4 May 10:03 Sveriges bästa fartåkare lägger av – som 25-åring

Sveriges bästa störtloppsåkare på damsidan, Lin Ivarsson, lägger skidorna på hyllan, bara 25 år gammal. På Instagram skriver hon att hon ska studera i Schweiz. ”Jag är stolt över vad jag åstadkommit och hoppas att jag inspirerat någon att följa min resa att fortsätta kämpa och att köra super-G och störtlopp”, skriver hon enligt SVT Sport. Ivarsson nådde som bäst en 21:a plats i världscupen. Den kom i super-G-loppet i Lake Louise 2019. I vinterns VM blev hon 29:a i störtloppet.

4 May 09:53 Störtloppsåkaren lägger av – 25 år gammal

Lin Ivarsson tävlade i VM i italienska Cortina d'Ampezzo så sent som i februari – men nu väljer störtloppsåkaren att sluta. "Jag gråter när jag skriver detta för att skidtävlingar har varit hela mitt liv", skriver hon i ett inlägg på Instagram. 25-åring
HD Sport - TT

4 May 16:00 Kävlinges otrygga platser ska kartläggas

Trafik, belysning, skadegörelse – digital trygghetsvandring fångar upp synpunkter.
Sydsvenskan Kävlinge - Emelie Malmros

4 May 19:19 Thunberg: Sverige har gett upp om 1,5-gradersmålet

Sverige verkar ha gett upp 1,5-gradersmålet när det gäller klimatet. Det sa klimataktivisten Greta Thunberg under en presskonferens efter att hon och andra medlemmar från Friday for future-rörelsen träffat statsminister Stefan Löfven, skriver TT. Thunberg sa att hon under mötet frågade Löfven när regeringen skulle gå ut med att man inte längre försöker nå målet, men att hon inte fick något riktigt svar. Under presskonferensen sa Thunberg också att de svenska utsläppen egentligen är betydligt högre än vad de officiella siffrorna visar eftersom dessa inte räknar in bland annat utsläppt som vår konsumtion genererar utomlands.
omni.se

4 May 05:23 Vårdpersonal riskerar att få kortare semester – igen

Sjukhuspersonal hade betydligt mindre semester under pandemiåret 2020, enligt en kartläggning som Ekot gjort av 26 akutsjukhus. Den visar att den så kallade semesterskulden, det vill säga det som arbetsgivarna är skyldiga sina anställda i betald semester, ökade med 30 procent. Sammanlagt uppgick den vid årsskiftet till 4,6 miljarder kronor. Enligt Vårdförbundets ordförande Sineva Ribeiro riskerar många vårdanställda att få minskad semester även i år. – Det här är jätteallvarligt för mig. Jag kan bli riktigt arg när jag tänker på att man faktiskt sliter ut mina kollegor i det här läget, säger hon.
omni.se

4 May 06:00 Harrys första framträdande sedan Philips begravning

Prins Harry har gjort sitt första offentliga framträdande sedan prins Philips begravning i mitten av april. Hertigen av Sussex deltog under insamlingsgalan Vax live i Kalifornien där han höll tal. – I kväll firar vi varenda en av er, frontlinjens alla vaccinerade som finns i publiken, och alla andra miljoner frontlinjehjältar runtom i världen, sa prinsen, rapporterar The sun.
Expressen Kungligt - Rosanna Berg

4 May 11:30 Sveriges insatser för judarna ändrade riktning

Ska vi skämmas eller vara stolta över Sveriges insatser för att hjälpa utsatta judar? På Forum för levande historia visas två intressanta utställningar som fördjupar bilden av hur vår hållning förändras under krigsåren.
SvD Kultur

4 May 21:00 När fler unga testar sig ökar fallen av covid

Stor del av den skånska smittökningen i gruppen under tjugo.
HD Skåne - Daniel Rydén

4 May 21:30 Black Ingvars basist Henrik Ohlin är död – bandet i sorg

Henrik Ohlin, basist i Göteborgsbandet Black Ingvars, har avlidit. ”Du lämnade oss alldeles för tidigt Henrik. Tack för alla fantastiska gig, musikaliska underverk och alla sena nätter”, skriver bandet på sin Facebooksida.
Expressen GT - Linnea Lundstrom

4 May 22:08 Stal bankkort och smycken av kvinna i 85-årsåldern

Blev uppringd av person som sa sig representera en bank.
Sydsvenskan Svedala - Oskar Ahlqvist

4 May 21:02 Meghan Markle debuterar som barnboksförfattare

Meghan Markle, hertiginna av Sussex, släpper barnboken ”The Bench” (Bänken), rapporterar flera medier. Handlingen är inspirerad av relationen mellan hennes make prins Harry och sonen Archie. Berättelsen bygger på en dikt som Meghan Markle skrev till sin make vid hans första fars dag. Hertiginnan kommer själv att läsa in ljudboksversionen.
omni.se

4 May 16:17 Skellefteå värvar från Bik Karlskoga – igen

22-årige backen Filip Roos är klar.
HD Sport - TT

4 May 18:34 Belgisk jordbrukare flyttade franska gränsen av misstag

En jordbrukare i södra Belgien råkade av misstag flytta en gränsmarkör drygt två meter in på franskt territorium, rapporterar franska tv-kanalen TF1. – Han gjorde Belgien större och Frankrike mindre, det är ingen bra idé, säger David Lavaux, borgmästare i Erquelinnes. Aurélie Welonek, borgmästare i den franska grannkommunen Bousignies-sur-Roc, skämtar och säger att hade det skett för 200 år sedan hade det blivit diplomatisk kris. Enligt flera medier flyttades stenen för att den stod på bondens traktorväg.
omni.se
 
Visa mer nyheter