06:45 Charlotte, 58, slogs ihjäl efter misslyckat inbrott

Läkaren Charlotte Asperud, 58, slogs ihjäl i sitt hem. Polisen tror att den misstänkte mördaren gick till våldsam attack efter ett misslyckat inbrott. Den 54-årige mannen – som nu är inlåst – är tidigare dömd för ett inbrott bara en kilometer bort från mordplatsen.
Expressen Kvällsposten - Simon Larsson

22 May 23:23 Mamma tog sonens mobiltelefon – då ströp han henne

För snart två veckor sedan hittades en 55-årig kvinna död i ett garage i Palma, Mallorca. I går greps hennes 16-årige son och hans flickvän på ett hotellrum i Schaerbeck, Belgien. Sonen är nu misstänkt för mordet på sin mor.
DN Världen - Ulrika By
© Erik Ardelius

22 May 22:29 ”Sjukt intresse för hur man dödar med gift”

En 55-årig kvinna misstänks ha mördat sin sambo • Rättegången avslutad.
DN Sthlm - Adam Svensson

22 May 21:46 Tobés angrepp mot regeringen i asylfrågan

Det hettade till ordentligt när toppkandidaterna inför EU-valet på onsdagskvällen drabbade samman i Aftonbladets debatt om flyktingpolitiken. Miljöpartiets Alice Bah Kuhnke anklagade Moderaternas Tomas Tobé för att ”kapitulera” – och Centerpartiets Fredrick Federley kallade Turkiets president Erdogan för ”en skurkgubbe”. Tobé angrep samtidigt regeringen: – Den här politiken är så extrem nu att det är lättare för en IS-terrorist att söka asyl än för deras offer.
Expressen Eu valet 2019 - Niklas Svensson

22 May 21:34 Storbråk i EU-debatten: ”Ren krigsförklaring”

Aftonbladets debatt mellan partiernas toppkandidater färgades av de senaste dagarnas turbulens kring SD och KD. – Vi har ett parti som tycker att det är okej att tafsa på kvinnor, och ett som har kandidater som är emot abort, sa Malin Björk (V).
SvD Sverige

22 May 20:57 Löfven reder upp efter bråket om antisemitism

Efter bråket om att SSU sjungit ”krossa sionismen” kommer Socialdemokraternas partiledare Stefan Löfven till Malmö. Han ser allvarligt på det som hänt. – Han ska träffa ledande företrädare för S i Malmö och framföra partiledningens syn på det som hänt, säger Löfvens pressekreterare Gösta Brunnander.
Expressen Kvällsposten - Claes Carlson

22 May 20:57 Mordfriad häktad på nytt

Tingsrätten friade en kvinna i 25-årsåldern från mordet på en man i Hagfors.
HD Sverige - TT

22 May 20:47 Man rånad på BMW i centrala Göteborg

En man har blivit rånad på sin bil, en BMW, vid Centralstationen i centrala Göteborg. Mannen ska ha tvingats att lämna ifrån sig bilen under hot från två personer, uppger polisen. Rånarna flydde mot Götatunneln och strax efter klockan 21 hittades bilen i Munkebäck.
Expressen GT - Eva Rogsten

22 May 20:22 Luddbränderna fortsätter – ungdomar gripna

Ett stort antal av markbränder pågår fortsatt i Stockholmsområdet – och räddningstjänstens resurser är ansträngda. En anledning till bränderna tros vara aspfrön, det vita luddet som har spritts över landet. – Vi uppmanar att folk att vara väldigt försiktiga. Vi har fullt upp just nu, säger Erik Elvermark på Storstockholms brandförsvar. Samtidigt har flera ungdomar gripits för att ha anlagt bränder, rapporterar SVT Nyheter Stockholm .
Expressen Nyheter - Lovisa Akesson

22 May 20:10 Donald Trump och Nancy Pelosi i bråk i Vita huset

WASHINGTON DC. Donald Trump mötte i dag demokraternas talman Nancy Pelosi i Vita huset. Samtalet uppges ha varat i tre minuter innan presidenten ilsket lämnade rummet. – Att se vad som hände i Vita huset skulle få er att tappa hakan, sa Demokraternas minoritetsledare i senaten Chuck Schumer efteråt.
Expressen Nyheter - Tomas Kvarnkullen

