16 Sep 09:01 H&M och SHB drar upp börsen mot nya rekordnivåer

I väntan på Federal Reserves räntebesked senare i kväll fortsätter Stockholmsbörsen att stiga. Efter 20 minuters handel står de ledande indexen som följer: • OMXSPI: +0,9 procent • OMXS30: +0,8 procent Handelsbanken, som var en av de stora förlorarna på börsen i går, meddelade på morgonen att banken halverar antalet kontor och cirka 1 000 anställda kommer att få gå. Aktien lyfter över 3 procent efter beskedet. Alfa Lavals nuvarande vd Tom Erixon föreslås som ny ordförande för ÅF Pöyry, enligt ett pressmeddelande. Aktien stiger nära 0,5 procent. Gårdagens stora vinnare H&M, som kom med en omvänd vinstvarning, får flera höjda rekommendationer i dag. Bland annat höjer Nordea klädjätten till köp från tidigare behåll. H&M fortsätter att agera draglok och klättrar över 4 procent. Även Telia har fått en höjd rekommendation. SEB höjer telekomjätten till köp från behåll och höjer riktkursen från 41 till 37 kronor, skriver Direkt. Aktien stiger över 1 procent. Better Collectives grundare, storägare och vd Jesper Søgaard har tillsammans med den operativa chefen Christian Kirk Rasmussen och finanschef Flemming Pedersen sålt 3,1 miljoner aktier. De fick in 406 miljoner kronor brutto. Aktien rasar över 11 procent. Embracer klättrar över 3 procent efter att gamingbolaget ingått avtal om förvärv av VR-bolaget Vertigo Games. Den initiala köpeskillingen uppgår till 50 miljoner euro, där 40 miljoner euro betalas kontant och 10 miljoner euro betalas genom nyemitterade B-aktier. New York-börserna i går S&P 500: +0,5% Nasdaq: +1,2% Dow Jones: +/-0%

16 Sep 09:09 Börsen rusar mot nya rekord

Uppgången tilltar på Stockholmsbörsen med H&M och bankerna i front. Nu återstår bara en procent till nytt rekord. Stockholmsbörsens lyft fortsatte under förmiddagshandeln. Det breda OMXS-indexet är upp nästan en procent. Ytterligare en procent och det g
HD Ekonomi - TT

16 Sep 04:00 Covid-19 raserar Afrikas ekonomier

▸ Ban Ki-moon & Peter Eriksson: Värre än viruset ✓ 150 miljoner människor i riskzonen
Aftonbladet

16 Sep 17:11 Polis och militär anklagas för slapphet mot extremism

Tillslaget mot tyska poliser som misstänks ha delat bilder på Adolf Hitler är inte första gången som landet skakas av en skandal med koppling till högerextremism inom landets polis och försvarsmakt. Polisen och militären har anklagats för slapphänthet mot extremism inom sina led, rapporterar BBC. Så sent som i somras greps en före detta polis som misstänks ha skickat hotfulla brev till kända tyskar med invandrarbakgrund. I somras beslutades också att specialstyrkan KSK inom försvaret delvis skulle upplösas. Detta efter växande kritik mot att högerextremism spreds inom styrkans led. Nyligen rapporterade der Spiegel att den militära underrättelsetjänsten utreder över 700 misstänkta fall av högerextremism inom försvarsmakten.
omni.se

16 Sep 19:43 Lego vill fasa ut plast mot miljövänliga bitar

Leksaksjätten Lego planerar att investera motsvarande 3,5 miljarder kronor de närmaste tre år för att accelerera sitt arbete inom hållbarhetsområdet, rapporterar flera medier. Bolaget vill bland annat fasa ut sina engångsplastförpackningar och utveckla mer miljövänliga legobitar från sockerrör. Det danska företaget kommer även att se över sin energiintensiva tillverkning för att bli koldioxidneutrala till 2022. Detta ska bland annat ske genom att installera solpaneler och minska vattenförbrukningen.
omni.se

16 Sep 07:07 Yoshihide Suga vald till ny premiärminister i Japan

Japans parlament har valt Yoshihide Suga till ny premiärminister, skriver AFP. 71-åringen väntas hålla sig nära den politik som hans företrädare Shinzo Abe arbetat för under sin rekordlånga tid vid makten. Det blev en lätt vinst för Yoshihide Suga som fick 314 röster av 462. Han bugade djupt när politikerna applåderade efter tillkännagivandet, men han gav inte några kommentarer. Han förväntas meddela sin regering under dagen.
omni.se

16 Sep 16:18 Volocopter börjar ta emot bokningar

Den tyska startupen Volocopter – som har tagit fram en så kallad VTOL-farkost (Vertical Take Off and Landing) – förväntas bli en av de första aktörer som kommer att tillhandahålla elektriska taxiflyg i storstäder. Och nu har Volocopter börjat ta emot bokningar av de första resorna med företagets farkost. Volocopter avslöjar inte var i världen de första turerna med passagerare kommer att gå och inte heller när den som förbokar kan förvänta sig att få åka. Men man tror att det handlar om ”två till tre år” och med stor sannolikhet lär de första turerna med passagerare ske i någon av de städer där man tidigare testat sin farkost. Det handlar därmed förmodligen om Singapore, Helsingfors, Dubai eller hemstaden Bruchsal i Tyskland, skriver The Verge.
omni.se

16 Sep 05:29 Sally minskar i styrka men faran inte över

Sally har nedgraderats från orkan till tropisk storm. Men faran är inte över – och under sin framfart på USA:s södra kust har ovädret orsakat vad som beskrivs som rekordstora översvämningar.
SvD Världen

16 Sep 08:25 SD vill införa en ny sorts poliser med kort utbildning

Sverigedemokraterna vill införa en ny sorts poliser med kortare utbildning för att öka antalet polismän i yttre tjänst, rapporterar SR Ekot. Polismännen skulle ha rätt att bära vapen och främst arbeta med ingripande- och ordningsinsatser. – Läget är akut. Sverige håller på att bli ett av Europas farligaste länder, säger partiets gruppledare Henrik Vinge till Ekot.
omni.se

16 Sep 19:37 100-årig man lurad på tusentals kronor

En 100-årig man fick ett märkligt samtal under onsdagseftermiddagen. En okänd man ringde upp och uppgav sig för att vara en bankman och behövde hämta 100-åringens bankkort. – Det är ett fruktansvärt sätt att bete sig, säger Peter Adlersson, polisens presstalesperson i region Väst.
Expressen GT - Viktor Nordblad

16 Sep 10:20 Ingen kommer sägas upp från Karolinska

DEBATT Svenonius: Styrkebesked för Stockholms vård
Aftonbladet
© Chandan Khanna(AFP

16 Sep 06:31 Sally minskar i styrka – men faran inte över

Stormen har orsakat rekordstora översvämningar längs USA:s sydkust.
DN Världen - TT
 
Visa mer nyheter