06:45 I dag begravs mördade Karolin Hakim i Malmö

I dag begravs småbarnsmamman och läkaren Karolin Hakim, 31, som sköts till döds med sitt barn i famnen för tre veckor sedan. Nu släpper polisen en bild på den bil som användes vid mordet för att ta hjälp av allmänheten i mördarjakten. – Arbetet med utredningen går framåt, säger chefsåklagare Pär Andersson.
Expressen Kvällsposten - Micke Olander

17 Sep 23:43 Många bilar sattes i brand på parkering

Ett 15-tal brandmän ryckte ut till Askim efter larmet om en storbrand på en parkeringsplats nära ett bostadsområde. 12 bilar är totalt utbrunna och ytterligare 14 bilar har skador. – Vi utreder det som mordbrand, säger Andreas Odén, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.
Expressen GT - Erik Gothlin

17 Sep 19:23 Facebook har stoppat 26 miljoner terrorinlägg

Facebook har raderat fler än 26 miljoner inlägg som kan knytas till terrorgrupper som al-Qaida och IS under de senaste…
DI Live - TT

17 Sep 19:18 Facebook har stoppat miljontals terrorinlägg

Facebook har raderat fler än 26 miljoner inlägg som kan knytas till terrorgrupper som al-Qaida och IS under de senaste två åren, och även stängt av fler än 200 vit makt-organisationer från plattformen, enligt ett pressmeddelande. Medieplattformen samarb
HD Ekonomi - TT

17 Sep 19:05 Misstänkt mord i Norrtälje

En person hittades död i en bostad i Norrtälje kommun på tisdagskvällen. Polisen har inlett en förundersökning om mord eftersom brott inte kan uteslutas. Bostaden har spärrats av och tekniker arbetar på platsen. Polisen är mycket företegen om händelsen.
HD Sverige - TT

17 Sep 18:59 Död person hittad – misstänkt mord

En avliden person har hittats i en bostad i Norrtälje kommun. På grund av omständigheterna på platsen misstänker polisen mord. Samtidigt är myndigheten förtegen i ärendet: – Jag kan inte kommentera de omständigheterna, säger Eva Nilsson, presstalesperson vid polisen i region Stockholm.
Expressen Nyheter - Sofia Clason

17 Sep 18:54 Student träffades i ögat i Nackaskjutningen

En av personerna som sköts i Nacka den 8 september är student på Kungliga musikhögskolan i Stockholm. Han träffades i ögat och har nu mist synen, rapporterar SVT och Expressen .
SvD Sverige

17 Sep 18:39 Franska fotbollsfans gripna i Amsterdam

Den nederländska polisen såg inte mellan fingrarna när en större skara Lillesupportrar brände av raketer, bråkade med folk, stoppade tunnelbanetåg och på det stora hela uppträdde på ett ociviliserat sätt i Amsterdam. Runt ett 100-tal supportrar omhänder
HD Sport - TT

17 Sep 18:37 Polisen jagar beväpnade bilkapare – stor insats

Maskerade gärningsmän beväpnade med pistol tvingade på tisdagen till sig en BMW i Akalla i Stockholm. Polisen jagar nu gärningsmännen med flera patruller och helikopter, skriver polisen på sin hemsida.
Expressen Nyheter - Viktor Hedlund

17 Sep 18:07 Student förlorade ena ögat i gängskjutningen

Studenten på Kungliga Musikhögskolan ska ha suttit i soffan i sin lägenhet flera våningar upp. Då träffades han i ögat av eldgivning från ett automatvapen av en skytt som även träffade en taxichaufför – men missade 33-åringen som polisen betecknar som ”Måltavlan”. Studenten har mist ena ögat.
Expressen Krim - Johan Ronge

17 Sep 17:42 Skadad förd till sjukhus efter bråk på Botulfsplatsen

Polisen larmades till ett bråk på Botulfsplatsen under tisdagseftermiddagen.
Sydsvenskan Lund - Martin Runol

17 Sep 17:37 19-årige Hassan har varit misstänkt för 221 brott

Hassan rånade när han var 12 år och misshandlade när han var 14. Sedan brottsdebuten har polisen misstänkt honom i 221 fall, rapporterar Uppdrag granskning , UG, i SVT. Han fick lägenhet på lägenhet som betalades med skattepengar. – När du är i en förort, där de du har som förebilder är kriminella, jag menar vad ska du göra? säger Hassan till UG.
Expressen Nyheter - Johan Ronge

