© Jonas Ekströmer/TT

12 Jun 18:32 Helt rätt att ta upp kampen om batterier

LEDARE. Det växande misstroendet mot Kina, och handelskriget, talar för alternativa europeiska producenter som Northvolt.
DI Ledare - Lotta Engzell-Larsson
© Gigi Iorio / SplashNews.com

12 Jun 17:34 Springsteen på stadion för första gången

Rocklegendens dotter i Global Champions Tour.
DN Sport - Malin Fransson

12 Jun 21:56 Butik knivrånad – polis söker efter gärningsmän

En jourbutik i Kortedala har rånats under torsdagskvällen. Två maskerade män har hotat personalen med kniv, enligt polisen. – De fick dock inte med sig något och vi söker i området, bland annat med hundpatrull, säger Hans Lippens, presstalesperson vid polisen i region Väst.
Expressen GT - Alfred Dikalow
© Anders Wiklund/TT

12 Jun 14:11 EU: Svenskar betalar av på bolånen för långsamt

Sverige sticker ut internationellt med en mycket låg amorteringstakt på bolån, även efter att amorteringskraven införts. Detta möjliggör en högre skuldsättning i Sverige än i andra länder, men de höga skulderna gör samtidigt ekonomin sårbar för störningar, som snabbt stigande räntor.
DI Live - Nyhetsbyrån Direkt

12 Jun 11:39 Attacken på Löfven: ”Betvivlar förmågan”

Stefan Löfven och Ulf Kristersson hamnade i en het ordväxling om gängkriminaliteten under säsongens sista partiledardebatt i riksdagen. – Jag betvivlar inte statsministerns goda vilja, jag betvivlar hans förmåga, säger Moderatledaren.
Expressen Nyheter - Filippa Rogvall

12 Jun 07:56 Stopp på E6 när bil körde in i räcke

En personbil körde in i mitträcket på E6 i höjd med Heberg i Falkenbergs kommun på onsdagsmorgonen. Trafiken stängdes av helt – i båda riktningarna. – Det är en personbil som kört in i vajerräcket och spridit skräp över båda vägbanorna, säger Nicklas Rosenberg på räddningstjänsten.
Expressen GT - Erik Gothlin

12 Jun 18:44 Musikarkiv förlorades i brand för tio år sedan

Inspelningar av många av världens största artister ska ha gått förlorade i en brand 2008, något som uppmärksammas först nu. Bland artisterna finns Nirvana, Elton John, Aretha Franklin, Eminem och förmodligen tusentals andra, skriver BBC. Det var New Yor
HD Nöje - TT

12 Jun 08:00 ”Orimligt att beskatta vård utan stöd i lagen”

Sedan lång tid tillbaka så har ersättning för vårdtjänster inte varit belagd med moms. Skatteverket bör därför genast dra i bromsen och inte låta nya regler träda ikraft den 1 juli, skriver Anders Knape på Sveriges Kommuner och Landsting (SKL).
SvD Debatt

12 Jun 15:00 Reportrarnas bloopers – här pajar de mina bilder

Jag har börjat hänga ut kollegorna på Facebook, men till liten nytta.
HD Helsingborg - Britt-Mari Olsson

12 Jun 09:01 Storägare minskar innehavet i Oasmia efter ägarstriden

Alceco har minskat sitt innehav i bioteknikbolaget Oasmia till 10,5 miljoner aktier motsvarande 4,7 procent av röster och kapital i bolaget. Det framgår av ett flaggningsmeddelande.
DI Live - Nyhetsbyrån Direkt
© Aas, Erlend

12 Jun 12:42 Nytt europeiskt land tillåter försäljning av snus

Schweiz tillåter försäljning av snus, enligt en dom i landets högsta federala domstol.
DI Live - TT

12 Jun 14:28 Stor risk för trafikkaos: ”Lämna bilen hemma”

Resten av veckan finns risk för trafikkaos i centrala Stockholm – bland annat kommer USA:s förre president Barack Obama på besök. Polisen hanterar det hela som en så kallad ”särskild händelse”. – Det kommer vara ganska rörigt, säger Anna Westerberg vid polisen.
Expressen Dina Pengar - Linette Israelsson

12 Jun 00:52 Melania räddade Trump efter drottningens fråga

Att Donald Trump har svårt att hålla reda på saker har hans tid i Vita huset visat. När drottning Elizabeth under det nyligen avslutade statsbesöket i Storbritannien frågade vilken present som var hans – hade han nämligen ingen aning. Tur då att den amerikanske presidenten kan luta sig mot hustrun Melania – som ryckte in och räddade honom.
Expressen Nyheter - Mats Brastedt

12 Jun 10:15 Extremhetta och vattenbrist i Indien

Dålig skörd och vattenbrist – Indien plågas just nu av den värsta torkan på länge. Årets sommar har bjudit på flera dagar med temperaturer på över 50 grader. Samtidigt har över 300 000 personer evakuerats i väntan på att cyklonen Vayu slår till i nordväst.
SvD Världen

12 Jun 16:47 Lämnade Eskils – nära ny klubb: ”Vi är överens”

Samuel Aziz om uppbrottet från Eskilsminne och framtiden.
HD Sport - Eric Persson
 
Visa mer nyheter