16 Sep 09:40 USA-myndighet påstås överväga stämning av Facebook

Den amerikanska konkurrensmyndigheten FTC förebereder en eventuell stämning av Facebook. Det uppger en källa med insyn i saken, hävdar Bloomberg. Stämningen ska enligt uppgifterna vara följden av en närmare granskning av Facebook som FTC bedrivit under ett års tid, men något slutgiltigt beslut kring stämningen har ännu inte tagits, hävdar källan. Granskningen inleddes i juni 2019 och man har bland annat tittat på huruvida Facebooks uppköp av Instagram och Whatsapp bryter mot konkurrenslagstiftningen i USA. Varken FTC eller Facebook har kommenterat uppgifterna.

16 Sep 08:29 Kändisar uppmanar till bojkott av Facebook

Flera kändisar uppmanar till bojkott av Facebook för att stoppa spridning av desinformation och hat, rapporterar The Guardian. Under dagen kommer bland annat Kim Kardashian, Katy Perry och Kerry Washington frysa sina sociala medier-konton i protest. De kräver att Facebook, som även äger Instagram, ska ha fler åtgärder för att stoppa hat och falsk information. Facebook har tidigare sagt att de ska ta bort alla politiska annonser en vecka före presidentvalet i november.
omni.se

16 Sep 17:26 Folkfesten ställs in på grund av corona

Laholms Pullingfestival blir inte av: "Siktar på nästa år"
HD Laholm - Johan Wilmarstrand Jönsson

16 Sep 12:38 EU-chefen: Europa måste göra sitt i flyktingfrågan

EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyen uppmanade i sitt tal till unionen Europa att arbeta tillsammans när det gäller migrationen, skriver AFP. Detta efter tusentals personer blivit hemlösa efter en brand på Greklands flyktingläger Moria. – Jag förväntar mig att alla medlemsländer tar ansvar. Migration är en europeisk utmaning och hela Europa måste göra sin del, säger hon. Det var i förra veckan som flyktinglägret totalförstördes i branden.
omni.se

16 Sep 16:49 Omvärlden måste reagera på Kinas behandling av den mongoliska minoriteten

Inför höstterminen försvann det mongoliska språket bort från skolundervisningen.
HD Kultur - Per Bergström

16 Sep 17:54 Dokument: Testpersonen blev inte sjuk av vaccinet

Nervinflammationen som drabbade en av Astra Zenecas testpersoner var troligen inte kopplad till coronavaccinet. Det framkommer i dokument som skickats ut till deltagare i vaccinstudien, enligt Bloomberg. Läkemedelsbolaget valde att pausa studien efter att sjukdomsfallet upptäcktes.
Expressen Nyheter - Sofia Clason

16 Sep 11:52 Unikt åtal för rekrytering till gäng

En 27-årig man i södra Stockholm åtalas för människohandel sedan han värvat två 17-åriga pojkar till ett kriminellt nätverk. Pojkarna misshandlades och ska ha tvingats att sälja droger. – Människohandel genom att rekrytera in ungdomar i gängmiljön har inte prövats tidigare. Det är ett unikt åtal, säger kammaråklagare Paulina Brandberg.
SvD Sverige

16 Sep 16:48 Tyska poliser stängs av – delade bilder på Hitler

Tysk polis har slagit till mot kollegor inom kåren som misstänks för att ha delat högerextrem och nazistisk propaganda online. Totalt 29 poliser riskerar nu olika följder av disciplinära påföljder, enligt myndigheterna i delstaten Nordrhein-Westfalen. De anklagas bland annat för att ha delat bilder på Adolf Hitler och gaskammare i chattgrupper. Delstatens inrikesminister Herbert Reul kallar det inträffade för en skam för polisen, rapporterar regionaltidningen Rheinische Post. – Högerextrema och nynazister har inget inom polisen i NRW (Nordrhein-Westfalen) att göra.
omni.se

16 Sep 12:12 Kristian II:s väg delvis stängd i en månad

Både brounderhåll och lagning av asfaltsprickor ska utföras.
HD Ängelholm - Ann Sahlén-Thelandersson

16 Sep 13:51 Little Nas X ger ut barnbok

Lil Nas X tar nästa steg i karriären. Efter succén med "Old town road" debuterar han som barnboksförfattare. Enligt Mashable kommer barnboken "C is for country" i början av januari nästa år. Det är en alfabetsbok riktad till barn i 3-7-årsåldern, med ar
HD Nöje - TT

16 Sep 10:52 Amirs mål: Göra stan helt skräpfri

▸ Startade nytt projekt ✓ ”Mitt sätt att bidra”
Aftonbladet

16 Sep 14:21 Kriminologen: Lås in de 17-åriga mördarna länge

Kriminologen Jerzy Sarnecki har kritiserats för att ensidigt fokusera på fattigdom och socioekonomiska faktorer som förklaring till att någon begår brott. Men i en artikel i Kvartal slår professorn nu fast att det utöver breda insatser krävs resoluta åtgärder som långa fängelsestraff och avskaffad ungdomsrabatt i kampen mot gängkriminaliteten. Han medger för Expressen att han nu ”sticker ut hakan”. – En 17-åring som har begått ett gängmord kan inte låsas in i tre år. En 17-åring som deltagit i ett planerat mord måste låsas in på tio år. Då får man i dessa mycket speciella fall offra ungdomsrabatten, tycker jag, säger han.
Expressen Nyheter - Joakim Magna

16 Sep 05:58 Avvaktande Asienhandel inför Fed-besked

Rörelserna var små och utvecklingen blandad på de ledande Asienbörserna under onsdagen. Aktiespekulanterna inväntar beslut från USA:s centralbank Federal Reserve om de amerikanska räntorna som kommer i kväll. I Tokyo stängde Nikkei 225-index upp 0,1 pro
HD Ekonomi - TT
 
Visa mer nyheter