17 Sep 16:37 Polisen söker efter pistolliknande föremål

En person larmade efter att ha sett en man med ett pistolliknande föremål.
Sydsvenskan Malmö - Sara Wizén

17 Sep 15:44 Stor polisinsats efter larm om vapenman

Flera polispatruller har skickats till till ett bostadsområde vid Gyllins trädgårdar i Malmö. En man har enligt vittnen setts med ett pistolliknande föremål. Polis har gripit en person men han släpptes sedan.
Expressen Kvällsposten - Micke Olander

17 Sep 15:26 De jagar statister till skånsk tv-inspelning

Drömmer du om ditt genombrott på vita duken? Då har du chansen nu. I filmatiseringen av ”Jakten på en mördare” söks nu ett flertal män som kan ställa upp som statister i Trelleborg. – Vi saknar rätt många män, säger Ijda Parmatow som äger produktionsbolaget som jagar statisterna.
Expressen Kvällsposten - Magnus Andersson

17 Sep 14:57 Man utlämnad för dubbelmord i Danmark

En 24-årig svensk man som misstänks för inblandning i det uppmärksammade dubbelmordet på två svenskar i Köpenhamnsförorten Herlev i juni har utlämnats från Sverige till Danmark. Det var den 25 juni som tre män attackerades av beväpnade män i Herlev, var
HD Världen - TT

17 Sep 14:40 Snabba analyser kan få ner skjutningar

Det bedömer amerikansk polis som just nu är i Sverige för att bistå sina svenska kollegor.
HD Sverige - TT

17 Sep 13:21 Bråk om barnbarn slutade med att 64-årig farfar sköt sig själv i benet

64-åringen sökte upp barnets morfar. Det slutade med skottlossning.
Sydsvenskan Malmö - Peter Herkel

17 Sep 13:06 Beväpnad farfar ville träffa barnbarn - sköts i benet

En 64-årig dansk man har åtalats för grovt vapenbrott och grovt olaga hot efter att ha sökt upp sitt barnbarns morfar. Med en pistol i handen ville han tvinga morfadern att låta honom träffa sitt barnbarn. Mötet slutade med att farfadern blev skjuten i ett ben med sin egen pistol.
Expressen Kvällsposten - Micke Olander

17 Sep 12:52 Åklagaren om storbranden: Pojkarna inte förhörda än

Två pojkar i tolvårsåldern har medgett att de kan ha startat branden som totalförstörde Slottsskogshallen. Åklagare Thomas Willén leder förundersökningen om grov mordbrand som just nu bedrivs enligt LUL 31, lagen om unga lagöverträdare. – Det finns en lite speciell ordning när det handlar om personer som inte är straffmyndiga, säger han.
Expressen GT - Linda Bergh

17 Sep 12:07 Man gripen efter mordförsök i Jönköping

Tidigt på tisdagsmorgonen larmades flera polispatruller till en adress i södra Jönköping efter att en person utsatts för kraftigt våld. Den skadade personen har förts till sjukhus för vård. Det är oklart hur allvarliga skador det rör sig om. En man har
HD Sverige - TT
© Polisen

17 Sep 11:43 Malmömordet: Polisen går ut med bilder på bil

31-årig kvinna sköts ihjäl på öppen gata i stadsdelen Ribersborg i augusti.
DN Nyheter - Ida Yttergren

17 Sep 11:27 Manshaus vapen knutet till mordet på styvsystern

Det vapen som hittades i den norske mord- och terrormisstänkte Philip Manshaus bil efter attacken mot moskén al-Noor…
DN Världen - TT-NTB

17 Sep 11:19 Person utsatt för kraftigt våld – en gripen för mordförsök

På tisdagsmorgonen fördes en person till sjukhus efter att ha utsatt för kraftigt våld i Jönköping. Den skadade personen fördes till sjukhus och en person greps misstänkt för mordförsök. Jönköpings-Posten skriver att händelsen inträffade på ett behandlingshem och att offret var en anställd.
Expressen GT - Linda Bergh

17 Sep 11:00 Dags att skriva om filmhistorien – byt Dirty Harry mot Mean Girls

Mördare, våldtagna eller både och. Så skildras kvinnor i filmklassikerna.
HD Helsingborg - EliSophie Andrée

