4 May 12:41 Lag mot ”fejknyheter” i Hongkong hotar pressen

Hongkong håller på att ta fram en lag mot ”fejknyheter” för att stoppa ”desinformation, hat och lögner”, säger ledaren Carrie Lam enligt Reuters. Beskedet kommer samtidigt som farhågorna växer kring yttrande- och pressfriheten i Hongkong. Keith Richburg, ordförande för journalistorganisationen FCC i Hongkong, säger till Ekot att en sådan lag i praktiken skulle kunna användas mot journalistik som makten ogillar.

4 May 17:17 Man som anhölls efter påkörning har släppts

En man som greps och anhölls efter en trafikolycka utanför Jönköping i söndags har nu släppts av åklagaren, rapporterar lokala medier. Mannen, som är i 55-årsåldern, misstänks ha kört på en person som hittades med allvarliga skador på en mindre väg. Bil
HD Sverige - TT

4 May 08:52 Delstater i USA slopar restriktioner

Fullsatta restauranger och inga krav på munskydd eller avståndstagande. Floridas guvernör har lyft i princip alla virusrestriktioner i ett slag. Flera andra delstater, inklusive New York, snabbar på med återöppningen. - Rätt sak att göra, konstaterade F
HD Världen - TT

4 May 18:56 Lagen kritiseras: Hbtq-personer riskerar fängelse

Ugandas nya sexbrottslagstiftning har mött både ris och ros. Å ena sidan pekas den ut som ett steg i rätt riktning för att skydda kvinnor och barn från sexhandel och sexuella övergrepp, men får samtidigt kritik för att vara hbtq-fientlig, rapporterar BBC. Under klausulen ”Onaturliga sexuella brott” kan man läsa att en person som har sex med en annan person ”mot naturens ordning” begår ett brott och riskerar ett fängelsestraff på tio år vid fällande dom. Människorättsforumet HRAPF skriver på Twitter att lagen kan leda till ytterligare kränkningar av hbtq-personers rättigheter. Lagen har inte heller definierat vad sexuellt samtycke innebär eftersom parlamentsledamöterna inte lyckats komma överens om detta.
omni.se

4 May 20:28 Fas 4 påbörjas ”mycket snart” i Stockholm

Nästa steg i vaccineringen, fas 4, kommer att påbörjas ”mycket snart” i Stockholm. ”Det finns ännu inte beslutat, men det är mycket snart”, säger Johan Bratt, tillförordnad sjukvårdsdirektör i Region Stockholm.
SvD Sverige

4 May 19:17 Populärt utflyktsmål i Helsingör hotas av stängning

"Vi gör allt vi kan för att förklara för politikerna att det är en allvarlig kris".
HD Danmark - Lennart Kolmodin

4 May 13:17 Malmö symfoniorkester slopar konsertpausen

Konserterna blir en koncentrerad timme för att bli mer smittsäkra.
Sydsvenskan Dygnet Runt - Jonas Gillberg

4 May 20:28 ”Vi befinner oss i total förnekelse”

Statsminister Stefan Löfven är för närvarande en del av problemet – men skulle kunna bli en viktig del av lösningen av den globala klimatkrisen. Det säger miljöaktivisten Greta Thunberg efter tisdagens möte med statsministern.
SvD Sverige

4 May 11:11 15-årig pojke frias i dom om dödsmisshandel

En nu 15-årig pojke som anklagats för dråp efter en 17-årings död i Huskvarna förra sommaren frias av Göta hovrätt. Pojkens knivhugg orsakade visserligen dödsfallet, men han var så rädd att hovrätten anser våldet vara ursäktat.
SvD Sverige

4 May 11:20 En till sjukhus efter singelolycka på Inre ringvägen

En bilist körde in i mitträcket på Inre ringvägen i höjd med Västkustvägen på tisdagsmorgonen.
Sydsvenskan Trafik - Julius Viktorsson

4 May 04:42 Kort semester för vårdpersonal under pandemin

Sjukhuspersonal hade betydligt mindre semester förra året jämfört med året innan, visar en kartläggning som Sveriges Radio Ekot har gjort av 26 akutsjukhus. Kartläggningen visar att vårdpersonalen tog ut färre semesterdagar och att arbetsgivarnas så kal
HD Sverige - TT

4 May 15:53 Moderaterna: Någon måste ta ansvar för Pisaskandalen

Regeringens hantering av Pisaundersökningen är en skandal och någon måste nu ta ansvar. Det skriver Moderaternas partledare Ulf Kristersson och den utbildningspolitiska talespersonen Kristina Axén Olin i en debattartikel i Aftonbladet. De skriver att Moderaterna redan tidigt påpekade att något inte stod rätt till med de höga exkluderingstalen, men att utbildningsminister Anna Ekström konsekvent förnekat detta. Istället har Ekström lyft fram undersökningen som en framgång. ”Ekström har antingen farit med osanning eller inte sett till att hon som ansvarig minister hållits informerad om vad som händer”, skriver de och kräver att alla kort nu läggs på bordet.
omni.se

4 May 10:40 Covidpatienter i London på lägsta nivån på sju månader

Antalet bekräftade fall av covid-19 i London har minskat med mer än 98 procent i jämförelse med när den andra vågen var som svårast. Det skriver Evening Standard med hänvisning till de senaste siffrorna från brittiska myndigheter. Enligt tidningen visar statistiken också att antalet patienter som vårdas på sjukhus i London nu är på de lägsta nivåerna på sju månader.
omni.se

4 May 12:41 Klart för ny superanläggning för frukt och grönt

Helsingborgsföretaget flyttar all verksamhet till Långeberga.
HD Helsingborg - Katarina Melvinger
 
Visa mer nyheter