nu dessutom Carl Bildt den amerikanska presidenten. Expressen ger dig morgonens nyheter.
Expressen Nyheter - Viktor Hedlund

21 Jul 05:00 Iryanas fall visar att ömmande omständigheter behövs.

Terroroffret hade behövt mer från Löfven än vackra ord.
HD Opinion - Virve Ivarsson