30 Sep 22:29 Man frihetsberövad – misstänks för mordbrand

En man i Hällefors har frihetsberövats, misstänkt för mordbrand.
HD Sverige - TT

30 Sep 22:03 Hemglass ställer in rutter efter bråk

▸ Omringades av barn ✓ ”Inte helt ovanligt”
Aftonbladet

30 Sep 21:17 Brand i Hällefors

Just nu brinner det på bägge våningarna i ett lägenhetshus i Hällefors Kyrkby i Örebro län. En man är misstänkt för mordbrand.
Expressen Nyheter - Ebba Kulneff

30 Sep 21:11 Här skrattar den misstänkte mördaren – och gör V-tecken

Här ler den misstänkte mördaren – och gör segertecken. Bara timmar tidigare misstänks han ha knivmördat Tommie Lindh, 19, och våldtagit en kvinna på en efterfest. – Han skrattade och sa ”jag har dödat honom”, berättar kvinnan i förhör.
Expressen Krim - Linette Israelsson

30 Sep 21:03 Gängledarens pengakrav: ”Livet har slagits i spillror”

Gängledaren Eddie Jobe vill ha 46 900 kronor i skadestånd av staten. Detta efter nedlagda misstankar om mordförberedelser mot en gängrival i Göteborg sommaren 2018. Anklagelserna slog gängledarens liv ”i spillror” då flera personer som stod honom nära valde att ta avstånd från honom, skriver han i ansökan till Justitiekanslern. Nu avtjänar Eddie Jobe ett fängelsestraff för ett senare fall av mordförberedelser.
Expressen GT - Sanna Wikstrom

30 Sep 20:57 Bilder på mördad kvinna stulna från tingsrätten

Obduktionsbilder på en kvinna i Malmö som mördades för över 20 år sedan har försvunnit från tingsrätten, rapporterar Kvällsposten. Handlingarna försvann sedan en besökare bett att få titta på förundersökningsprotokollet. Obduktionsbilderna hade visats i samband med rättegången. Eftersom det inte finns något sekretessförbehåll i domen har allmänheten rätt att ta del av dem, förklarar Lennart Strinäs, tillförordnad lagman. Stölden är polisanmäld.
omni.se

30 Sep 20:39 Bilder på mördad kvinna stulna

Obduktionsbilder på en mördad kvinna har stulits ur en akt på Malmö tingsrätt.
HD Malmö - TT

30 Sep 20:19 Stjärnornas bråk – får gå emellan

▸ Rasande på lagkamraten – bråkade i paus
Aftonbladet

30 Sep 18:51 Kvinna i 80-årsåldern rånad i hiss

En kvinna i 80-årsåldern blev rånad i sin hiss efter att ha varit ute och handlat. De två gärningsmännen lämnade platsen i en taxi och är fortfarande på fri fot.
Expressen GT - Erik Gothlin

30 Sep 17:24 Folkmordsmisstänkt kan ställas inför rätta

Den rwandiske affärsmannen Felicien Kabuga kan ställas inför en specialdomstol.
HD Världen - TT

30 Sep 16:42 Pojkar rånade i Hallstahammar

Två maskerade personer har rånat två 15-åringar i Hallstahammar.
Expressen Nyheter - Ebba Kulneff
© Johan Nilsson/TT

30 Sep 16:33 Morddömda rymlingar gripna efter biljakt

Fritogs från ungdomshem i Skåne i somras – har gripits i Örebro.
DN Sverige - TT

30 Sep 16:17 Fritagen mördare på flykt gripen av polis av en slump

Två unga män som i somras fritogs från ett ungdomshem i Lund har gripits i Örebro, enligt uppgifter till Aftonbladet. Båda männen, 18 och 19 år gamla, har tidigare begått grova våldsbrott. En av dem är dömd för mord. De fritogs av beväpnade män 19 augusti. Enligt Aftonbladet greps männen av en ren slump i samband med en fordonskontroll.
omni.se

30 Sep 16:15 Efterlysta rymlingar gripna efter biljakt

De två unga män som fritogs från Råby ungdomshem utanför Lund den 19 augusti har gripits i Örebro. Polisen grep dem efter en biljakt.
SvD Sverige

30 Sep 16:14 Rymlingar från ungdomshem gripna

De två unga män som fritogs från Råby ungdomshem utanför Lund den 19 augusti har gripits, uppger polisen på sin hemsida. Männen har varit efterlysta sedan de fritogs.
Sydsvenskan Sverige - TT

