4 May 11:20 Uber och Arrival jobbar på en eldriven taxi

Uber samarbetar just nu med den brittiska startupen Arrival med att ta fram en skräddarsydd elbil för taxiverksamhet. Bilen är tänkt att vara färdig för produktion sent under 2023, och den ska inte vara exklusivt framtagen just för Uber. Tanken är istället att man ska sälja den även till andra bolag med liknande verksamhet. Bilen har bland annat ett förarsäte som är mycket ergonomiskt och som ska göra det bekävmt att jobba även under längre stunder. Samtidigt så har man försökt skapa maximalt med benutrymme för passagerarna.

4 May 14:46 Ferrari rasar på börsen

Det italienska bilmärket väljer att skrota sina finansiella mål för 2022.
HD Ekonomi - TT

4 May 05:59 Kritiska forskarna: Det driver oss

De är några av landets främsta forskare, enligt den rankning som docent Ulf Sandström gjort för Expressens räkning. Här berättar ”Vetenskapsforum Covid-19”-professorerna Emil J. Bergholtz, Gunnar Steineck och Jan Lötvall och oberoende forskaren och professorn Johan Frostegård vad som driver dem – och varför de tror att experterna kommer till så olika slutsatser i pandemifrågan. – Jag tror att lokalt grupptänkande kontra ett internationellt förankrat perspektiv är avgörande, säger Emil J. Bergholtz, professor i teoretisk fysik vid Stockholms universitet och rankad som topp en procent av landets forskare.
Expressen Nyheter - Karin Sorbring

4 May 13:20 Bil har voltat på E6 – en person till sjukhus

En bil har voltat på E6 i norrgående riktning utanför Ängelholm. Föraren har förts med ambulans till sjukhus – och trafiken leds om efter olyckan.
Expressen Kvällsposten - David Carlsson

4 May 12:13 Garage- och bilinbrott på Ängelholmsvägen i Örkelljunga

Dörrarna bröts upp natten till måndagen.
HD Örkelljunga - Kristian Nilsson

4 May 14:08 Nya varianter av sårbarheten Spectre hittade

Forskare vid University of Virginia och University of California San Diego har hittat nya varianter på sårbarheten Spectre, som berör moderna processorer från både Intel och AMD. Det rapporterar Übergizmo. Det handlar om tre sårbarheter, och både Intel och AMD ska ha informerats om saken innan forskarna offentliggjorde det hela. Det bör noteras att det är mycket svårt att utnyttja sårbarheterna.
omni.se

4 May 05:43 Wallenberg möblerar om i toppen av imperiet

Familjen Wallenberg möblerar om i toppen av sitt imperium. Ett nybildat maktbolag med tillgångar på 85 miljarder blir ”ägarens ägare”. Här ska strategiska framtidsbeslut fattas och nästa generations Wallenberg skolas in.
SvD Näringsliv

4 May 11:03 Här lyfts knölvalen ombord på lastbilen

Bärgningen av den strandade knölvalen utanför Öland blev en lyckad process. Nu börjar nästa utmaning, som blir ett avslut på följetongen. Valen ska lyftas upp på en lastbil och köras till Danmark.
Expressen Kvällsposten - David Carlsson

4 May 11:20 En till sjukhus efter singelolycka på Inre ringvägen

En bilist körde in i mitträcket på Inre ringvägen i höjd med Västkustvägen på tisdagsmorgonen.
Sydsvenskan Trafik - Julius Viktorsson

4 May 17:35 Tre bilar i krock på Ängelholmsleden

Ingen person skadades allvarligt.
HD Trafik - Oskar Ahlqvist

4 May 09:00 Under klonkrigen kan ingen höra dig snarka

”Star wars: Uslingarna” på Disney+ ett bottennapp.
HD Kultur - Michael Tapper

4 May 17:30 Ren sand och ett halvt ton snäckor – så ska de locka den arga fågeln till Sandön

”Det är en trevlig liten fågel, arg och aggressiv”
HD Höganäs - Maria Berkmo

4 May 20:28 ”Vi befinner oss i total förnekelse”

Statsminister Stefan Löfven är för närvarande en del av problemet – men skulle kunna bli en viktig del av lösningen av den globala klimatkrisen. Det säger miljöaktivisten Greta Thunberg efter tisdagens möte med statsministern.
SvD Sverige
 
Visa mer nyheter