17 Sep 10:48 Manshaus vapen knutet till mordet på systern

Den 17-åriga flickan sköts med fyra skott, samtliga dödliga.
HD Världen - TT

17 Sep 10:45 Så blev polsk riksdag synonymt med kaos

”När man talar om stormiga möten som bara utmynnar i oreda och kaos används ofta termen ’polsk riksdag’. Varför? Hade polackerna ovanligt bråkiga parlamentsförsamlingar?”
SvD Kultur

17 Sep 10:35 Ryska fotbollsstjärnor släppta ur fängelse

Döndes för att ha misshandladat två ryska statstjänstemän.
HD Sport - TT

17 Sep 10:26 Här är flyktbilen från mordet på småbarnsmamman

Polisen vill få in iakttagelser från personer som sett fordonet.
Sydsvenskan Malmö - Peter Herkel

17 Sep 10:22 Bilen som Karolins mördare använde

Nu släpper polisen en bild på den bil som användes vid mordet på småbarnsmamman Karolin Hakim i Malmö. Bilden togs samma dag hon mördades. Polisen är intresserad av alla iakttagelser som har gjorts av fordonet. – Allt är av intresse, skriver polisen i ett pressmeddelande.
Expressen Kvällsposten - Micke Olander
© Adam Ihse/TT

17 Sep 09:30 Blodspår och filmer kan fälla bilbrännarna

Sex unga män åtalas för de stora bilbränderna i Västra Frölunda förra året.
DN Nyheter - Marina Ferhatovic

17 Sep 08:40 Fyra gripna för flera jaktbrott i Dalarna

Fyra män har gripits utanför Rättvik i Dalarna misstänkta för flera fall av jaktbrott. Männen har varit anhållna i sin frånvaro då de misstänks ha skjutit en varg på sjön Amungen i mars i år. Händelsen rubriceras som grovt jaktbrott. De misstänks även f
HD Sverige - TT

17 Sep 08:28 Slovakiens regering pressad av mordutredning

Slovakiens premiärminister Peter Pellegrini väntas med god marginal klara en misstroendeomröstning i parlamentet under tisdagen. Men omröstningen sätter ljuset på hur utredningen av mordet på journalisten Jan Kuciak och hans flickvän Martina Kusnirova b
HD Världen - TT

17 Sep 08:06 Dennerby i konflikt med Nigeria – kan lämna landslaget

Hemma i Sverige på grund av bråket: ”Finns en del kända brister.”
HD Sport - TT

17 Sep 07:36 MORGONENS NYHETER: Rån och skjutning i natt – tre till sjukhus • Trump: Alla bevis pekar mot Iran • Sabuni om uteblivna effekten

Tre skadade personer kom in till sjukhus i Malmö på måndagskvällen - en av dem med skottskador. Ärendet rubriceras som mordförsök samt försök till grovt rån. ■■■ Det mesta pekar på att det var Iran som låg bakom attacken mot de saudiska oljeanläggningarna. Det sa president Donald Trump på en pressträff i Vita huset. ■■■ En misstänkt seriemördare har gripits i Florida. Med hjälp av DNA och genetisk släktforskning har man lyckats knyta Robert Hayes, 37, till minst fyra mord. ■■■ Expressen ger dig morgonens nyheter.
Expressen Nyheter - Jens Moller

17 Sep 02:50 Misstänkt seriemördare gripen – avslöjad av DNA-släktforskning

En misstänkt seriemördare har gripits i Florida. Med hjälp av DNA och genetisk släktforskning har man lyckats knyta Robert Hayes, 37, till minst fyra mord. – Han hade dödat igen, säger Ric Bradshaw, sheriff i Palm Beach.
Expressen Nyheter - Jens Moller

17 Sep 01:15 FN ber om ursäkt efter Guernica-blunder

FN ber Spanien om ursäkt för att ha pekat ut fel ansvariga för terrorbombningarna över Guernica 1937, då den baskiska staden lades i ruiner. Bombningarna den 26 april 1937 var en del av det spanska inbördeskriget 1936–1939 och genomfördes av bombplan fr
HD Världen - TT

17 Sep 00:16 Tre till sjukhus efter skottlossning i Malmö

Vid 22-tiden på måndagskvällen kom tre skadade personer till Universitetssjukhuset i Malmö, en av dem skottskadad. De tre ska på egen hand ha tagit sig till sjukhuset i bil. – De är allvarligt men inte livshotande skadade, säger Mikael Lindh, vakthavand
HD Sverige - TT