16 Sep 08:45 Trump om virushantering: Förstorade faktiskt upp det

Donald Trump förnekar i en intervju med ABC News att han bagatelliserade coronapandemin. – Jag förstorade faktiskt upp det, om man kollar på hur jag agerade, säger han och tillägger att han inte ville att folk skulle få panik. För en vecka sedan släppte den grävande journalisten Bob Woodward en inspelning där presidenten sa att han ville tona ner riskerna med viruset för att inte skapa panik.

16 Sep 06:04 Trump: Viruset försvinner på grund av flockmentalitet

USA:s president Donald Trump hävdar att coronaviruset ”kommer att försvinna” utan ett vaccin, även om det går snabbare med ett vaccin. Samtidigt menar landets forskare att viruset kommer att vara kvar en tid, skriver flera medier. – Du kommer att utveckla en flockmentalitet. Det kommer att bli flockutvecklat, och det kommer att hända, säger han till ABC News. Det är oklart huruvida han menar flockimmunitet, men han upprepade ordet flockmentalitet vid flera tillfällen.
omni.se

16 Sep 21:05 Johaug: Förstod att något var fel

▸ Berättar om oroande känslan i kroppen
Aftonbladet

16 Sep 10:10 Polisens framsteg: Fler misstänkta för mordet

En man i 20-årsåldern sitter sedan tidigare häktad misstänkt för att ha misshandlat en tonåring till döds i Huskvarna. Nu finns ytterligare två personer misstänkta i ärendet, men ingen av dem är frihetsberövad.
Expressen GT - Christian Borjesson

16 Sep 07:32 Försvaret: Förminskade inte alls pandemins allvar

Sedan pandemins utbrott har USA högst smitto- och dödstal i världen kopplade till coronaviruset. Kritiken mot president Donald Trump har inte varit nådig, och under tisdagen fick han svara på frågan om varför han förminskade pandemin i våras. – Jag förminskade det inte, jag förstorade faktiskt upp det på många sätt, sett till handling, säger Donald Trump enligt ABC News .
Expressen Nyheter - Johan Bratell

16 Sep 20:41 Drogpåverkad körde fast utanför polisen

▸ Försvaret: Skulle lämna in knarket
Aftonbladet

16 Sep 04:36 Regn hotar Beiruts sargade kulturarv

Snart sveper regnsäsongen in över Beirut. Nu kämpar staden för att rädda det arkitektoniska arv som sargades av explosionen. – Vi har 100 historiska byggnader som måste täckas innan regnen, säger Sarkis Khoury som leder det libanesiska generaldirektoratet för antikviteter.
SvD Världen

16 Sep 01:19 Bilkupp mot Netonnet-butik – drog upp skyddsgaller

00.13 larmades polisen till Slagsta och elektronikbutiken Netonnet, efter att personer observerats lasta in säckar från butiken till ett fordon. Bilder visar att gärningsmännen förmodligen dragit upp ett skyddsgaller med hjälp av bilar.
Expressen Nyheter - Ebba Kulneff

16 Sep 05:56 Trump: Coronavaccin veckor borta

USA är bara veckor bort från att ha ett vaccin mot coronaviruset. Det säger åtminstone president Donald Trump. – Vi är väldigt nära att ha ett vaccin, kanske tre eller fyra veckor, säger Trump till tv-kanalen ABC.
SvD Världen

16 Sep 13:24 Kristersson försvarar M:s kritiserade barnförslag

”Föräldrar ska inte få göra barn kriminella”. Så skriver M-ledaren Ulf Kristersson på Aftonbladets debattsida om sitt kritiserade förslag om att göra det lättare att omhänderta barn till kriminella. Kristersson förtydligar en del detaljer i förslaget, som fått hård kritik från flera håll. Det handlar om att åklagare ska får rätt att fatta beslut om omhändertaganden och att staten tydliggör att fler barn i ”allvarliga riskmiljöer” ska omhändertas samt står för större del av kostnaderna. ”Signalen till föräldrar måste vara tydlig att staten står på barnens sida och är beredd att gripa in om föräldrar inte tar sitt eget ansvar.”
omni.se

16 Sep 20:16 Brittisk regeringsrådgivare avgår i protest mot lag

Richard Keen, den brittiska regeringens rådgivare när det gäller Skottland, lämnar sitt uppdrag. Beskedet är en protest mot det lagförslag om den inre brittiska marknaden som hotar att bryta mot utträdesavtalet med EU, rapporterar BBC. Tidigare i veckan slutade regeringens högst uppsatta jurist, Jonathan Jones. Även det tolkas som en protest mot lagen. Lagförslaget om den inre marknaden är kontroversiellt. Kritiker menar att Storbritannien riskerar att bryta mot internationell lag, eftersom lagförslaget går på tvärs mot punkter i utträdesavtalet med EU.
omni.se

16 Sep 05:56 Trump: Coronavaccin veckor bort

Oro för att presidenten pressar fram ett godkännande före valet.
HD Världen - TT

16 Sep 00:45 Tonåring påkörd av epatraktor

En person i övre tonåren har blivit påkörd av en epatraktor i Borlänge, uppger polisen. Olyckan inträffade strax efter klockan 21 på en parkeringsplats, och den skadade fördes med ambulans till sjukhus. – Personen klagade på smärtor men var talbar, säge
HD Sverige - TT

16 Sep 22:31 Lundaforskare: Färre får hjärtinfarkt under pandemin

Antalet hjärtinfarkter minskade kraftigt i början av pandemin och fortfarande är sjuktalet lägre än normalt. Minskad stress kan vara en förklaring till nedgången.
Expressen Kvällsposten - Redaktionen
© Lisa Mattisson

16 Sep 14:46 SAS förhandlingar med piloterna har kört fast

Piloternas företrädare dementerar dock uppgifter om avbrutna förhandlingar.
DN Ekonomi - Andreas Lindberg
 
Visa mer nyheter