16 Sep 09:18 Nyqvist: När jag vaknade visste jag att det var dags

Misstänkte Daniel Nyqvist hörs i dag i rätten om dubbelmordet i Linköping 2004. Åklagare Britt-Louise Viklund frågar bland annat när tanken att angripa någon dök upp: – När jag vaknade visste jag att det var dags, säger Nyqvist enligt Expressen. Han säger vidare att han kände sig tvungen att döda människor ”för att få min sinnesro, för att få bort tankarna, för att kunna sova”. Inför dagens förhandling begärde Daniel Nyqvist att bli placerad bakom skärmar, rapporterar flera medier. Rätten har godkänt begäran, vilket betyder att Nyqvist skärmas av och att åhörarna i salen i stället kan se honom på en tv-skärm.

16 Sep 19:24 Nyqvist hade svårt att hänga med i åklagarens frågor

Daniel Nyqvist som är åtalad för dubbelmordet i Linköping började med att vittna om mordet på åttaåriga Mohamed Ammouri, under den andra rättegångsdagen rapporterar TT. Pojken var inte den första han stötte på, han sökte efter någon som var enklare att döda, exempelvis ett barn. – Jag var tvungen att få det gjort. När jag väl var i gång gick det som på automatik, sa han i tingsrätten, sittandes bakom en skärm. Därefter vittnade han om mordet på Anna-Lena Svensson, 56 år. Åklagaren fick upprepa frågorna flera gånger eftersom Nyqvist hade svårt att hänga med. Hans advokat är nöjd med sin klients prestation i rätten. – Det kunde inte bli bättre, det här var hans maxkapacitet, säger han till TT.
omni.se

16 Sep 09:30 Nyqvist till anhöriga: Ledsen att det hände

Med korthuggna, stammande svar berättade Daniel Nyqvist i tingsrätten hur det gick till när han oprovocerat högg ihjäl åttaårige Mohamad och 56-åriga Anna-Lena i Linköping 2004. Han gav en kort hälsning till offrens anhöriga. – Jag är ledsen att det här behövde hända.
SvD Sverige

16 Sep 07:32 Försvaret: Förminskade inte alls pandemins allvar

Sedan pandemins utbrott har USA högst smitto- och dödstal i världen kopplade till coronaviruset. Kritiken mot president Donald Trump har inte varit nådig, och under tisdagen fick han svara på frågan om varför han förminskade pandemin i våras. – Jag förminskade det inte, jag förstorade faktiskt upp det på många sätt, sett till handling, säger Donald Trump enligt ABC News .
Expressen Nyheter - Johan Bratell

16 Sep 08:44 Därför valde han att döda Mohamed, 8

JUST NU Daniel Nyqvists berättar i rätten om dubbelmordet ✓ LIVERAPPORT
Aftonbladet

16 Sep 12:39 Nyqvist ville erkänna när han var på väg att vräkas: ”Fängelse bättre än gatan”

Daniel Nyqvist berättade under dagens förhandling i tingsrätten att han vid ett tillfälle efter dubbelmordet i Linköping 2004 velat erkänna. – När jag höll på att bli vräkt. Tänkte att fängelse skulle vara bättre än att sova på gatan, svarade han på en fråga från målsägandebiträdet Karin Wålander enligt Expressen. När Elisabet Massi Fritz, målsägandebiträde till mördade Mohamed Ammouris familj, senare frågade varför han ändå inte gett sig till känna svarade Nyqvist att han ”ville helst vara fri”.
omni.se

16 Sep 16:36 Hyllades stort – anade ingenting

▸ ”Hoppas han får må bra”
Aftonbladet

16 Sep 04:00 Här är boken som visar att inte alla britter blivit galna

Anna Andersson Deras hållning i brexitfrågan är en psykologisk gåta
Aftonbladet

16 Sep 12:19 Branden tog allt: ”Här är det enda som är kvar av mitt hus”

OREGON, USA. Lösa hästar går i vägrenen mitt i det övergivna månlandskapet. Djuren blev kvar när tusentals människor i Oregon tvingades ge upp allt de hade – för att i sista stund fly brandinfernot. – När vi åkte mot motorvägen såg vi sherifferna stå och banka på folks hus för att få ut dem. De husen står inte kvar längre, säger Susan Shechter, 63.
Expressen Qs - Nina Svanberg

16 Sep 06:46 Postbud rånad på flera paket i natt

Under natten mot onsdagen blev ett postbud rånat under knivhot på flera paket i Majorna. – Det är tre paket, men jag vet inte vad som var i dem, säger Christer Fuxborg, presstalesperson vid polisen i region Väst. Polisen sökte i området men hittade inte gärningsmannen som är på fri fot.
Expressen GT - Linda Bergh

16 Sep 17:38 USA:s storbolag vänder – vill prissätta koldioxid

Den tunga amerikanska vd-organisationen Business Roundtable anser att USA bör införa någon sorts prissättning för koldioxid som ett led i att kapa landets växthusgaser med 80 procent fram till 2050, rapporterar Reuters. Intresseorganisationen representerar över 200 av USA:s största bolag och har tidigare varit splittrad i frågan. Ordföranden, tillika Wartmart-vd:n, Doug McMillon säger att det nya ställningstagandet speglar organisationens tro att ett marknadsbaserat system för att minska utsläppen är av avgörande betydelse för att undvika de värsta effekterna av klimatförändringarna.
omni.se

16 Sep 19:35 Alicia Keys har gjort sig kvitt det präktiga

Snedstegen är få, skriver Anna Hellsten om albumet som frös inne mitt i sommaren.
HD Kultur - Anna Hellsten

16 Sep 05:58 Avvaktande Asienhandel inför Fed-besked

Rörelserna var små och utvecklingen blandad på de ledande Asienbörserna under onsdagen. Aktiespekulanterna inväntar beslut från USA:s centralbank Federal Reserve om de amerikanska räntorna som kommer i kväll. I Tokyo stängde Nikkei 225-index upp 0,1 pro
HD Ekonomi - TT

16 Sep 10:30 Lille vän, jag hoppas du får resa en dag!

Jag saknar till och med trånga basarer och gåpåiga försäljare.
HD Helsingborg - Caroline Wickmark
 
Visa mer nyheter