4 May 11:21 ”Är man seriös måste man ta hem barnen”

Finland följer FN:s barnkonvention och tar hem både barn och mammor från fånglägren i Syrien. Nu kommer kritik mot att Sverige inte följer Finlands väg. – Jag tycker inte regeringen har hamnat rätt här, säger Thomas Hammarberg (S) som var med om att ta fram barnkonventionen.

4 May 14:23 Ny virusstrategi med ny tanzanisk ledare

Tanzanias första kvinnliga president tycks ha annorlunda inställning till viruset.
HD Världen - TT

4 May 19:00 Napoleon stärker sin status som rysk ikon

Dog för 200 år sedan – nu verkar hans aktier stå starkt hos den forne fienden.
HD Världen - TT

4 May 19:01 Napoleon stärker sin status som rysk ikon

Napoleons armé invaderade Ryssland 1812. Sedan dess har ryssarnas syn på den franske kejsaren gått upp och ner. Nu för tiden verkar hans aktier stå starkt hos den forne fienden.
SvD Världen

4 May 11:29 Discovery ställer in nya ”Ex on the beach”-säsongen

Tv-bolaget Discovery har beslutat att ställa in kommande säsong av realityprogrammet ”Ex on the beach”, rapporterar DN. Anledningen är den debatt som blossat upp i samband med övergreppsanklagelserna i ”Paradise hotel”, som sänds i konkurrenten Nents kanaler. – Vi tror helt enkelt inte att våra tittare vill ha ett sådant program just nu, säger Jessica Linnman, kommunikationsdirektör på Discovery, till DN. Tidigare i dag meddelade Nent att det här årets säsong av ”Paradise hotel”, som pausades för några veckor sedan, inte kommer tillbaka i rutan.
omni.se

4 May 09:33 Nationell strategi ska förebygga våld mot barn

En särskild utredare får i uppdrag att ta fram förslag på en långsiktig strategi för att förebygga och bekämpa våld mot barn. – Vi är ett tryggt land för barn i grund och botten men här finns mycket kvar att göra, säger jämställdhetsminister Märta Stene
HD Sverige - TT

4 May 08:50 Nytt antagningssystem kan fylla tomma platser

Yrkeshögskolan expanderar kraftigt och Riksrevisionen rekommenderar att ett gemensamt antagningssystem för alla utbildningar utreds. I dag kan en sökande tacka ja till flera olika utbildningsplatser, vilket kan vara en orsak till att platser sedan står
HD Sverige - TT

4 May 08:08 Paradise hotel stoppas helt – ska inte sändas

Årets säsong av Paradise hotel plockades ner i samband med att en polisutredning om misstänkta övergrepp inleddes. Nu meddelar tv-bolaget Nent att dokusåpan inte alls kommer att sändas. – Vi kommer inte sända säsongen, säger vd Anders Jensen i TV4:s Nyhetsmorgon. Programmet pausades i slutet av april, då två kvinnliga deltagare polisanmälde en manlig deltagare för sexuella övergrepp som ska ha skett i samband med att realityserien spelades in i Mexiko. En förundersökning har inletts, och en av brottsrubriceringarna har nu ändrats till våldtäkt.
omni.se

4 May 15:30 Två gånger Stefan till Örebro

Succélaget har hittat sina ersättare till de flyktade assisterande tränarna.
HD Sport - TT

4 May 01:01 Ung man skjuten till döds i Alby

En man i 20-årsåldern sköts till döds utomhus i Alby under natten – flera personer blev vittnen till händelsen. Nu pågår en stor insats i området och polisen jagar efter misstänkta gärningsmän. Ingen person har ännu gripits.
Expressen Nyheter - Jens Moller

4 May 18:04 Två Lundabor kan portas från matbutiker efter ny lag

”Det kan hjälpa både oss och dem”, säger butikschef i Lund.
Sydsvenskan Lund - Maria Sehlin

4 May 01:47 Ung man ihjälskjuten i södra Stockholm

En man i 20-årsåldern har avlidit efter att ha hittats med allvarliga skottskador på en plats utomhus i Alby i Botkyrka kommun, söder om Stockholm.
SvD Sverige

4 May 22:25 Linde om svenska barnen i IS-lägren: ”Det är inte så lätt”

Varför gör inte Sverige som Finland och tar hem barnen och deras mammor från IS-lägren i Syrien – om det är vad som krävs för att få hem barnen? ”Det är inte så lätt”, svarar utrikesminister Ann Linde till SvD.
SvD Världen

4 May 20:45 Nordmark: Stor risk att många drabbas hårt

Pandemin har lett till den värsta krisen på svensk arbetsmarknad i modern tid. Det säger arbetsmarknadsminister Eva Nordmark (S) i en intervju med DN. – När långtidsarbetslösheten ligger på så hög nivå så finns det stor risk att många människor drabbas hårt, säger hon till tidningen, och trycker på att det krävs omfattande insatser under många år framöver. Arbetsförmedlingen uppskattar att drygt 200 000 personer kan vara registrerade som långtidsarbetslösa senare i år.
omni.se
 
Visa mer nyheter