16 Sep 07:45 Ny staty av Melania i brons – träversionen brändes upp

En bronsstaty föreställande USA:s första dam Melania Trump har rests i närheten av hennes hemstad i Slovenien, skriver The Guardian. Statyn ersätter den tidigare i trä som brann ner i en attack för två månader sedan. Skaparna hoppas att den nya statyn ska vara svårare att förstöra.
© Lisa Mattisson

16 Sep 05:00 ”Sluta att använda fossila bränslen”

Ett ja till Preem vore ett svek mot Parisavtalet.
DN Insandare

16 Sep 17:41 Att vara viking – mer identitet än ursprung

Ny forskning ställer våra föreställningar om vikingarna på ända.
HD Sverige - TT

16 Sep 19:24 Nyqvist hade svårt att hänga med i åklagarens frågor

Daniel Nyqvist som är åtalad för dubbelmordet i Linköping började med att vittna om mordet på åttaåriga Mohamed Ammouri, under den andra rättegångsdagen rapporterar TT. Pojken var inte den första han stötte på, han sökte efter någon som var enklare att döda, exempelvis ett barn. – Jag var tvungen att få det gjort. När jag väl var i gång gick det som på automatik, sa han i tingsrätten, sittandes bakom en skärm. Därefter vittnade han om mordet på Anna-Lena Svensson, 56 år. Åklagaren fick upprepa frågorna flera gånger eftersom Nyqvist hade svårt att hänga med. Hans advokat är nöjd med sin klients prestation i rätten. – Det kunde inte bli bättre, det här var hans maxkapacitet, säger han till TT.
omni.se

16 Sep 17:06 Benjamin, 8, räddade familjen undan brand

▸ ”Hela huset hade kunnat brinna ner”
Aftonbladet

16 Sep 06:00 Norrlandslän klarar coronakrisen bäst

Coronakrisen slår olika hårt mot olika delar av landet – och skillnaderna är stora, visar en rapport från Nordea. Medan Stockholm och de övriga storstäderna drabbas hårt har flera Norrlandslän klarat sig betydligt bättre. Efter den tuffa våren återhämta
HD Ekonomi - TT

16 Sep 01:42 Skottlossning i Norrköping – en skadad

Polisen utreder en misstänkt skottlossning i Klockartorpet i Norrköping. Flera personer hörde smällar och larmade polisen strax efter 22.30 på tisdagskvällen. En skadad man i 25-årsåldern dök upp på sjukhuset och polisen tror att han har skjutits. – Vi
HD Sverige - TT

16 Sep 08:45 Trump om virushantering: Förstorade faktiskt upp det

Donald Trump förnekar i en intervju med ABC News att han bagatelliserade coronapandemin. – Jag förstorade faktiskt upp det, om man kollar på hur jag agerade, säger han och tillägger att han inte ville att folk skulle få panik. För en vecka sedan släppte den grävande journalisten Bob Woodward en inspelning där presidenten sa att han ville tona ner riskerna med viruset för att inte skapa panik.
omni.se

16 Sep 09:28 Sagnias nya personliga rekord – hoppade 6,92

Khaddi Sagnia slog sitt personliga rekord i Zagreb i dag, rapporterar SVT Sport. Hon har förbättrat sitt personbästa flera gånger under sommaren, men i dag kom hon nära sju meter i sitt sjätte och sista hopp. – Det känns så himla bra. Det är otroligt kul verkligen, säger hon. Sagnia är nu den tredje bästa svensken i längdhopp. Rekordet håller Erica Johansson på 6,99 från 2000.
omni.se

16 Sep 15:15 Stor förödelse efter bränderna i Oregon

▸ Över 40 000 har tvingats från sina hem
Aftonbladet
© Chandan Khanna(AFP

16 Sep 06:31 Sally minskar i styrka – men faran inte över

Stormen har orsakat rekordstora översvämningar längs USA:s sydkust.
DN Världen - TT

16 Sep 11:17 Nya ägare till 80-talshus i Ramlösa – 4 780 000 kronor blev priset

Nya ägare har köpt huset på adressen Lukas Gata 11 i Ramlösa…
HD Lagfarter - HD:s lagfartsrobot
 
Visa mer nyheter