16 Sep 09:07 Livstidsdom för mordet på Wilma prövas i hovrätten

I dag börjar hovrättens rättegång mot mördade Wilma Anderssons 23-årige pojkvän Tishko Ahmed, som överklagat Uddevalla tingsrätts livstidsdom. Hans advokat Beatrice Rämsell säger till TT att dödsorsaken är okänd och att tidpunkten för Wilmas död kan ifrågasättas. – Hovrätten bör tänka på om åklagarens förklaring av hur det här har gått till verkligen håller ihop, säger hon.

16 Sep 05:45 Morddömd pojkvän vill frias av hovrätten

17-åriga Wilmas död i Uddevalla ska på nytt granskas i domstol. Idag börjar hovrättens rättegång mot den 23-årige pojkvännen, som i tingsrätten fick livstids fängelse för mord. Mannens advokat vill att hovrätten ska värdera indicierna i målet annorlunda.
SvD Sverige
© Privat, Jonas Lindstedt

16 Sep 07:39 Morddömd hävdar sin oskuld – fallet prövas i hovrätten

23-årige ex-pojkvännen dömdes i tingsrätten för mordet på Wilma Andersson.
DN Sverige - Carl Cato

16 Sep 05:45 Morddömd pojkvän vill frias av hovrätten

Dömdes i tingsrätten till livstids fängelse.
HD Sverige - TT

16 Sep 06:46 Postbud rånad på flera paket i natt

Under natten mot onsdagen blev ett postbud rånat under knivhot på flera paket i Majorna. – Det är tre paket, men jag vet inte vad som var i dem, säger Christer Fuxborg, presstalesperson vid polisen i region Väst. Polisen sökte i området men hittade inte gärningsmannen som är på fri fot.
Expressen GT - Linda Bergh

16 Sep 09:39 Nya misstänkta för mord i Huskvarna

Ytterligare två personer misstänks ha varit inblandade i mordet på en 17-årig pojke i Huskvarna i augusti, uppger åklagaren Adam Rullman för lokala medier. Enligt P4 Jönköping har en man i 20-årsåldern anhållits, misstänkt för mord. Dessutom är ytterlig
HD Sverige - TT

16 Sep 11:59 Häktad för fem år gammal våldtäkt

En 34-årig man i Malmö har häktats misstänkt för en våldtäkt 2015, sedan en film från händelsen hittats. Mannens flickvän ska ha hållits inlåst och blivit våldtagen i hans lägenhet, något hon polisanmälde tre år senare. Nyligen polisanmälde hon honom på
HD Skåne - TT

16 Sep 18:18 17-åring åtalas för inbrott på Bjäre Maskin

Greps med stulna sågar för drygt 150 000 kronor.
HD Båstad - Robert Dujmovic

16 Sep 16:00 Liten mus gör stor skillnad för de minsta på sjukhusen

Små krabater sprider sig över landet från boet i Gantofta.
HD Helsingborg - Tomas Nilsson, Britt-Mari Olsson

16 Sep 00:24 ”Dödshot från hela världen i mobilen”

▸ Pekas ut av Neymar – försvaras av klubben
Aftonbladet

16 Sep 06:08 Lång väntan för test – risk att missa positiva fall

På flera håll i landet får allmänheten vänta i uppemot en vecka på att testa sig för covid-19, vilket kan göra att många fall missas. – Du är i princip av med viruset på en vecka, säger Ingvar Eliasson på Region Skåne.
SvD Sverige

16 Sep 12:06 Breivik vill släppas i förtid

Den terrordömde norske massmördaren Anders Behring Breivik vill bli villkorligt frigiven, rapporterar VG. – Jag har på hans vägnar skickat in en begäran om villkorlig frigivelse, säger Breiviks advokat Øystein Storrvik till tidningen. Breivik, som numer
HD Världen - TT

16 Sep 11:26 Utpekad ledare åtalas för människohandel i jättehärva

Gänget i Vårby i söder om Stockholm misstänks ha stått för en omfattande knarkhandel i allmänna utrymmen. Nu åtalas totalt 23 personer för narkotikabrott efter att polisen i februari slagit till mot flera adresser i en samordnad gryningsräd och bland annat beslagtagit sju kilo cannabis, rapporterar Expressen. En av de åtalade, en 27-årig man, pekas ut som ledare. Han åtalas även för människohandel, misstänkt för att ha rekryterat två 17-åringar som springpojkar. – Vi menar att rekrytering av ungdomar in i farliga gängmiljöer omfattas av människohandelsbrott. Det har dock inte prövats förut, säger åklagare Paulina Brandberg.
omni.se

16 Sep 07:14 Ville avslöja dubbelmordet: Fängelset bättre än gatan

– Jag var tvungen att döda människor, säger Daniel Nyqvist, som erkänt dubbelmordet på Mohamad Ammouri, 8, och Anna-Lena Svenson, 56. Rättegångens andra dag inleddes med att Daniel Nyqvist förhördes om dagen då två personer miste livet i Linköping för 16 år sedan. – När jag vaknade visste jag att det var dags, säger han under förhöret.
Expressen Nyheter - Ebba Kulneff

16 Sep 18:59 Unik livsstil förklarar kedjeflytt

Tornseglaren är i ständig rörelse i luften tio månader om året. Det kan förklara fågelns ovanliga flyttmönster – tornseglaren är en kedjeflyttare. Forskare har försett 102 tornseglare från olika delar av Europa med apparatur som gjort det möjligt att av
HD Sverige - TT
 
Visa mer nyheter