16 Sep 09:56 Madonna återvänder till film med självbiografi

Madonna ska regissera och delvis skriva en biografisk film om sig själv, rapporterar USA Today. Universal Studios beskriver filmen som den hemliga sanningen om artisten. ”Jag vill berätta den otroliga resa som livet har tagit mig på som konstnär, musiker, dansare - en människa som försöker ta sig fram i denna värld”, skriver Madonna i ett pressmeddelande. En dokumentär om Madonna, ”Truth or Dare”, släpptes 1991.

16 Sep 08:59 H&M-konkurrent vänder till vinst

H&M-konkurrenten Zaras ägare Inditex redovisar vinst igen, plus 31 procent jämfört med samma period i fjol. Detta trots ett rejält försäljningsras i coronakrisens spår. Vinsten efter skatt under perioden maj–juli landade på 214 miljoner euro, cirka 2,2
HD Ekonomi - TT

16 Sep 02:47 Åtal efter dödsolycka med självkörande bil

Den person som hade sin Uberbil i självkörande läge under en olycka med dödlig utgång i Arizona 2018 åtalas nu för vållande till annans död.
SvD Världen

16 Sep 02:47 Åtal efter dödsolycka med självkörande bil

Vållande till annans död.
HD Världen - TT

16 Sep 17:38 USA:s storbolag vänder – vill prissätta koldioxid

Den tunga amerikanska vd-organisationen Business Roundtable anser att USA bör införa någon sorts prissättning för koldioxid som ett led i att kapa landets växthusgaser med 80 procent fram till 2050, rapporterar Reuters. Intresseorganisationen representerar över 200 av USA:s största bolag och har tidigare varit splittrad i frågan. Ordföranden, tillika Wartmart-vd:n, Doug McMillon säger att det nya ställningstagandet speglar organisationens tro att ett marknadsbaserat system för att minska utsläppen är av avgörande betydelse för att undvika de värsta effekterna av klimatförändringarna.
omni.se
© Ron Elkman/TT

16 Sep 15:31 Madonna om filmen: Vill skildra min otroliga resa

Världsstjärnan skriver manus till en film om henne själv.
DN Kultur - Agnes Laurell

16 Sep 00:00 Magdalena Andersson lyssnar för lite på rap

JONNA SIMA I gangsterrappen är Sverige fucked up
Aftonbladet

16 Sep 15:47 MP: Mer pengar till ensamstående föräldrar

Miljöpartiet vill satsa en miljard på sociala reformer för att bland annat minska barnfattigdomen, rapporterar SVT. De föreslår att man höjer underhållstödet till ensamstående föräldrar. – Barnfattigdomen är en skamfläck som vi måste fortsätta arbeta med varje dag, säger språkröret per Bolund. Partiet vill även satsa 250 miljoner kronor på sociala insatser i utsatta områden och 300 miljoner på att främja ett en god arbetsmiljö inom vården.
omni.se

16 Sep 06:43 Långa väntetider för test – risk för att smitta missas

Väntetiderna för att testa sig för coronaviruset i bland annat Skåne och Stockholmsregionen har ökat de senaste veckorna och på många håll i landet kan det dröja uppemot en vecka innan man får testa sig, skriver SvD. Det gör att många fall kan missas eftersom virusmängden ofta minskar efter de första dagarna. – Om du får en lindrig covid-19 med symtom som begränsar sig till en kort feberperiod eller ont i halsen och huvudvärk och så vidare men utan allvarliga besvär, då är du i princip av med ditt virus på en vecka, säger Ingvar Eliasson, verksamhetschef för klinisk mikrobiologi i Region Skåne, till tidningen. Enligt Karin Tegmark Wisell, avdelningschef på Folkhälsomyndigheten, är rekommendationen att man tar provet innan dag fyra eller fem.
omni.se

16 Sep 03:47 Ingen Emmy till nominerad svensk

Det blev ingen Emmy för svenske Patrik Thelander, som var en i en kvartett kameramän som nominerats för sina insatser i "Simma lugnt, Larry!" ("Curb your enthusiasm"). Patrik Thelander kommer från Klippan men har bott i Los Angeles sedan 1998. Han är en
HD Nöje - TT

16 Sep 07:28 Däckfirma brinner i Uppsala – stort pådrag

En däckfirma i Uppsala har totalförstörts i en brand. – Det finns misstankar om att branden ska ha varit anlagd, säger polisens presstalesperson Magnus Jansson Klarin.
SvD Sverige
 
Visa mer nyheter