22 May 20:01 Gift vanligare som mordvapen hos kvinnor

Samtidigt är fallen ytterst få.
HD Sverige - TT

22 May 19:17 Kvinna har hittats död i lägenhet i Solna

En kvinna har hittats död i en lägenhet i Solna. En man som befann sig på platsen har gripits misstänkt för mord. – Det finns saker som gör att vi inte kan utesluta brott, säger Carina Skagerlind, presstalesperson vid Stockholmspolisen.
DN Sthlm - Thea Mossige-Norheim

22 May 19:05 Mammans ord när hon mötte mördaren i rätten

Sexårige Nahtahn tog sönder ett eluttag i familjens hus. Då blev pappan, Timothy Jones, vansinnig – och dödade alla sina fem barn. Under rättegången bröt barnens mamma ihop. – Mina barn, herregud mina barn, vädjade hon medan domaren snabbt förde henne ur salen, skriver Daily Mail.
Expressen Nyheter - Malin Hansson

22 May 18:59 Kvinna hittad död i bostad – en gripen

En kvinna har hittats död i en bostad i Solna, skriver polisen på sin hemsida. Polisen har gripit en man som också fanns i bostaden. – Eftersom det är väldigt oklart hur kvinnan har avlidit har vi inlett en förundersökning om mord, säger Carina Skagerlind, presstalesperson på Stockholmspolisen.
Expressen Nyheter - Mats Brastedt

22 May 17:02 IS-mördaren Mubashir Qadar kräver att bli fri

IS-återvändaren Mubashir Qadar, 32, deltog i lynchmordet på en 20-åring i Örebro – och tyckte att han förtjänade medalj för sin insats. Tingsrätten dömde honom nyligen till 15 års fängelse för saxhuggen mot mannens huvud. Nu står det klart att han vägrar godta straffet.
Expressen Brottscentralen - Kim Malmgren

22 May 16:57 Unga gripna – brände aspludd: ”Extremt”

Ett luddigt lager av aspfrön täcker marken på många håll. I dagarna har hundratals larm kommit in i Stockholmsområdet om markbränder där luddet antänts. – Det är en extrem situation, säger Anders Edstam, vice brandchef på Södertörns brandförsvarsförbund.
SvD Sverige

22 May 15:57 Tonårig pojke åtalas för strypmord på skolkamrat

En 16-årig pojke hittades död i ett skogsområde i Märsta. Nu har en jämnårig tonårspojke åtalats för mordet. 16-åringen ska ha mördats genom strypning, enligt åtalet.
Expressen Brottscentralen - Josefina Karlsson

22 May 15:55 Dambergs kritik mot advokatens utspel

Sex män inom den svenska radikalislamistiska miljön – varav fem betraktas som imamer – har inom kort frihetsberövats av Säpo. Det beskriver advokat Thomas Olsson, expert i ett flertal offentliga utredningar kring terrorism, som ett ”religionskrig” – Jag tycker det är ett lite vårdslöst uttalande, säger inrikesminister Mikael Damberg.
Expressen Nyheter - Robert Borjesson

22 May 15:24 Mexikos president vill inte bråka med Trump

Mexikos president Andrés Manuel López Obrador vill inte bli indragen i en dispyt med USA rörande migrationsfrågan. – Vi ska inte gräla, sade López Obrador på onsdagen när han ombads kommentera sin amerikanske kollega Donald Trumps kritik. Trump anklagad
HD Världen - TT

22 May 15:07 Tarantino tar sig an Mansonmorden

I "Once upon a time in Hollywood" skildrar Quentin Tarantino de så kallade Manson-morden på ett annorlunda sätt. Men han har inte kontaktat Roman Polanski före, under eller efter inspelningen.
SvD Kultur
© Magnus Hallgren

22 May 14:56 Politiskt bråk om Stockholms elbrist

Energiministern kritisk till att kraftföretag minskar sin elproduktion.
DN Sthlm - John Falkirk
© Sebastien Berda/AFP

22 May 14:28 ”Ofattbart hur han fick dem att begå morden”

Quentin Tarantino i Cannes med sin film om morden som chockade Hollywood.
DN Kultur & Nöje - Mårten Blomkvist

22 May 13:54 Man i centrala Landskrona misshandlades grovt mitt på dagen

Ett tillhygge ska ha använts.
HD Landskrona - Lisa Skeppstedt

22 May 13:30 Tio års fängelse för knivhugg vid svartsjuka

Den kvinna som misstänktes för ett mordförsök i Borås tidigare i år dömdes på onsdagen av Borås tingsrätt till tio års fängelse. Kvinnan har knivhuggit mannen i halsen med två hugg medan han låg och sov. Han lyckades ta sig ut på gatan och fick hjälp av
HD Sverige - TT

