16 Sep 07:52 Försvunnen flicka hittad av militär: ”Verkar oskadd”

Den tolvåriga flicka som försvann under en hundpromenad i Falun i går kväll har hittats vid ett elljusspår, skriver polisen på sin webbplats. – Vad vi vet verkar hon oskadd, säger Kenneth Johannesson, presstalesperson vid polisen i region Bergslagen, till Aftonbladet. Enligt uppgifter till Dalarnas Tidningar hade flickan gått vilse och anträffades en mil från stadsdelen Hosjö där hon försvann. Till Expressen säger Kenneth Johannesson att flickan hittades av militär som kopplats in i sökandet.

16 Sep 03:42 12-årig flicka hittad av militär efter insats

På tisdagskvällen gick en 12-årig flicka ut med hunden i Falun – och syntes inte till på hela natten. Efter en stor insats hittades flickan på onsdagsmorgonen av sin pappa.
Expressen Nyheter - Johan Bratell

16 Sep 03:29 Försvunnen tolvåring hittad vid elljusspår

En tolvårig flicka som försvann i Falun i tisdags kväll har hittats. Flickan lämnade hemmet för att gå ut med hunden vid 18-tiden på tisdagen men kom inte tillbaka. En stor polisinsats inleddes. Polisen klassade insatsen som statlig räddningstjänst, vil
HD Sverige - TT

16 Sep 15:30 ”Kraven på likriktning liknar kättarjakt”

KULTURDEBATT | Har man avvikande åsikter blir man stämplad som kättare, enligt Jacob Rudenstrand. Han skriver att likriktningen i samhällsdebatten har med svenskarnas syn på religionsfrihet att göra.
SvD Kultur

16 Sep 20:08 Rekordsperma hittad – 100 miljoner år gammal

Världens äldsta sperma har hittats i en bit bärnsten i Myanmar. Förutom att sädescellerna är 100 miljoner år gamla – nytt rekord – har de också en del andra egenskaper som förbryllar forskarna. Inuti en bit bärnsten i Myanmar har ett internationellt for
HD Världen - TT

16 Sep 18:47 Världscupen i Östersund i fara: ”Jäkligt bråttom”

Internationella skidskytteförbundet (IBU) vill minska antalet världscuparrangörer fram till årsskiftet. För Östersund krävs nu ett snabbt svar från regeringen angående ett undantag från inreseförbudet. – Det är jäkligt bråttom. Vi står och faller med det här, säger Patrik Jemteborn, chef för världscupen i Östersund.
SvD Sport

16 Sep 08:24 Fjolårsvinnaren hoppar av Tour de France

Fjolårsvinnaren i Tour de France, colombianen Egan Bernal, hoppar av inför onsdagens 17:e etapp. "Det var förstås inte så här jag ville att mitt Tour de France skulle sluta, men jag håller med om att det är det bästa för mig under de rådande omständighe
HD Sport - TT

16 Sep 05:59 Tolvårig flicka försvunnen i Falun – stor sökinsats

En stor sökinsats pågår efter en tolvårig flicka som försvann i Falun vid 18-tiden på tisdagskvällen, skriver flera medier. Flickan var ute på en hundpromenad och var vid försvinnandet klädd i svart jacka, svarta byxor och blå träningsskor. Sedan i natt klassar polisen sökinsatsen som så kallad statlig räddningstjänst, vilket innebär att de kan använda fler samhällsresurser. Under morgonen planerar polisen att koppla in militären, skriver Aftonbladet. – Vi söker i närområdet runt bostaden och i skogspartier som finns i området, säger Jens auf der Heide, vakthavande befäl vid polisen i Bergslagen, till TT på onsdagsmorgonen.
omni.se

16 Sep 06:33 Kvinnojouren tar hjälp av tidigare polis: ”Det digitala våldet är ständigt närvarande”

Internetförföljelse drabbar hårt – kvinnojouren i Lund anlitar tidigare polis.
Sydsvenskan Lund - Alf Sjögren

16 Sep 14:36 Person fick träd över sig – förd till sjukhus

En person har fått ett träd över sig i Arvika. Personen satt fastklämd under trädet och har förts till sjukhus med ambulans. – Exakt hur trädet landat och hur personen satt fast vet jag inte, säger Karolina Wrede, teamledare på SOS Alarm som svarar för räddningsregion Bergslagen.
Expressen GT - Viktor Nordblad

16 Sep 11:44 Förslag i sista stund: Tiktok baseras i USA

Succéappen Tiktok ska ha sitt huvudkontor i USA. Det är Bytedances senaste förslag för att undvika att Donald Trump gör verklighet av hotet att förbjuda den kinesiska videoappen i USA på söndag.
SvD Näringsliv

16 Sep 13:32 Fotbollens coronanota: 122 miljarder

Coronapandemin kostar klubbfotbollen motsvarande 122 miljarder kronor i år, har Internationella fotbollsförbundet (Fifa) räknat ut. – Fotbollen har drabbats hårt, säger Olli Rehn.
SvD Sport

16 Sep 13:32 Fotbollens coronanota: 122 miljarder

"Fotbollen har drabbats hårt", säger Olli Rehn.
HD Sport - TT

16 Sep 10:36 Metallica-konst flyttad efter hot om sabotage

Ett konstverk som uppförts vid minnesplatsen för Metallicas döde basist Cliff Burton i småländska Dörarp har forslats bort, rapporterar Smålandsposten. Verket, som bland annat bestod av en skulpterad överkropp, lila blommor och en textilflagga, sattes u
Sydsvenskan Nöje - TT
 
Visa mer nyheter