4 May 12:00 Lägsta trycket på vården i väst sedan den 5 mars

Coronaläget i Västra Götaland fortsätter att ljusna och antalet inlagda covidpatienter på regionens sjukhus är det lägsta på två månader, rapporterar GP. På tisdagsmorgonen vårdades 284 covidpatienter på sjukhusen, vilket är den lägsta siffran sedan den 5 mars. Tidningen skriver att nedgången i antalet patienter nu hållit i sig i två veckor. Mathias Malm, bemanningsansvarig på Sahlgrenska, säger till magasinet Sahlgrenskaliv att trycket på vården ändå är högt. – Man får inte glömma att antalet inlagda just nu motsvarar nästan åtta vårdavdelningar, som ska drivas utöver sjukhusets ordinarie verksamhet, säger han.

4 May 05:00 Detta händer tisdag den 4 maj

DI Live - Nyhetsbyrån Direkt

4 May 12:49 Ingen bitter start på året för Campari

Spritkoncernen Campari, med varumärken som Aperol och Skyy vodka, slår förväntningarna på försäljningen under första kvartalet. Framför allt är det ökad efterfrågan i USA och i norra Europa som driver utvecklingen. Exempelvis ökade försäljningen av Wild
HD Ekonomi - TT

4 May 11:44 Bekräftat: EM-trupperna blir större än normalt

Varje land kommer att få ta ut 26 spelare i sina trupper till sommarens fotbolls-EM, i stället för normala 23. Det bekräftar det europeiska fotbollsförbundet Uefa. Förändringen görs på grund av pandemin och för att minska risken att ett lag drabbas av spelarbrist under turneringen. – Det kan ju bli sjukdomar och skador. Så det här är något som jag absolut förordar. Blir det så, tycker jag det är positivt sett till alla förutsättningarna, sa Janne Andersson tidigare i vår, enligt TT.
omni.se

4 May 23:30 Efter regnrusket – nästa vecka kan det bli närmare 20 grader och sol

SMHI: ”En ganska stabil prognos som pekar på att det ska bli varmare”.
Sydsvenskan Skåne - Oskar Ahlqvist

4 May 14:02 Huset på Spjutserödsvägen 20 i Perstorp sålt igen – andra gången på kort tid

Fastigheten på Spjutserödsvägen 20 i Perstorp har fått nya…
HD Lagfarter - HD:s lagfartsrobot

4 May 15:30 Ny ordförande ska få fart på Axis tillväxt efter pandemin

Lundbolagets försäljning bromsade in under fjolåret.
Sydsvenskan Näringsliv - Thomas Frostberg

4 May 18:12 Ramos tillbaka till returen: "Tror han spelar"

Här är Real Madrids glädjebesked. Mittbacksstjärnan och lagkaptenen Sergio Ramos är tillbaka till semifinalreturen i Champions League mot Chelsea. – Jag tror att han startar, säger Chelseatränaren Thomas Tuchel.
SvD Sport

4 May 18:12 Ramos tillbaka till returen: ”Tror han spelar”

Här är Real Madrids glädjebesked. Mittbacksstjärnan och lagkaptenen Sergio Ramos är tillbaka till semifinalreturen i Champions League mot Chelsea. – Jag tror att han startar, säger Chelseatränaren Thomas Tuchel. En mindre knäoperation, ett par andra ska
HD Sport - TT

4 May 19:06 C stödjer i stort regeringens migrationslag

Centerpartiets riksdagsgrupp har beslutat att till stora delar ställa sig bakom regeringens proposition om en ny migrationslagstiftning. Förslagen i propositionen bygger till största delen på det som Migrationskommittén kom med i september. "Regeringen
HD Sverige - TT

4 May 15:01 EU ger första tummen upp till insektsbaserad mat

Grodlår rullade i maskmjöl kan bli det nya svarta för gourmander i Europa. Det efter att EU för första gången gett grönt ljus till insektsbaserad mat, skriver Bloomberg. Torkade gula mjölmaskar kan nu säljas i EU:s alla 27 medlemsländer efter att blocket meddelat sitt beslut i frågan på måndagen. Enligt EU kan mjölet användas för att öka proteinet i bland annat kakor, pasta eller bakelser. ”Det är upp till konsumenterna att avgöra om de vill äta insekter eller inte. Användningen av insekter som en alternativ proteinkälla är inte ny”, skriver EU på sin hemsida.
omni.se

4 May 19:15 Cricketturnering i Indien ställs in: Värd 52 miljarder

Den lukrativa indiska cricketturneringen Indian Premier League, IPL, kommer att skjutas fram på obestämd tid efter att en andra våg av pandemin drabbat landet hårt. Det rapporterar flera medier. Beslutet kommer efter att flera spelare, trots att turneringen spelas utan publik, testats positivt för corona. Under höstens säsong flyttades IPL till Förenade Arabemiraten, något som sänkte ligans ekonomiska värde med 3,6 procent till runt 458 miljarder rupier – motsvarande 52 miljarder kronor – skriver Nikkei Asia.
omni.se
 
Visa mer nyheter