8 May 23:42 Mamma och dotter skjutna på Times Square i New York

Två personer har blivit skjutna på Times Square i New York, skriver NBC News. Enligt nyhetskanalen rör det sig om en kvinna och hennes dotter. Båda har förts till sjukhus och deras tillstånd bedöms som stabilt. Enligt NBC blev kvinnan skjuten i benet. New York Post skriver att flertalet personer blivit skjutna, med hänvisning till källor inom polisen.
omni.se

8 May 23:14 Vännen: Harry och William har bråkat i 18 månader

Prins Harry har bråkat med sin bror prins William de senaste 18 månaderna. Det hävdar en av Harrys vänner. – Deras relation har långsamt rasat ihop till något riktigt besvärligt, säger Tom Bradby till The Times .
Expressen Kungligt - Stefan Soxbo

8 May 22:36 Maken mördade influencern – levde med kroppen i fyra dagar

Influencern Kristina Zhuravleva ströps av sin make. Han levde sedan med kroppen i fyra dagar. När kroppen började ruttna dumpade han den i ett skogsparti, skriver Daily Star .
Expressen Nyheter - Stefan Soxbo

8 May 19:57 Klart: SNP missar majoritet med ett mandat – har ändå stöd för ny folkomröstning

Skotska nationalistpartiet SNP vinner stort i valet till parlamentet men missar egen majoritet med ett mandat. Det står klart när alla röster räknats på lördagen, skriver The Guardian. Även om SNP med sina 64 mandat inte äger frågan på egen hand finns det en majoritet i parlamentet som vill se en ny folkomröstning om skotsk självständighet. Detta med stöd från de Gröna, som tar hem åtta platser. Redan för ett par timmar sedan talade prognoserna för att SNP inte skulle få egen majoritet, och partiledare Nicola Sturgeon gjorde då tydligt att hon inte ger upp tanken om en ny självständighetsomröstning. I en intervju med Sky News varnade hon premiärminister Boris Johnson och politikerna i London för att försöka stå i vägen för en sådan. – För det första söker du inte bara bråk med SNP, du söker bråk med det skotska folkets demokratiska önskan, säger hon.
omni.se

8 May 18:26 EU fördömer dådet: ”Attack på Afghanistans framtid”

EU:s representanter i Afghanistan fördömer kraftigt det sprängdåd som dödat minst 40 personer – flera av dem barn – i huvudstaden Kabul under söndagen. Explosionen inträffade vid en skola och många av offren uppges vara flickor som gick på skolan. På Twitter kallar EU i Afghanistan dådet för en ”fruktansvärd” terrorhandling. ”Att rikta in sig främst på elever på en flickskola, gör det här till en attack på Afghanistans framtid”. Det är i nuläget oklart vilken grupp som ligger bakom attacken.
omni.se

8 May 16:23 Kvinna död – man anhållen för mord

En man i 35-årsåldern anhölls på lördagen som misstänkt för att ha dödat en kvinna i Helsingborg. Polisen har inlett en förundersökning om mord. – En rättsläkare måste titta på ärendet för att ge svar på vad som hänt, säger utredningsledaren Mattias Nildén.
Expressen Kvällsposten - Simon Larsson

8 May 16:11 Man anhållen för misstänkt mord i Helsingborg

En man i 30-årsåldern har gripits misstänkt för att ha mördat en kvinna i 50-årsåldern i Helsingborg, skriver TT. Mannen anhölls senare under lördagen. Polisen larmades tidigt på morgonen och kvinnan hämtades med ambulans från en lägenhet. Hon dödförklarades senare på sjukhus. Polisen vill inte uppge vad den misstänkte mannen har haft för relation till kvinnan.
omni.se

8 May 14:57 Misstänkt mord i Helsingborg

Man i 30-årsåldern anhållen – kvinna i 50-årsåldern misstänkt mördad.
DN Sverige

8 May 14:46 Kvinna död i Helsingborg – man misstänkt för mord

Kvinnan dog efter att ha förts med ambulans till sjukhus – lägenhet har spärrats av.
HD Helsingborg - Oskar Ahlqvist

8 May 14:39 JUST NU: Kvinna död – man anhållen för mord

En man har gripits misstänkt för att ha dödat en kvinna i Helsingborg. Polisen har inlett en förundersökning om mord.
Expressen Nyheter - Simon Larsson

8 May 14:07 Man häktad efter mordförsök i Malmö

En 28-årig man har häktats av Malmö tingsrätt misstänkt för ett mordförsök som ägde rum förra helgen i Malmö. Strax före 22-tiden lördagen den 1 maj kom en 20-årig man med stick- och skärskador in till akuten, med en privat bil. En stund tidigare hade p
HD Sverige - TT

8 May 14:07 Man häktad efter mordförsök på Bergsgatan

En 28-årig man har häktats misstänkt för ett mordförsök förra helgen i Malmö.
Sydsvenskan Malmö - TT

