16 Sep 19:13 Reseförbud kan sätta stopp för tävling i Sverige

Inreseförbudet för icke nödvändiga resor till Sverige från flera länder innebär problem för arrangörerna av världscupen i skidskytte i Östersund. Nu hoppas de på ett undantag, annars står hela tävlingen på spel, rapporterar TT. – Vi måste få ett undantag från inreseförbudet för de internationella deltagare som har här att göra i sin profession: aktiva, ledare, kanske något tv-team, de som sätter upp tidtagning, antidopningsgänget, säger Patrik Jemteborn, chef för världscupen i Östersund, till TT. Internationella förbundet IBU planerar att reducera antalet arrangörer som en följd av pandemin.

16 Sep 11:00 Felix Burestedt stoppas – inget ligaspel i Sverige

Ängelholmaren om ändrade planerna och höstsäsongen.
HD Sport - Sebastian Rönström

16 Sep 20:18 Halef kan ha utsatts för polisövergrepp

LENA MELLIN Kommer få leva med det länge
Aftonbladet

16 Sep 16:04 Springer EU-utvecklingen ifrån Sverige?

PODD | 16 september. I dagens avsnitt av Ledarredaktionen diskuteras EU:s framtid. Lyssna direkt här.
SvD Ledare

16 Sep 05:28 Kyltorn släppte ut farlig legionellabakterie

Alldeles för höga halter av legionellabakterier har uppmätts i kylvatten hos Falu Energi och Vatten och har släppts ut i luften, rapporterar Dala-Demokraten. De skyhöga värdena uppmättes förra onsdagen, den 9 september, i det kommunala företagets kyltor
HD Sverige - TT

16 Sep 10:05 Rapstjärnans plastkrona såld för miljoner

En kungakrona av plast har sålts för motsvarande 5,2 miljoner kronor vid en auktion i New York, skriver NME. Orsaken till den rejäla prislappen är att kronan bars av rapparen Notorious BIG på en ikonisk bild från 1997. Fotografiet togs av Barron Claibor
HD Nöje - TT

16 Sep 19:18 Bilderna visar: Röken sveper in över Sverige

Våldsamma skogsbränder härjar i västra USA. Nu visar EU:s satellitbilder att brandröken kan dra in över Sverige till helgen. Enligt forskare vid CAMS har tjock rök upptäckts över 8 000 kilometer från brandområdena.
Expressen Klimat - Sofia Clason

16 Sep 12:43 Norge: Därför har fler dött i Sverige

Norges smittskyddsdirektör Frode Forland ser flera förklaringar till Norges låga coronadödstal jämfört med Sverige. – Vi slog till hårt i mars och med bra tajmning, säger Forland i SVT:s Morgonstudion.
Expressen Coronaviruset - Thea M Norheim

16 Sep 15:17 Tidigare friidrottstopp döms till två års fängelse

Den tidigare ordföranden i internationella friidrottsförbundet, Lamine Diack, döms av fransk domstol till två års fängelse efter en korruptionsskandal, rapporterar TT. Han anklagas för att ha tagit emot mutor för att dölja ryska friidrottares dopning, bland annat under OS i London 2012. Lamine Diacks försvar skyller på sonen Papa Massata Diack, som också står åtalad. Enligt åklagarna tog Diack sammanlagt emot runt 36 miljoner kronor i mutor.
omni.se

16 Sep 11:52 Unikt åtal för rekrytering till gäng

En 27-årig man i södra Stockholm åtalas för människohandel sedan han värvat två 17-åriga pojkar till ett kriminellt nätverk. Pojkarna misshandlades och ska ha tvingats att sälja droger. – Människohandel genom att rekrytera in ungdomar i gängmiljön har inte prövats tidigare. Det är ett unikt åtal, säger kammaråklagare Paulina Brandberg.
SvD Sverige

16 Sep 07:30 Nya fynd kan avslöja varför Estonia sjönk

▸ Dokumentärfilmare bröt mot gravfriden – gjorde fynd ✓ Regissören: Vill ge flera svar
Aftonbladet

16 Sep 06:10 Rekordmånga unga söker hjälp för skulder

Aldrig förr har så många unga ansökt om skuldsanering hos Kronofogden. Myndighetens enhetschef Per-Olof Lindh oroas av utvecklingen. – Många unga riskerar att bli långvariga kunder hos Kronofogden, säger han. Under första halvan av 2020 ansökte drygt 15
HD Ekonomi - TT
 
Visa mer nyheter