30 Sep 16:09 Fritagen mördare togs av polis efter biljakt

De två unga män, 18 och 19 år gamla, som fritogs från ett ungdomshem i Råby i somras har frihetsberövats i Örebro under onsdagen. Männen har varit efterlysta sedan fritagningen. Den ena mannen är dömd för ett beställningsmord som rätten har beskrivit som en ”ren avrättning” – och den andra är dömd för mordförsök på två bröder.
Expressen Kvällsposten - David Carlsson

30 Sep 16:05 Mördare på rymmen gripen av polis igen

▸ Hittad av en slump ✓ Fångad efter biljakt
Aftonbladet

30 Sep 16:05 JUST NU: Fritagen ung mördare gripen

▸ Tillfångatagen efter biljakt
Aftonbladet

30 Sep 15:04 Man frias från mordmisstankar i Värmland

En man som har suttit anhållen misstänkt för ett mord utanför Filipstad i helgen har försatts på fri fot, rapporterar Nya Wermlands-Tidningen. Mannens hustru hittades i söndags död i samband med en fisketur söder om Filipstad. Maken anhölls, men har eft
HD Sverige - TT

30 Sep 14:35 Ingen brottsmisstanke kring döda i Vansbro

Den 30 augusti hittades två personer, en man och en kvinna, döda i Vansbro kommun. En förundersökning om misstänkt mord inleddes och omständigheterna kring händelsen var inledningsvis oklara. Efter att bland annat obduktion genomförts meddelar polisen a
HD Sverige - TT

30 Sep 14:26 Döda personerna i Vansbro – ingen brottsmisstanke

Inget tyder på att den kvinna och den man i 70-årsåldern som hittades döda i Vansbro i slutet av augusti har mördats av en annan person. Ingen brottsmisstanke föreligger, meddelar polisen under onsdagen.
Expressen Nyheter - Johan Ronge

30 Sep 12:24 Villainbrott i Vejbystrand

Barnen kom hem till en bostad i oreda.
HD Ängelholm - Kristian Nilsson

30 Sep 11:49 14 års fängelse för svartsjukemord

En 52-årig man döms till 14 års fängelse för att han mördade en annan man i Ulricehamn i maj. Enligt åklagaren låg svartsjuka bakom brottet. 52-åringen kom hem, och hittade sin sambo tillsammans med den andre mannen. När polisen larmats och kom till pla
HD Sverige - TT

30 Sep 11:45 Livsmedelsinspektion ledde polisen till stor vapengömma

Den ostraffade 60-åringen hade tre k-pistar och två pistoler i sovrummet.
Sydsvenskan Malmö - Peter Herkel

30 Sep 11:03 Man döms för svartsjukemord – högg ihjäl rival med brödkniv

Den svårt knivskadade mannen kunde berätta för polispatrullen vem som låg bakom våldet mot honom innan han avled på sjukhuset. Motivet som både offret och åklagaren anger: Svartsjuka. Enligt åklagaren upptäckte gärningsmannen sin sambo tillsammans med offret i sin lägenhet och gick till dödlig attack med en brödkniv. Borås tingsrätt dömer nu mannen till 14 års fängelse för mord.
Expressen GT - Linda Bergh

30 Sep 09:41 Ingen ny prövning i Palmemordet

Palmemordet kommer inte att prövas på nytt. Det meddelar Åklagarmyndigheten i ett pressmeddelande. Åklagarmyndigheten har tagit emot flera ärenden om överprövning sedan Krister Petersson meddelade att förundersökningen läggs ner. Normalfallet är att det krävs att den som begär överprövning ska ha berättigat intresse för att få ett beslut prövat. Överåklagare Lennart Guné tog beslutet då han anser att de som begärt överprövning inte har tillräkligt stark anknytning till den nedlagda förundersökning och att det därför inte finns skäl att ärendet ska granskas ännu en gång.
omni.se

30 Sep 09:35 Ingen ny prövning om Palmemordet

Det blir ingen ny prövning av att återuppta utredningen av mordet på Olof Palme. Det meddelar överåklagare Lennart Guné i dag. – Ingen av de personer som har begärt överprövning har en sådan anknytning till den nedlagda förundersökningen att det motiverar en prövning i sak av åklagarens nedläggningsbeslut, säger Guné.
Expressen Nyheter - Sara Malm

30 Sep 09:34 Ingen ny prövning av Palmemordet

Överåklagaren: De som har begärt överprövning har inte anknytning till förundersökningen.
DN Sverige - TT

30 Sep 09:29 Ingen ny prövning av Palmemordet

Utredningen kring mordet på Olof Palme kommer inte att tas upp för ny prövning, skriver Åklagarmyndigheten i ett pressmeddelande. Enligt överåklagare Lennart Guné finns det inga särskilda skäl som motiverar att ärendet granskas igen. "Ingen av de person
HD Sverige - TT

