4 May 19:33 Rekordmånga deklarerade digitalt

Den befarade trängseln på servicekontoren uteblev, konstaterar Skatteverket.
HD Ekonomi - TT

4 May 21:36 Indiens regering pressas om nedstängning: Enda sättet

Trycket ökar på den indiska regeringen att införa en nationell nedstängning till följd av den kraftfulla coronavågen i Indien, rapporterar al-Jazira. ”Det enda sättet att stoppa spridningen av covid-19 nu är en fullskalig nedstängning”, skriver oppositionsledaren Rahul Gandhi på Twitter. Premiärminister Narendra Modi kritiseras bland annat för att tillåta religiösa firanden och politiska möten. Kritiker menar att han inte vågar stänga ned landet av rädsla för en negativ påverkan på ekonomin. Indien stängde ner ett par veckor förra våren. Antalet bekräftade fall av covid-19 i Indien har under tisdagen passerat 20 miljoner, rapporterar AFP.
omni.se

4 May 14:47 Sony investerar i chattföretag

Tidigare i år rapporterades det att Microsoft var sugna på att köpa samma företag.
HD Ekonomi - TT

4 May 07:01 ”Riksbankens krispolitik spelar roll för villarusningen”

Villapriserna har stigit med omkring 25 procent runt om i landet, visar SBAB:s och Boolis prisindex. SBAB:s chefsekonom Robert Boije säger att Riksbankens krispolitik, med nollränta och stödköp för 700 miljarder kronor, har spelat en viss roll, säger han. – Hade de inte gjort de här åtgärderna hade förmodligen räntorna varit högre. Låga räntor underhåller höga priser. Enligt Boije går det inte att utesluta en rekyl nedåt för priserna. – Jag tror inte på något dramatisk fall, men jag tror att man ska vara beredd på att det kan bli en rejäl prisjustering nedåt, säger han och spår en snabb nedgång på 10 procent, likt kallduschen 2017. Rättelse: I en tidigare version i Omni Ekonomi stod det att Robert Boije såg de historiskt låga räntorna som en förklaring till prisrusningen. Det stämmer inte. Han ser inte de historiskt sett relativt låga boräntorna som pådrivande till utvecklingen.
omni.se
© Olivier Douliery/AFP

4 May 23:52 Trump lanserar sin nya plattform

Ska kommunicera ”From the desk of Donald J. Trump”.
DN Världen

4 May 15:47 Norwegian planerar säga upp i Spanien

Det minskande flygandet i kölvattnet av coronapandemin har slagit hårt mot flygbolaget.
HD Ekonomi - TT

4 May 09:16 Covidsmittan skenar i Indien

Indien har nu passerat den oönskade gränsen 20 miljoner covidfall. Över 222 000 människor har mist livet i virussjukdomen i jättelandet. De senaste dygnet registrerades över 357 000 nya fall och 3 400 människor dog, enligt uppgifter från landets hälsode
HD Världen - TT

4 May 09:57 Festivalyra i staden där viruset upptäcktes

Trängsel framför scenen på en musikfestival, rusning till Disneyland och köbildning vid Kinesiska muren. När över 260 miljoner lediga kineser ger sig ut på resa – många utan munskydd – ger det en glimt av livet efter covid-19.
SvD Världen

4 May 09:57 Festivalyra i staden där viruset upptäcktes

Publiken dansade, studsade och jublade.
HD Världen - TT

4 May 05:43 Wallenberg möblerar om i toppen av imperiet

Familjen Wallenberg möblerar om i toppen av sitt imperium. Ett nybildat maktbolag med tillgångar på 85 miljarder blir ”ägarens ägare”. Här ska strategiska framtidsbeslut fattas och nästa generations Wallenberg skolas in.
SvD Näringsliv
 
Visa mer nyheter