4 May 10:57 Minister vill se över lagen: ”Uppseendeväckande”

Finansmarknadsminister Åsa Lindhagen (MP) kallar det ”uppseendeväckande” att Attendo betalat ut miljonbonusar till toppchefer samtidigt som vårdbolaget tagit emot statligt coronastöd. – Jag förstår att människor reagerar och att det sticker i ögonen, säger hon till Aftonbladet som står bakom avslöjandet. Lindhagen vill se över lagstiftningen gällande privata välfärdsbolag och tycker att eventuella överskott ska återinvesteras i verksamheten. – Det är något som det inte finns en politisk majoritet för i dag, säger hon. Även KD, C och SD är negativa till att bonusar betalas ut i företag som får coronastöd, visar Aftonbladets rundringning. L svarar varken ja eller nej, M har inte svarat på frågan.

4 May 16:22 Karl Hedin överklagar överklagande

Tingsrätten friade företagsledaren Karl Hedin och de tre medåtalade på samtliga punkter i det omtalade jaktbrottsmålet. Åklagaren har överklagat domen gällande jakt på varg 2018. Men nu överklagar Karl Hedin överklagandet. Företagsledaren Karl Hedin och
HD Sverige - TT
© Roger Turesson

4 May 17:09 Karl Hedin överklagar överklagande

Åklagaren har överklagat friande domen gällande jakt på varg. Nu överklagar Karl Hedin överklagandet.
DN Sverige

4 May 06:00 Priserna på villor skjuter i höjden

De redan pandemihajpade villapriserna fortsatte uppåt i rask takt i april, särskilt i Storstockholm, visar ett prisindex från bolånebanken SBAB och bostadssajten Booli. På bostadsrättssidan rör sig priserna betydligt mindre.
SvD Näringsliv

4 May 12:56 Riksdagen vill hejda regeringens Brommaplan

En majoritet i riksdagen gör sig redo att hejda regeringens plan att snabbavveckla Bromma flygplats för en flytt till Arlanda. – Nu ligger bollen hos regeringen, de har fått en majoritet emot sig, säger Maria Stockhaus, trafikpolitisk talesperson för Mo
HD Ekonomi - TT

4 May 12:57 Riksdagen vill bromsa regeringens Brommaplan

En majoritet i riksdagen gör sig redo att hejda regeringens plan att snabbavveckla Bromma flygplats för en flytt till Arlanda. Men regeringen tänker inte bromsa, enligt infrastrukturministern.
SvD Näringsliv

4 May 17:53 Boräntorna stiger – samtidigt växer uppstickarna

Nu finns facit. Boräntorna har stigit svagt sedan februari. Samtidigt växer bolåneuppstickarna kraftigt – men ligger fortfarande långt efter storbankerna.
SvD Näringsliv

4 May 14:08 Nya varianter av sårbarheten Spectre hittade

Forskare vid University of Virginia och University of California San Diego har hittat nya varianter på sårbarheten Spectre, som berör moderna processorer från både Intel och AMD. Det rapporterar Übergizmo. Det handlar om tre sårbarheter, och både Intel och AMD ska ha informerats om saken innan forskarna offentliggjorde det hela. Det bör noteras att det är mycket svårt att utnyttja sårbarheterna.
omni.se

4 May 09:15 Mordmisstänkta för fall från lägenhet släppta

Inte tillräckliga skäl för häktning, enligt åklagaren.
Sydsvenskan Malmö - Olof Westerberg

4 May 09:57 ”SD-hot ska tas på allvar – se över grundlagen”

Sverigedemokraterna utgör ett hot mot pressfriheten och därför bör public services oberoende skyddas i grundlagen. Det skriver Olle Wästberg, tidigare L-riksdagsledamot, publicist och diplomat på Expressen Debatt. Han lyfter exempel från SD:s mediepolitik. Partiet vill bland annat straffa public service-journalister som inte anses vara ”opartiska” och SD-toppen Mattias Karlsson har uttryckligt sagt att han vill förflytta medier i en mer nationalistisk och konservativ riktning. Samtidigt är Sverige det land i Europa där grundlagen är lättast att reformera, skriver Wästberg. ”Detta motiverar att public services oberoende grundlagsfästs. Det hot mot pressfriheten som Sverigedemokraterna står för gör det nödvändigt att det ska bli långt svårare att ändra den svenska grundlagen.”
omni.se

4 May 19:52 Minister avgår efter katastrofbrand på sjukhus

Minst 82 personer omkom i branden i Bagdad, 110 skadades.
HD Världen - TT

4 May 14:02 Minskningen av smitta har stannat av: ”Oroväckande”

Smittspridningen i Sverige ligger fortsatt på en hög nivå. Det var budskapet från Folkhälsomyndigheten på dagens myndighetspressträff. Förra veckan sjönk smittan något, men minskningen var liten. – Det är en fortsatt minskande trend, men det är lite oroväckande att det har stannat av något, säger Sara Byfors, enhetschef på Folkhälsomyndigheten. Bland de värst drabbade regionerna finns Västernorrland och Kronoberg. I den sistnämnda fortsätter smittan att öka. Ytterligare 43 dödsfall har registrerats sedan i fredags, vilket innebär att totalt 14 091 personer har dött med covid-19 i Sverige sedan pandemins början. 2 681 307 personer i Sverige har vaccinerats med minst en dos, vilket är 170 000 fler än i fredags. Följ pressträffen via länkarna nedan.
omni.se

4 May 06:21 Överblivna doser gavs till poliser i Stockholm

Under måndagen vaccinerades flera poliser i Stockholm, trots att de inte uppfyller ålderskriterierna. Det uppger flera källor för Aftonbladet. Enligt uppgifterna ska en handfull poliser ha fått Pfizerdoser som tagits ur frysen och annars skulle ha kasserats. Chefen för vaccinatören och polismyndigheten ska ha reagerat negativt och krävt att inga fler doser får ges till poliser. Flera vaccinatörer i Stockholm har de senaste dagarna slagit larm om att många tider är obokade. Röster har höjts för att regionen redan nu ska inleda fas 4.
omni.se
 
Visa mer nyheter