30 Sep 09:15 Breiviks advokat leder nytt parti

Den kände juristen Geir Lippestad leder ett nytt parti i Norge, Sentrum. Lippestad, som blev ett namn även utanför Norge när han försvarade terroristen Anders Behring Breivik, säger till NRK att det nystartade Sentrum blir "mycket bredare än Kristelig F
HD Världen - TT

30 Sep 09:00 Renoveringen av gamla tullhuset blev kraftigt försenad – nu strider staden och byggföretaget om miljoner

Nu bråkar staden och byggföretaget om miljoner.
HD Helsingborg - Truls Nilsson, Joakim Andersson Lee

30 Sep 08:50 Fortfarande ingen gripen för Nyköpingsmord

Fortfarande har ingen gripits för det misstänkta mordet på en 21-åring i Nyköping den 17 september, rapporterar Aftonbladet. Uppgifter har cirkulerat om att mannen ska ha kopplingar till gängkriminalitet, men Ola Björstrand, vice chefsåklagare på åklagarkammaren i Nyköping, säger att mannen både var ostraffad och inte levde ett kriminellt liv. I övrigt vill han inte uttala sig om ärendet. Under tisdagen begravdes 21-åringen i Nyköping. – Det var som att någon inte kunde se honom lyckas, säger en syster.
omni.se

30 Sep 08:24 Kvinna misstänks ha knivhuggit man på krog

En kvinna har gripits misstänkt för mordförsök på Södermalm i Stockholm. Hon ska ha attackerat en man med ett stickvapen på en krog på Södermalm natten till onsdag. – Det framgår inte om de kände varandra och på vilket sätt, säger Helena Boström Thomas, presstalesperson vid Stockholmspolisen.
Expressen Nyheter - Sara Malm

30 Sep 07:51 Två gripna efter källarinbrott i Landskrona i natt

Man och kvinna bröt upp flera förråd.
HD Landskrona - Peter Ferm

30 Sep 06:30 Barnmorskan som möter prostituerade: kvinnorna har bränn- och skärskador i underlivet

Kvinnorna som Jeanette Krantz möter både misshandlas och våldtas.
Sydsvenskan Skåne - Erika Oldberg, Hussein El-Alawi

30 Sep 06:27 Knivmannen i Paris utreds för terroristbrott – är 25 år

Mannen som gick till knivattack och skadade två personer i Paris förra veckan kommer att åtalas för terroristbrott, säger franska antiterroråklagare till AFP. Den åtalade mannen är 25 år gammal och kommer från Pakistan. Tidigare har den misstänkta beskrivits som en 18-åring som kom till Frankrike som tonåring, men under undersökningen hittade polisen ett foto av honom som inte gick ihop med berättelsen. – Han erkände så småningom sin sanna identitet och att han var 25 år, säger åklagaren Jean-Francois Ricard. 25-åringen trodde att han attackerade Charlie Hebdo, men knivhögg i stället två personer som arbetade på ett produktionsbolag.
omni.se

30 Sep 06:05 Analyser: Sämsta debatten i USA:s politiska historia

En av de märkligaste debatterna i USA:s moderna historia. Så beskriver Politicos David Siders nattens debatt mellan Donald Trump och Joe Biden. Trumps taktik att försöka pressa Biden till misstag blev inte lyckad, skriver Sider och utnämner utmanaren till debattens segrare. ”Kaoset som Donald Trump bjöd alla amerikaner på hade kunnat hjälpa honom om han hade fått Biden ur balans. Det fick han inte.” Moderatorn Chris Wallace hade stora problem att få igång en sakpolitisk diskussion, men kan å andra sidan inte klandras för mycket, skriver BBC:s Anthony Zurcher. ”Att moderera det här kan vara det värsta jobbet i USA just nu.” Konservativa National Reviews Dan McLaughlin totalsågar debatten och skriver att det troligen var den ”sämsta i USA:s historia”. Trump hade behövt en bra insats här med tanke på hans underläge i mätningarna, fortsätter han. ”Alla förlorade på det här, vilket hjälper Biden.” Brittiska Independents USA-korrespondent Andrew Bucombe sammanfattar debatten så här: ”Två män i 70-årsåldern som bråkar och försöker överrösta varandra. Och en tredje man, också i 70-årsåldern, som misslyckas med att hålla ordning”.
omni.se

30 Sep 01:11 Yxman i Paris åtalas för terrorism

Gärningsmannen vid förra veckans blodiga attack i Paris kommer att åtalas för terroristbrott. Det var i fredags som mannen gick till attack med en köttyxa utanför satirtidskriften Charlie Hebdos forna lokaler. Enligt åklagare ville mannen sätta eld på l
HD Världen - TT