16 Sep 08:25 SD vill införa en ny sorts poliser med kort utbildning

Sverigedemokraterna vill införa en ny sorts poliser med kortare utbildning för att öka antalet polismän i yttre tjänst, rapporterar SR Ekot. Polismännen skulle ha rätt att bära vapen och främst arbeta med ingripande- och ordningsinsatser. – Läget är akut. Sverige håller på att bli ett av Europas farligaste länder, säger partiets gruppledare Henrik Vinge till Ekot.

16 Sep 18:00 Slår tillbaka mot polisen: Skvaller och smutskastning

▸ Robert Halef dementerar kraftfullt ✓ Är ostraffad
Aftonbladet

16 Sep 13:18 Diplomaten som äntligen är hemma med familjen

Nu fyller Jan Eliasson 80 år.
HD Familj - Malin Eijde

16 Sep 08:18 Biden till latinogruppen: Trump angriper er värdighet

Demokraternas presidentkandidat Joe Biden uppvaktade i natt väljare med latinamerikansk bakgrund under sitt första kampanjbesök i Florida – och sa att president Donald Trump hade svikit dem med sin splittrade migrationspolitik och katastrofala hantering av coronapandemin. – Donald Trump har inte gjort annat än att angripa värdigheten för spansktalande familjer, sa han och framhöll separerandet av familjer och att oproportionerligt många spansktalande drabbats av coronapandemin. Biden, som försöker påverka opinionssiffrorna i latinogruppen, sa även att Trump inte har visat sig vara en ledare för alla amerikaner. Presidentkandidaten försöker motverka den desinformationskampanj mot honom där han utmålats som socialist.
omni.se

16 Sep 16:02 Man häktad för mordförsök efter skottlossning

Offret sköts genom inglasad altanruta – fick lindriga skador.
HD Laholm - Rickard Gustafsson

16 Sep 09:54 EU vill se skärpta klimatmål – stor utsläppsminskning

EU måste skärpa klimatmålen säger kommissionens ordförande Ursula von der Leyen i sitt första ”tal till unionen”, skriver Reuters. Enligt förslaget ska utsläppen minska med 55 procent i stället för 40 procent fram till 2030. – Jag förstår att det är för mycket för vissa och för lite för andra, men vår förhandsgranskning har visat att ekonomin och industrin kan och vill klara av det här, säger hon.
omni.se

16 Sep 13:50 EU-basen vill ha nya regler om asyl

Ursula von der Leyen lovar: ”Vi kommer att avskaffa Dublinreglerna”.
HD Världen - TT

16 Sep 17:53 Guide: Allt inför veckans golfmajor

Sent omsider väntar årets andra uppskjutna golfmajor. Tar sig någon spelare under par på tuffa Winged Foot? Är det i så fall Dustin Johnson som gör det? Eller kan någon av svenskarna överraska i US Open? Banan: Winged Foot är ett 6 800 meter långt par 7
HD Sport - TT
© Lisa Mattisson

16 Sep 14:46 SAS förhandlingar med piloterna har kört fast

Piloternas företrädare dementerar dock uppgifter om avbrutna förhandlingar.
DN Ekonomi - Andreas Lindberg

16 Sep 16:00 Utvecklare frustrerade över Apples korta förvarning

Flera kända utvecklare uttrycker frustration över Apples val att med bara en dags framförhållning börja rulla ut skarpa versioner av sina nya operativsystem till allmänheten. Det rapporterar sajten 9 to 5 Mac. Det var igår som Apple kom med beskedet att de skarpa versionerna av IOS 14, Tv OS 14, Watch OS 7 och Ipad OS skulle släppas redan idag. Utvecklarna brukar normalt sett få någon vecka på sig att förbereda och uppdatera sina appar. Steve Troughton-Smith, Benjamin Mayo och Federico Viticci är några av de utvecklarprofiler som luftat sitt missnöje med saken på Twitter, skriver 9 to 5 Mac.
omni.se

16 Sep 19:19 Fler stödsamtal till Kvinnojouren motsvaras inte av fler polisanmälningar

Polisen i Lund: Vi följer utvecklingen på det tekniska område.
Sydsvenskan Lund - Alf Sjögren

16 Sep 12:43 Norge: Därför har fler dött i Sverige

Norges smittskyddsdirektör Frode Forland ser flera förklaringar till Norges låga coronadödstal jämfört med Sverige. – Vi slog till hårt i mars och med bra tajmning, säger Forland i SVT:s Morgonstudion.
Expressen Coronaviruset - Thea M Norheim

16 Sep 12:35 Femte vargangreppet på kort tid i Skåne

Länsstyrelsen Skåne har efter ett femte vargangrepp på får beslutat att utöka skyddsjaktområdet för den varg som rör sig i norra Skåne. Skyddsjaktområdet utvidgas söderut och österut mot gränsen till Blekinge. – Vi uppmanar djurägare att om möjligt öka tillsynen på sina djur och se över stängslingen.
Expressen Kvällsposten - Redaktionen

16 Sep 12:25 De vill krossa alla fördomar med en bok

▸ Pratar öppet om problemen ✓ Slår hål på myter
Aftonbladet

16 Sep 11:02 David Dencik i ny dansk Netflix-serie

Skådespelaren David Dencik har en av rollerna i den kommande danska storsatsningen "The chestnut man", skriver Netflix i ett pressmeddelande. I övriga roller ses bland andra Danica Curcic ("Dimman", "Equinox ") och Mikkel Boe Følsgaard ("A royal affair"
HD Nöje - TT

16 Sep 15:17 Johansson: Inte allt som försvinner i förordningen

EU-kommissionens förslag om en ny Dublinförordning innebär inte att all lagstiftning försvinner. Det säger Ylva Johansson, EU:s inrikes- och asylkommissionär, till TT. Redan 2016 lade kommissionen ett förslag om en ny förordning som sedan dess tröskats mellan oeniga medlemsländer. Dagens besked från Ursula von der Leyen innebär att det dras tillbaka och ersätts med ett nytt. – Det är en tydlig signal eftersom det gamla förslaget om Dublin är ett av dem där det har varit mest låsningar, säger Johansson till nyhetsbyrån.
omni.se
 
Visa mer nyheter