22 May 12:12 Akut kissnödig kriminalvårdare frias

En morddömd man lyckades fly från en fångtransport i Laxå i somras.
HD Sverige - TT

22 May 11:50 Flicka och kvinna blev rånade

När den 15-åriga flickan hoppade av bussen blev hon attackerad av tre män.
Sydsvenskan Malmö - Silvia Tram

22 May 11:26 Vården utreds efter mord i Lysekil

Lysekils kommun inleder en Lex Sarah-utredning sedan den kvinna i 70-årsåldern som sitter häktad för mordet på sin man uppgett att paret kommit överens om att avsluta sina liv då mannen fick för dålig hjälp av hemsjukvården. "De kände sig så kränkande b
HD Sverige - TT

22 May 11:23 Mördaren rymde – nu frias ”akut kissnödig” personal

Mördaren Kristofers Kastellanoss lyckades fly från Kriminalvårdens fångtransport förra sommaren. Transportledaren åtalades för tjänstefel – men frikänns nu i domstol. Han var så ”akut kissnödig” att han inte kunde axla sin yrkesroll, resonerar domstolen.
Expressen Brottscentralen - Kim Malmgren

22 May 11:22 Paula, 47, skjuten till döds – för sin kamp

Paula Rosero var kommunal tjänsteman och människorättskämpe i Colombia – på måndagsnatten sköts hon till döds av okända gärningsmän. Hon är den senaste människorättsaktivisten att mördas i landet – enligt FN har över 50 aktivister dödats i år. ”Vi fördömer det fega mordet på Paula Rosero”, skriver Colombias president Ivan Duque på Twitter.
Expressen Nyheter - Anton Nilsson

22 May 10:59 Tre anhållna för mordförsök i Kalmar

Tre personer har anhållits i Kalmar, misstänkta för rån och mordförsök, rapporterar lokala medier.
DN Sverige - TT

22 May 10:13 Tre anhållna för mordförsök

Tre personer har anhållits i Kalmar, misstänkta för rån och mordförsök, rapporterar lokala medier. Brottet ska ha ägt rum i en bostad på tisdagskvällen, och de misstänkta personerna ska ha varit bekanta med målsägande. – Tre personer är anhållna. Vi har
HD Sverige - TT

22 May 10:07 Beskedet till de dömda Hells Angels-mördarna

Med kofot, presenning och buntband tog de livet av en annan Hells Angels-man vid mc-klubbens näste i Karlstad. Nu har Högsta domstolen kommit med sitt beslut gällande Casper van Doorn Kristiansen, 34, och Runar Spjötvold, 35: De ska vara fortsatt dömda till livstids fängelse.
Expressen GT - Jonathan Berntsson

22 May 09:30 Jättetillslag mot misstänkta smugglare

22 personer har gripits i olika delar av Europa i en jättelik samordnad insats mot en misstänkt knarksmugglingsgrupp, meddelar EU:s polisorganisation Europol.
SvD Världen

22 May 09:29 Jättetillslag mot misstänkta knarksmugglare

22 personer har gripits i olika delar av Europa i en jättelik samordnad insats mot en misstänkt knarksmugglingsgrupp, meddelar EU:s polisorganisation Europol. Polisen slog till mot knarkligan förra veckan och enligt Europol var insatsen "den största i s
HD Världen - TT

22 May 07:44 23-åriga Muhlaysia mördad efter filmen

Muhlaysia Booker, 23, hittades skjuten till döds på en gata i Dallas i Texas på lördagen. Det misstänkta mordet skedde mindre än två månader efter att hon misshandlades av flera män – en brutal attack som filmades och väckte avsky i USA. – Var hon än gick blev hon trakasserad för att hon var en transkvinna, säger Muhlaysia Bookers kusin till CBS .
Expressen Nyheter - Anton Nilsson

22 May 06:00 Wallström ångrar inte erkännandet av Palestina

Mordet på svenska FN-experten Zaida Catalán är det svåraste som Margot Wallström har hanterat under sin utrikesministertid. Det finns också sånt som hon ångrar – men inte erkännandet av Palestina.
SvD Världen