8 May 14:07 Polisen ingrep mot klimataktion

Flera personer avlägsnades vid middagstid på lördagen av polis efter en samordnad klimataktion i Malmö och Lund. De hade satt sig mitt i trafiken på sju olika ställen.
Expressen Kvällsposten - Claes Carlson

8 May 13:43 ”Enormt kontrakt – ger oss 20 miljoner doser per år”

EU:s nya vaccinavtal med Pfizer och Biontech ger Sverige möjligheten att vaccinera befolkningen två till tre gånger per år med bara doser från det här kontraktet. Det säger Sveriges vaccinsamordnare Richard Bergström till Dagens Nyheter. – Det här är ett enormt kontrakt som ger 20 miljoner doser per år till Sverige, säger han. EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyen meddelade på lördagen att EU tecknat ett avtal på 1,8 miljarder doser från bolagen.
omni.se
© Fredrik Sandberg/TT

8 May 12:26 EU i nytt vaccinavtal – ger Sverige miljontals doser

”Enormt kontrakt” med Pfizer/Biointech • Samordnaren: ”Förbereder oss för värsta tänkbara scenario.”
DN Världen

8 May 11:11 Terroråtal för attackplan mot frimurare

Tre personer som greps när de var i färd med att planera en attack mot en frimurarorden östra Frankrike i veckan har åtalats för terrorbrott. De anklagas för att ha försökt bilda en kriminell terrorrörelse, enligt åtalet. De tre, två män och en kvinna,
HD Världen - TT

8 May 10:45 Wilson: "Kändes som ett ganska vanligt gruff"

Storbråket mellan New York Rangers och Washington – och Tom Wilsons uteblivna avstängning – har varit veckans snackis i NHL. Wilson är överraskad över den stora uppmärksamhet händelsen har fått. – Jag trodde aldrig att det skulle blåsa upp så mycket som det gjorde, säger Washingtons forward till The Athletic.
SvD Sport

8 May 10:44 Wilson: ”Kändes som ett ganska vanligt gruff”

Storbråket mellan New York Rangers och Washington är veckans snackis i NHL.
HD Sport - TT

8 May 09:04 Två män grovt misshandlade efter bilfärd

Två män i Ljungby misshandlades grovt av två jämnåriga män under natten. Enligt polisen är de inblandade bekanta med varandra och misshandeln inträffade efter att de fyra färdats i samma bil.
Expressen Kvällsposten - Alexander Vickhoff

8 May 07:07 Två personer rånade under knivhot på buss

Strax efter midnatt larmades polisen till en adress i närheten av Bårslöv.
HD Helsingborg - Jan-Arne Bäckström

8 May 07:00 Kvinna hittad avsvimmad under säng: ”Dödsångest”

En kvinna hittades förra helgen avsvimmad i en låda under en säng i en lägenhet i Göteborg. Enligt misstankarna blev hon dessförinnan dödshotad och misshandlad med ett tillhygge. Den misstänkte, en man i 60-årsåldern, är en kyrkoarbetare inom pingströrelsen.
Expressen GT - Christian Borjesson

8 May 06:51 Från Kina till Kista – så byggde svenskar Huawei

Kinesiska Huawei befinner sig mitt i ett globalt säkerhetspolitiskt storbråk. Mindre känt är att bakom företagets väg till världstoppen inom mobiltelefoni finns en grupp sparkade ingenjörer från konkurrenten Ericsson.
SvD Näringsliv

8 May 06:42 Misstänkt gängbråk i Söderhamn – skott avlossat

Ett misstänkt gängbråk i Söderhamn på fredagskvällen slutade med att ett skott avlossades. Polisen utreder nu händelsen, rapporterar TT. Polisen säger till TT att man talat med några som varit inblandade. – De ska ha kommit ut ur en port och då blivit påhoppade av ett annat gäng killar. En person ska ha blivit misshandlad med någon form av tillhygge. I samband med det eskalerade det och någon tar fram ett vapen, säger Andreas Örth vid polisen i region Mitt.
omni.se

8 May 05:13 Skott avlossat vid bråk i Söderhamn

Misstänkt gängbråk ska ha slutat med att någon drog ett skjutvapen.
DN Sverige

8 May 03:16 Skott avlossat vid bråk i Söderhamn

Polisen utreder ett misstänkt gängbråk i Söderhamn, som ska ha slutat med att någon drog ett skjutvapen och avlossade ett skott. Larmet kom strax efter klockan 21 på fredagskvällen. - Det är en anmälare som ringer in om grupperingar som slagits på plats
HD Sverige - TT

8 May 01:47 Fyra år efter avrättningen: DNA visar att han var oskyldig

Ledell Lee, 51, avrättades 2017 efter att han dömts för att ha mördat sin 26-åriga granne. Fram till sin död hävdade han sin oskuld. Nu har man hittat DNA-spår på mordvapnet – från en annan man.
Expressen Nyheter - John Falkirk