16 Sep 09:01 Mångmiljonutbetalning togs inte upp i Teliamålet

Tidigare Telia-vd:n Lars Nyberg och två andra toppchefer friades av tingsrätten från anklagelserna om grovt mutbrott i Uzbekistan. Att det skickades stora summor till diktatorns dotter stod klart, men hon var ingen ”formell makthavare” vilket var kravet i tidigare lagstiftning. Uppdrag granskning har nu hittat betalningar på 20 miljoner dollar som gjordes efter att mutlagarna skärptes 2012. – Det är häpnadsväckande, säger advokaten Peter Utterström till UG. Åklagaren Gunnar Stetler kände till uppgifterna men vill inte svara på varför de inte togs med i åtalet. När anklagelserna prövas i hovrätten kommer den nya utbetalningen inte vara en del av målet. Den kan inte heller prövas på annat sätt då preskriptionstiden har gått ut.

16 Sep 07:00 Norsk mångmiljonsatsning kan ge fiskodling i Bjuv

”Vi har större efterfrågan på lax och öring än vad vi kan leverera”.
HD Näringsliv - Albert Capuder

16 Sep 16:49 Brottsutredning inledd efter brohaveri i Umeå

Efter tisdagens brohaveri i Umeå har riksenheten för miljö- och arbetsmiljömål (Rema) inlett en förundersökning. – Det finns skäl att anta att ett arbetsmiljöbrott begåtts, säger kammaråklagare Stig Andersson till Västerbottens-Kuriren. Vid händelsen, s
HD Sverige - TT

16 Sep 06:43 Beviset som kunde ha fällt Telias toppchef

SVT:s Uppdrag granskning, UG, avslöjar nu bevis kring Telias muthärva i Uzbekistan som aldrig togs upp under rättegången – men som kunde ha skickat koncernchef Lars Nyberg i fängelse, enligt juridiska experter. Istället frikändes han tillsammans med de andra toppcheferna. Det handlar om cirka 200 miljoner kronor i ”beskyddarpengar” till diktatorns dotter, Gulnara ”rövarbaronen” Karimova. – Du, jag är inte intresserad, säger Lars Nyberg till UG.
Expressen Nyheter - Johan Ronge

16 Sep 16:57 Man tog sin brors fängelsestraff

Efter sex dagar i fängelse erkände mannen att han hade ljugit om sin identitet.
DN Sthlm - Adam Svensson

16 Sep 01:19 Bilkupp mot Netonnet-butik – drog upp skyddsgaller

00.13 larmades polisen till Slagsta och elektronikbutiken Netonnet, efter att personer observerats lasta in säckar från butiken till ett fordon. Bilder visar att gärningsmännen förmodligen dragit upp ett skyddsgaller med hjälp av bilar.
Expressen Nyheter - Ebba Kulneff

16 Sep 02:18 100 miljoner hektar skog borta

Nära 100 miljoner hektar, eller mer än två gånger Sveriges yta. Så mycket skog har försvunnit på jorden sedan år 2000. Men ett litet avtagande har märkts av det senaste decenniet.
SvD Världen

16 Sep 10:15 Min mening: dyrare p-biljett med app

Betala parkeringsbiljett med app är dyrare än andra sätt, påpekar insändarskribenten.
HD Landskrona

16 Sep 02:18 100 miljoner hektar skog borta på jorden

Ett litet avtagande har märkts.
HD Världen - TT

16 Sep 12:48 SAS pilotfack: Samtalen inte klara än

SAS-piloterna har nobbat förslaget om sänkta löner, uppger den norska tidningen Dagens Näringsliv med hänvisning till SAS informationschef. Därmed skulle de tidigare varslade 560 piloterna bli av med jobbet, vilket innebär att alla anställda efter 2001
HD Näringsliv - TT

16 Sep 04:00 Damberg håller inte sina löften

▸ Debattören: Gängvåldet blir bara värre
Aftonbladet

16 Sep 21:35 Många frågetecken kring Preems klimatlöften

Kan Sverige öka utsläppen dramatiskt och ändå vara en klimathjälte? Preemraffs planerade expansion skär som en kniv genom både regeringen och klimatdebatten. Men frågan är långt ifrån så enkel som den kan framstå i debatten.
SvD Näringsliv

16 Sep 10:20 Ingen kommer sägas upp från Karolinska

DEBATT Svenonius: Styrkebesked för Stockholms vård
Aftonbladet
 
Visa mer nyheter